Dilema při výběru kytary kolem 12 000.
Pravidla fóra
Dilema při výběru kytary kolem 12 000.
Zdravím,
už rok mám Harley Bentona ( bohužel nevím jaký typ), vypadá jako Les Paul Studio.
A teď bych si chtěl pořídit novou kytaru, vždy se mi líbili ty Les Paulky. Mám rozpočet tak 12.000, takže jsem si myslel, že si pořídím Epiphone Standard nebo Custom. Avšak nevím jestli není zbytečné si pořizovat 2. Les Paul, protože ten Harley hraje z mého pohledu docela pěkně. Jestli nezkusit nějaký jiný typ kytary.
Bohužel víc typ kytar jsem si nikdy nemohl vyzkoušet (jsem levoruký hráč, tak je s tím docela problém).
Nemohli by jste mi poradit jestli jít znovu do nějaké té LP nebo jít do něčeho úplně jiného.
Díky za rady.
už rok mám Harley Bentona ( bohužel nevím jaký typ), vypadá jako Les Paul Studio.
A teď bych si chtěl pořídit novou kytaru, vždy se mi líbili ty Les Paulky. Mám rozpočet tak 12.000, takže jsem si myslel, že si pořídím Epiphone Standard nebo Custom. Avšak nevím jestli není zbytečné si pořizovat 2. Les Paul, protože ten Harley hraje z mého pohledu docela pěkně. Jestli nezkusit nějaký jiný typ kytary.
Bohužel víc typ kytar jsem si nikdy nemohl vyzkoušet (jsem levoruký hráč, tak je s tím docela problém).
Nemohli by jste mi poradit jestli jít znovu do nějaké té LP nebo jít do něčeho úplně jiného.
Díky za rady.
Re: Dilema při výběru kytary.
Tak to je jen na tobě. Nikdo neví, jakej tvar krku, těla a zvuk atd. Ti bude sedět.
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Líbí se mi tento zvuk kytary http://www.youtube.com/watch?v=yE-Ssi_7 ... re=related samozřejmě to jen kytarou nevykouzlím.. Spíš potřebuji vědět, jestli když si koupím Epiphone LP jestli to nebude zbytečné když už 1 mám jestli v tom je velký rozdíl.. Abych nevyhodil 12.000 oknem.
- Topster
- Kontaktovat uživatele:
Nezapomeň, že na zvuku kytary se podepisuje rovněž aparatura. Jinak myslím, že zvuk, který se ti na té nahrávce z youtube líbí je poněkud specifický v tom, že tam jsou buďto hned 2 kytary, nebo nějaký efekt, který všechno zdvojuje. Pokud chceš novou výbavu, tak za 12 000 se dá vykouzlit opravdu hezké věci - jak kytara, tak kombo. Nejlépe, pokud bys prohledal bazar. 
Akustika: Fender CD-60
Elektrika: Ibanez RG 450 (Made in Japan, RM Pups), Bach Explorer (RM Pups)
Kombo: Monacor IMG Stage Line GAT-1250R 50 W, Kustom Gauge 12, 16 W
Elektrika: Ibanez RG 450 (Made in Japan, RM Pups), Bach Explorer (RM Pups)
Kombo: Monacor IMG Stage Line GAT-1250R 50 W, Kustom Gauge 12, 16 W
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
když chceš jiný zvuk, tak si pořiď spíš jiný apec, ne ?
Peněz máš dost.
Tenhle zvuk v nahrávce je pouze 1 kytara.. V originální písni jsou 2. Jo, a ten zvuk je vykouzlen z vylepšené Gibson LP Studio ( neodvažuju se hádat, kolik stála) a hlavně z Mesa Boogie Dual Rectifier + nějakej velmi drahej Maršál..
Takže to je trochu mimo mojí cenovou kategorii..
Kombo mám Laney LV100 a jsem s ním spokojen.. Spíše se mi teď jedná o tu kytaru.. Jestli to bude hrát velmi podobně, nemá to cenu ale pokud zvuk bude mnohem lepší, tak bych do toho šel.
Kombo mám Laney LV100 a jsem s ním spokojen.. Spíše se mi teď jedná o tu kytaru.. Jestli to bude hrát velmi podobně, nemá to cenu ale pokud zvuk bude mnohem lepší, tak bych do toho šel.
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Aha. Ten Laney nevím, jak moc dobře hraje, na to, že je to tranďák, ale za těch 12 tisíc bys na bazaru nějaký slušný lampáč určitě sehnal - ten ti změní zvuk o dost podstatněji, než nová kytara.
Nebo by byla možnost koupě nových snímačů, ale to chce slyšet na vlastní uši a teprv pak je koupit ...
Nebo by byla možnost koupě nových snímačů, ale to chce slyšet na vlastní uši a teprv pak je koupit ...
Je to pololampa..Rocky_MK píše:Aha. Ten Laney nevím, jak moc dobře hraje, na to, že je to tranďák, ale za těch 12 tisíc bys na bazaru nějaký slušný lampáč určitě sehnal - ten ti změní zvuk o dost podstatněji, než nová kytara.
A nevím jestli se toho bazaru nemám bát, abych to nekoupil a za rok to šlo do ´pryč´.
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
http://kytary.cz/laney-lv100/HN084995/
já tady čtu cosi o tranďáku.
http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... -30940.php
až tady píšou hybrid.
Ale aj tak, jedna lampa v preampu ( že by 12AX7 ? ) ti z toho lampáč neudělá ( jastudova slova ).
Celolampa bude mít určitě zvuk někde jinde.
Přidej litr a máš http://kytary.cz/bugera-6262-212/HN107135/ nebo
http://kytary.cz/peavey-valve-king212/HN090717/ .
To je nové, tak se nemusíš bát, že to za rok pujde do kytek a se zvukem ti to udělá dost. Rozhodně víc, než nová kytara.
já tady čtu cosi o tranďáku.
http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... -30940.php
až tady píšou hybrid.
Ale aj tak, jedna lampa v preampu ( že by 12AX7 ? ) ti z toho lampáč neudělá ( jastudova slova ).
Celolampa bude mít určitě zvuk někde jinde.
Přidej litr a máš http://kytary.cz/bugera-6262-212/HN107135/ nebo
http://kytary.cz/peavey-valve-king212/HN090717/ .
To je nové, tak se nemusíš bát, že to za rok pujde do kytek a se zvukem ti to udělá dost. Rozhodně víc, než nová kytara.
Taky jsem dříve přemýšlel o stacku.. Ale to by se asi o dost prodražilo..
Když bych si chtěl pořizovat novou aparaturu, tak spíš aby mi už utáhla nějakej ten koncert.. Myslíš že tyhlety... 100,120W to zvládnou?
A u tý kytary.. Když si pořídím novou, co bude lepší .. ? (např.: jestli se mi na to bude líp hrát, ladící mechanika a tak.. snímače.. ) to já právě nevím.. Chci tuhle diskuzi hodně rozvinout.. protože čím více názorů tím lépe..
Když bych si chtěl pořizovat novou aparaturu, tak spíš aby mi už utáhla nějakej ten koncert.. Myslíš že tyhlety... 100,120W to zvládnou?
A u tý kytary.. Když si pořídím novou, co bude lepší .. ? (např.: jestli se mi na to bude líp hrát, ladící mechanika a tak.. snímače.. ) to já právě nevím.. Chci tuhle diskuzi hodně rozvinout.. protože čím více názorů tím lépe..
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
No mě neber uplně vážně, tady jsou od takových rad povolanější lidi, ale věřím, že by ti taky doporučili spíš jiný aparát. Nevím, jaký koncert máš na mysli, ale těch lampových 100W s přehledem klub utáhnou. Můj známý s podobnu Bugerou, taky 2x12" 120W, normálně hrával v klubech a v pohodě; a to i předtím s nějakým 100W tranz. 2x12" Fenderem. A větší akce se zvučí. Ale zase tohle není aparát na doma ...
Co se kytary týče - to přece musíš vědět ty, co chceš ! ...
Co se kytary týče - to přece musíš vědět ty, co chceš ! ...
Já se chci co nejvíce přiblížit tomu mému ideálu..
http://www.youtube.com/watch?v=yE-Ssi_7 ... re=related
Já zatím hraji jen doma no..
ale tak kdybych dal hlasitost jen na 1.. tak by to sand nebyl takovej randál ne?
A do kytary bych si pořdíil nějaké ty lepší snímače asi..
Spíš tedy teď o tom kombu..
Potřebuji najít nějaké, které se mi tomuto zvuku příblíží.. 
Já zatím hraji jen doma no..
Spíš tedy teď o tom kombu..
Nejprv si musíš ujasnit co chceš,pokud kombo,nebál bych se bazaru a vybral nějaký hezký lampový kombo-30W je až až,to ti urve uši.Pokud kytaru-nevím jak hraje ta tvoje,takže těžko posuzovat jestli se vyplatí Epiphone.Jestli by nebylo lepší koupit něco zcela odlišnýho-takže třeba klasickej Stratocaster,Telecaster.Za 12 tisíc se dá lecos pořešit,ale musíš mít jasno.Ve tvým případě bych volil lampový kombo,pakk zjistíš,že máš kytaru na h...o a budeš chtít kytaru 
Naposledy upravil(a) panedge dne 9.10.2011 12:37, celkem upraveno 1 x.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Tak to v tom případě ty dvě komba, co jsem postoval výš, vyřaď z výběru, to jsou na doma naprosto nevhodné aparáty. Na doma ti bude stačit 1x12" 5W, i míň. Na doma je rozhodně lepší slabší apec, který ohulíš a vytavíš a bude hrát nahlas. Pokud budeš takové silné kombiště doma škrtit na jedničce, tak z toho moc fajnový zvuk nedostaneš. Ale od toho je tu FAQ, tam se o tom píše :
komba-zesilovace-reproboxy/to-zakladni- ... 20315.html
takže o aparátech bysme tady diskutovat moc neměli.
Rocky_MK píše:Tak to v tom případě ty dvě komba, co jsem postoval výš, vyřaď z výběru, to jsou na doma naprosto nevhodné aparáty. Na doma ti bude stačit 1x12" 5W, i míň. Na doma je rozhodně lepší slabší apec, který ohulíš a vytavíš a bude hrát nahlas. Pokud budeš takové silné kombiště doma škrtit na jedničce, tak z toho moc fajnový zvuk nedostaneš. Ale od toho je tu FAQ, tam se o tom píše :
Jsi si jistý tím vytavením 5W lampy doma
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem, zvlášť pokud bydlí v paneláku ( ale to už by se ozval
). Ale 5W udělá kravál jak blázen.
Přemýšlel jsem asi bude lepší ta kytara.. Protože kapelu, ani zkušebnu zatím nemám.. Hrát v kapele nemá cenu až od dospělosti.. můj názor: mladé kapely jsou provar..
Takže prosím vraťme se zpět ke kytarám..
Takže prosím vraťme se zpět ke kytarám..
Můžete mi tedy něco doporučit? Vážne nevím, jestli se mám zvonu pouštět do nějaké LPiny. Nebo vyzkoušet Strat nebo Tele.. Každopádně abych pak nelitoval..
Chtělo by to si to vyzkoušet.. ale s tím je opravdu velký problém, když jsem levák..
To spíš vypadá že nevíš co chceš
Jdi a zkoušej, co ti sedne do ruky, zvukově atd. Nic lepšího asi neporadím...
Naposledy upravil(a) Horča dne 9.10.2011 14:56, celkem upraveno 1 x.
Kdybych měl jak zkoušet, tak už zkouším.. Ale u hudby kterou poslouchám mají všichni LP .. Tak se rozhodnu nejspíš pro to..Horča píše:To spíš vypadá že nevíš co chcešJdi a zkoušej nic lepšího asi neporadím...