Lexicon Lambda a repro

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Jespe

Lexicon Lambda a repro

Příspěvek od Jespe »

Dobrý den, chci si koupit zvukovou kartu Lexicon Lambda a ještě před tím, než tak učiním bych se jen rád ujistil, jakým způsobem se zapujují repro... Jde to do klasické interní zvukárny v PC, nebo do toho externího Lexiconu?

Obrázek
Paris
Rádce

Re: Lexicon Lambda a repro

Příspěvek od Paris »

repro? myslis pocitacove aktivni? nebo nejake jine?

(jinak se zapojuji tam, kam potrebujes ... kdyz ma zvuk jit z lambdy, tak do ni ... jestli z interni zvkovky, tak tam... (priznam se bez muceni, ze moc nerozumin podstate dotazu - tusim kam miris, ale stejne: nemuzes se zeptat nejak jinak? co ma byt idealni vysledek?)
Jespe

Příspěvek od Jespe »

Ano, asi jsem to napsal trochu nesrozumitelně, omlouvám se...

Celá věc se má tak, že jsem se byl na tu Lambdu dívat u známého a byl celkem spokojený... Posléze jsem si jí na 2 hoďky půjčil, abych si jí otestoval - nainstaloval jsem ovladače atd., ale při zapojení Lambdy (přes USB) do PC, mi přestaly fungovat aktivní počítačové 2.1 repráky... Neměl jsem čas se v tom už moc rýpat, ale napadla mne otázka, kam že se vlastně tyto aktivní repro v daném případě zasouvají...

Jde mi jen o to, abych mohl mít zapojenou Lambdu, ale zároveň stále stejně používat repráky, nic víc... Teď jsem měl víceméně na výběr, zda budu mít zapojenou Lambdu bez jakéhokoliv zvuku, či jí vysunu z USB a zvuk mi pojede... Dost možná se jedná o úplnou blbost, závislou v nastavení...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ano ... je to zavisle na nastaveni ovladaciho panelu zvuku ve windows. po instalaci lexiconu se to preplo zrejme. neni problem to vratit zpatky.

plus tohle:
osobne bych "muzikantskou" zvukovku ve windows vubec nepouzival ... pokud od ni chci maximalni stabilitu a minimalni latenci, nechal bych bezny provoz na te stavajici zvukovce ... a lambdu pouzival jen (s asio drivery) ve specializovanych programech. propojeni (aby nebylo potreba prepichavat reproduktory) bych resil normalne kabelem zvenku a nastavenim mixu v systemu (neni to idealni, ale je to jednoduche).
edit: jinak je tu uz o lambde (a i jinych lexiconech) nejake to tema. doporucuju procist...
Jespe

Příspěvek od Jespe »

Dobře, takže v ovládacích panelech to vrátim zpět... Nicméně, když budu mít aktivní zvukovku tu interní (tak jak doporučuje i citace) a budu si chtít skrze Lambdu zabrnkat na kytaru a do USB tedy extérku zapojím, zvuk mi zase nepojede, ne? (Alespoň přesně takto vypadal můj prvotní problém)

Omlouvám se, ale jsem v tomhle lajk i přesto, že jsem něco podobného již dýl používal - ovšem nic jsem tehdá osobně nezapojoval, přistoupil jsem k hotové věci...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

pravdepodobne to nebude problem ... tohle prepnuti se asi deje jen po instalaci.
(najisto to ted nevim ... mam lexicona vlastne trvale pripojenyho kabelem. ale mam pocit, ze se to uz nedeje.)
Jespe

Příspěvek od Jespe »

Super, moc díky, zítra si mi Lambda dojde, tak hned vyzkouším... :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pokud nepřepojí repro, tak má pravdu - zvuk mu nepojede :lol: Jinak je potřeba v tom kterém programu pak nastavit jako vstupní/výstupní audio zařízení Lambdu (vybráním patřičného ovladače) a repro/sluchátka pak musejí být připojeny samozřejmě na její výstup.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

p: hele, pockame az ji bude mit doma ... takhle to jen zbytecne predcasne zamotame :) (cti: ja ten dotaz pochopil jinak, nez ty ;) )
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jasan :D :wink:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jinak tu nějak akorát pořád nepadla odpovědět, že repráky by v Lambdě měl připojit do L+R Line-Out výstupů. :wink: Tzn. v případš reproduktorů, které má ted asi přes standardní 3,5mm jack, bude potřebovat nějakou redukci nebo kompletně jiný kabel, pokud to je možné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ano ... pravda. (ale to se pak poresi najednou, az ji bude mit ;) a zatim to muze provizorne strcit do vystupu na sluchatka.)
AvrilMacicek

Příspěvek od AvrilMacicek »

Dobrý den před čtyřmi dny jsem si koupila nahrávací studio Lambda Lexicon vše mi funguje akorát když chci nahrávat tak mi jde jen nahrávat zpěv ale hudba mi nahrát nejde jak mám postupovat aby mi šla nahrát i hudba?? děkuji za odpověď
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

no a z čeho tu hudbu chceš nahrávat 8) resp. je to zvláštní dotaz :) při zapojení mikrofonu a zpívání nahráváš zpěv, při připojení jiného zdroje nahráváš to co je připojené. Jsem z toho trošku zmaten po pravdě :) na co se vlastně ptáš :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
AvrilMacicek

Mám uloženou hudbu v notebooku, který je připojen na studio lambda protřebovala bych poradit jak to nastavit, aby hudba z notebooku se nahrávala spolu se zpěvem.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

AvrilMacicek píše:Mám uloženou hudbu v notebooku, který je připojen na studio lambda protřebovala bych poradit jak to nastavit, aby hudba z notebooku se nahrávala spolu se zpěvem.
:) no předpokládám, že studio lambda = zvuková karta lambda + nějaký software ala Cubase LE. čili v jakém programu nahráváš ten zpěv? do toho programu vložíš (importuješ) jednoduše wav či mp3 muziky do jedné stopy, a zpěv nahráváš do další stopy. čili tu muziku nebudeš "nahrávat" ale prostě ji vložíš (importuješ) do programu ve kterém nahráváš a následně budeš nahrávat zpěv k té muzice. Pak výsledný mix těch dvou tracků (zpěv+muzika) vyexportuješ jako mp3 či wav :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
AvrilMacicek

Nahrávám v programu Cubase Le 5 . Prosím o podrobný postup jak exportovat muziku moc s tím neumím děkuji za odpověď.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

AvrilMacicek píše:Nahrávám v programu Cubase Le 5 . Prosím o podrobný postup jak exportovat muziku moc s tím neumím děkuji za odpověď.
file - export - audiomixdown :D
AvrilMacicek

a import??
AvrilMacicek

Mám ještě otázečku bude mi ta hudba co importuji hrát při natáčení ve sluchátkách??
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“