Line 6 kb 37

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
igorg

Line 6 kb 37

Příspěvek od igorg »

Ahoj, dobrý den, dobrý večer...

rád bych se s vámi poradil. Jsem klasický v uvozovkách " všeuměl" , ale berte to hodně s rezervou.
Tzn. všechno si nahrávám sám, ale nevím si rady se zvukovkou. Před dvěmi léty jsem si pořídil multifunkční kombajn LINE 6 KB 37. Jako soft používám Sonar. Nástrojové simulace nemají chybu ale mám problém: MIDI má příšernou prodlevu takže vůbec nelze nahrávat. všechno zapisují myší v tabelátorech a je to zdržovačka....:((((((, a mikrofon :občas jakoby se zhroutil celý nastavený prezet a naberete to maximální šum a brum z 48 V ,
takže pořád restartuji. Uvítal bych někoho kdo má zkušenosui s touto zvukovkou , resp. nějaký návod krok za krokem:))) děkuji Všem předem a hezký víkend...
moje výtvory : www.bandzone.cz/biograf

Iggy
FRAMUS RENEGADE NATUR PRO + ENGL E320 THUNDER 50 REVERB COMBO+OCTAVA MK 319+ LINE6 KB37 + AKUSTIKA FENDER +SQUIER Affinity Precision Bass + housle 1899 no name
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Line 6 kb 37

Příspěvek od pupack »

do začátku bych se mrknul po aktuální ovladačích na stránkách Line6.com ty klávesy by měly být normálně použitelné právě místo myšítka :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
igorg

Příspěvek od igorg »

E E tím to není, Line 6 mám origo, s aktualizacemi atd....
FRAMUS RENEGADE NATUR PRO + ENGL E320 THUNDER 50 REVERB COMBO+OCTAVA MK 319+ LINE6 KB37 + AKUSTIKA FENDER +SQUIER Affinity Precision Bass + housle 1899 no name
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

No jestli jsou ovladače na zvukovou kartu Line6 aktuální, tak bych ještě možná vyzkoušel vzít keyboard k někomu známemu, aby se odfiltrovalo, jestli je třeba hledat problémy v konkrétním počítači, systému, nebo přímo v line6 produktu.
Taky bych povyzkoušel různé USB v počítači, vyvaroval se USB hubům (přípojkám v přední části pc) a pokud možno odpojil jiné USB zařízení (tiskárny atd)
Kdyby to zlobilo i na jiném počítadle, asi bych zvážil reklamaci jestli je ještě aktuální, popřípadě to řešil s podporou na Line6.com
Třeba se Ti ozve někdo kdo to tu má, ale co vím tak jsme tu spíš vlastníci POD různých verzí, ale tenhle keyboard sem ještě u nikoho neviděl. Uvidíme.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
igorg

Příspěvek od igorg »

Jsem spíše skeptik, protože je software zvukovky navázaný přes on - line registraci a autorizaci, takže nic nevyzkouším:((((((. Zřejmě jsem se nechal nachytat na nevyzkoušený produkt. n:((((( Dobře tedy udělejme tlustou čáru.. Mě se přesto přeze všechno systém multi funkčního kombajnu líbí tzn. midi klávesnice, vstup na nástroj a vstup na mikrofon popř ještě stereo linku. Který produkt v této konfiguraci funguje bez problému? M- audio?????
A kb pošlu ke všem čertům....... Ta latence v midi a soft synth je k pláči nedá se hrát ani nahrávat:(((((((((((((((((((((((((((
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

vyzkoušet to můžeš, jen u človíčka kde to budeš zkoušet musíš nainstalovat ovladače a software a přihlásit se do něj tak jako seš přihlášený u sebe doma.
KB37 není tak špatnej produkt, zvukovka 24/96, klávesy, pod farm 2.
Viděl bych spíš problém v systému (zasekané windows popř win7 64b kde mi taky vše co je USB zlobí) nebo v Sonaru. Minimálně by jsi mohl zkusit jak by ti to nahrávalo v tomto http://www.reaper.fm/

Jinak pokud by ses rozhodl pro jinou zvukovku, je to o financích, počtu vstupů a preampech, na trhu jich je opravdu mraky. O spoustě tu je několik threadů, tak zkus pročíst. Zaměřil bych se na značky jako Focusrite, M-audio, Alesis atd atd
igorg

Příspěvek od igorg »

Co půjde vyzkoušet to vyzkouším. Děkuji za rady. Pokud by se někdo našel s nějakým návodem přímo na zvukovku Line 6 KB 37. budu jenom rád .......zkušenosti uvítám.... btw. a ten TEN SOFTÍK OD ABLETONU jakožto návdavek k e zvukovce JSEM NIKDY REALNĚ NEROZCHODIL JE TOTO MOŽNÉ ANEBO JSEM TAK TUPÝ:)))))
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

:) no ableton je takový zvláštní kousek softwaru i pro mě :) ale rozchodit by jsi ho měl minimálně tak, že ho spustíš, druhá věc je umět se v něm zorientovat, na to sem neměl osobně žaludek :lol:

ale vážně, vyzkoušej minimálně jiný software na nahrávání, doporučuju ten Reaper. Chce to postupovat vylučovací metodou aby se našla příčina problémů.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Základ je v informaci "jaký používám ovladač zvukovky". A nemyslím tím aktuálnost :) Pokud ASIO, tak další věc je velikost audio bufferu, který určuje latenci. Čím je buffer menší, tím je nižší latence (a zvyšují se nároky na výkonnost systému).

Pozkoušej.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Pavlii a má nastavení bufferu u ASIA vliv i na midi přenos? ptám se, nevím :)
Každopádně nastavení asia v ovládacích panelech / Line6 tam má vždy ikonku bych určitě projel a vyzkoušel jiné hodnoty.
Další věcí je, jestli v Sonaru je v (AUDIO) DEVICE použit vůbec ASIO ovladač onoho kb37 na místo třeba DIRECTSOUND
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

nema, ale jestli hraje pres soft, tak na vysledne zpozdeni uz ano.
igorg

Příspěvek od igorg »

ASIO drivery mám nastaveny, to beru jako samozřejmost....

zkoušel jsem reaper,, audio nahrává bez problémů, MIDI klávesnici jsem jaksi nerozchodil, zkoušel jsem nějaká piana a hammondy , zápis myší do tabelátoru to přehrává , klávesy jsou však hluché, začínám mít ze sebe komplexy:(((( Projížděl jsem různá nastavení v Options, v in i out jsem nastavil line6 ale někde je zrada....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Chyba bude IMHO ve správném nastavení. MIDI pomocí kláves nahráváš? A pouze není slyšet zvuk? A nebo to nenahrává ani MIDI z kláves?

Pokud to první, tak mi přijde, že není aktivní monitorace při nahrávání. Pokud to druhé, tak je základní chyba v připojení (instalace ovladačů pro tu MIDI část apod.). Máme tady článek na analýzu správnosti MIDI připojení pomocí MIDI-OX utility. Může se třeba hodit...

P.

igorg

Příspěvek od igorg »

Možnost číslo dvě..., zatím jdu studovat MIDI připojení, děkuji všem za ochotu a za rady, později se ozvu:)
igorg

Příspěvek od igorg »

pavlii píše:Chyba bude IMHO ve správném nastavení. MIDI pomocí kláves nahráváš? A pouze není slyšet zvuk? A nebo to nenahrává ani MIDI z kláves?

Pokud to první, tak mi přijde, že není aktivní monitorace při nahrávání. Pokud to druhé, tak je základní chyba v připojení (instalace ovladačů pro tu MIDI část apod.). Máme tady článek na analýzu správnosti MIDI připojení pomocí MIDI-OX utility. Může se třeba hodit...

P.
Prosím link na ten článek... hledal jsem...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

igorg

Příspěvek od igorg »

Projel jsem to podle návodu v MIDI-OX utility a nastala jakási změna k lepšímu, alespoň v Sonaru. Zatím ještě zkouším a testuji, dám vědět později. Dobře nastavit Sonar mi dává taky zabrat. Jak správně odfajfknout, aby systém dělal , to co já chci.... jedině metoda pokus -omyl.
Hezký zbytek neděle a děkuji:D
underground

Příspěvek od underground »

Zdravím, nevíte někdo, k čemu slouží vstup na klaviatuře s popiskem " monitor in" Moc díky!
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

To nevíme - předpokládám, že k tomu bude informace v manuálu příslušných kláves.

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“