Kl. akordeon LIGNA...
Pravidla fóra
Kl. akordeon LIGNA...
Zdravím...
mám doma po svým dědovi starou Lignu... (starou, ale ladí - zkouška u piana)... ale bohužel mi (harmonikách se nevyznám) ty "věci" v čem jsou ty jazýčky mi vypadali do měchu... no ale muj ucitel na piano (takovej všeuměl) mi to tam zastrkal zpět, ale špatně.... takže basová část je v trapu...
Nevíte náhodou někdo, jak to tam vevnitř má být všechno poskládáný či kde jaký ton je?
mám doma po svým dědovi starou Lignu... (starou, ale ladí - zkouška u piana)... ale bohužel mi (harmonikách se nevyznám) ty "věci" v čem jsou ty jazýčky mi vypadali do měchu... no ale muj ucitel na piano (takovej všeuměl) mi to tam zastrkal zpět, ale špatně.... takže basová část je v trapu...
Nevíte náhodou někdo, jak to tam vevnitř má být všechno poskládáný či kde jaký ton je?
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kl. akordeon LIGNA...
Víme:
1-a, 2-B, 3-c, 4-d....
1-a, 2-B, 3-c, 4-d....
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
No... to mi moc nepomohlo, mám tam 120 basů a ve vnitř mám tři řady plíšku z obou stran... 
Ahoj, hlasové destičky jsou řazeny stejně jako basové knoflíky, takže ... B-F-C-G-D-A-E-H-F#... atd. Nejjednodušší je zmáčknout na basech příslušný knoflík a sledovat, která klapka se otevře. Když foukneš do hlásky, tak srovnáním třeba s klavírem, jak jsi psal, zjistíš o jaký tón se jedná. Druhá věc je upevnění hlásek, což je provedeno speciálním voskem. Pokud jej nahradíš nějakým obyčejným, není jisté, jak dlouho tam vydrží. Sám takové opravy dělám, ale už mám na to nějaké malé vybavení i zkušenosti. Spíš bych ti doporučil najít někoho v okolí, kdo na to mrkne. Když napíšeš odkud jsi, možná bych o někom věděl.
Díky,
problém je v tom, že jsou právě vypadaný a když fouknu tak ani jeden ton nezní! Jako by ty destičky byly rozladěný... A jsem od Mladé Boleslavi (cca 20 km - Sobotka)
problém je v tom, že jsou právě vypadaný a když fouknu tak ani jeden ton nezní! Jako by ty destičky byly rozladěný... A jsem od Mladé Boleslavi (cca 20 km - Sobotka)
Aha, tak nejbližší asi je p. Nováček v Praze, nebo p. Koutný, ale u toho nevím, jsou s ním různé (tedy i špatné) zkušenosti, co jsem slyšel. Jinak tam na severu u vás o nikom nevím. Otázka taky je, na kolik to přijde a kolik jsi ochotný do nástroje investovat.
Hm... o tomhle nemám vůbec přehled, co by tak stálo... Jedinej problém jsou ty plíšky - nic víc... Mohu kdyžtak poprosit o nějaký kontakt na toho lepšího? 
(Když vygoogluju něco na Nováčka, tam mi to najde pražskou adresu a všechno, ale webovky jsou Koutného. Hm?
)
To vím, někdo k tomu napsal web Koutnýho. Snad adresa je správná.
pistole na voskování hlasů
nevíte někdo kde sehnat pistoli na voskování hlasů