Dilema při výběru kytary kolem 12 000.
Pravidla fóra
Re: Dilema při výběru kytary.
Pokud jiný LP,chce to už jen vyšší level,to znamená Gibson-na ten asi nedosáhneš,nebo Epi LP s vyměněnejma snímačema...furt bych se radši klonil k odlišnýmu typu kytary,dá ti to novej rozměr,inspiraci atd
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
A mohl by si mi nějaký typ doporučit? V budoucnu bych chtěl hrát tak od všeho trochu.. Trocha rocku, punku i hardcoru.. Prostě tak kombinace různejch stylů..
Bejt tebou tak se vydám do hudebnin, nikdo neví co ti bude sedět
a hlavně nevěř dogmatům jako sg=strašně uřvaná kytara, superstrat= kytara na metály atd. 
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Celý den nad tím tak trochu přemýšlím.. V hudebninách mi prodavač řekl, že ta kytara co mám není nic moc.. Ale já pořádně nevím jestli hraje dobře nebo špatně.. Protože jsem jinou el. kytaru nikdy v ruce neměl. Pokud by se mi tato podařila dobře prodat.. Tak bych asi šel do Epi Standardu. ( možná pak ještě vyměnil snímače) . Nebo si tuto nechám a vyměním za lepší smímače.. Mně se celou dobu jedná hlavně o to.. Jestli má cenu toho Harleye měnit za toho Epi.. jestli je hardware lepší atd.. Snímače asi řešit nebudu, protože spousta lidí říká že je lepší je taky i na novym Epi vyměnit. Asi zajdu do hudebnin a pořádně s ním o tom zadebatuji..
byt tebou tak prodam ty stare zdorba a koukam na bazar, za nejakych 8 tacku koupis epiphone lp a za zbyle penize si porid nejakou malou lampu (pokud teda chces hrat doma), tyhle dve zmeny ti prinesou obrovsky skok dopredu co se tyka zvuku a mozna ti jeste zbydou nejake drobne na rmka do te epiny
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
Rmka? Myslíte jako nový smímač?Kosak píše:byt tebou tak prodam ty stare zdorba a koukam na bazar, za nejakych 8 tacku koupis epiphone lp a za zbyle penize si porid nejakou malou lampu (pokud teda chces hrat doma), tyhle dve zmeny ti prinesou obrovsky skok dopredu co se tyka zvuku a mozna ti jeste zbydou nejake drobne na rmka do te epiny
Každopádně díky za názor.. Možná se zařídím podle toho..
Hele snímače na Epi(Standard) nejsou extra třída,nicméně se s nima dá v pohodě hrát a pokud neuslyšíš Gibson,ani ti nepřijde,že by byly nějak strašně hrozný
Já sem s nima vydržel 10 let a s Voxem to hrálo jako svině
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Asi nejlepší, co může udělat.Kosak píše:byt tebou tak prodam ty stare zdorba a koukam na bazar, za nejakych 8 tacku koupis epiphone lp a za zbyle penize si porid nejakou malou lampu (pokud teda chces hrat doma), tyhle dve zmeny ti prinesou obrovsky skok dopredu co se tyka zvuku a mozna ti jeste zbydou nejake drobne na rmka do te epiny
Protože fakt nevím, jakou změnu ve zvuku si slibuje od toho, že si koupí novou kytaru, prakticky skoro tu samou, co už má a bude to hnát přes to samé kombiště. Posun ve zvuku jak kráva, no tak si kup nějakou krabičku
Koupit jako efekt? Nebo jako kombo? Nevím co mám chápat pod tím pojmem krabička..Rocky_MK píše: Asi nejlepší, co může udělat.
Protože fakt nevím, jakou změnu ve zvuku si slibuje od toho, že si koupí novou kytaru, prakticky skoro tu samou, co už má a bude to hnát přes to samé kombiště. Posun ve zvuku jak kráva, no tak si kup nějakou krabičku
Re: Dilema při výběru kytary kolem 12 000.
neco jako krabicku (dejme tomu krabicku na mydlo).
(tip: kombo ne, to je moc velky....)
(tip: kombo ne, to je moc velky....)
Easy, koukni na bazar a můžeš mít oboje.
Jen tak letmo nadhodím co by tě mohlo zajímat:
Epi std. s vyměněnými snímači http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
VHT special hlava s boxíkem http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
Nebo na hraní do paneláku klidně nějaký multiefekt se simulací aparátu, občas mi připadá příliš hlasitý i 15W traďák co mám na doma.
Epi std. s vyměněnými snímači http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
VHT special hlava s boxíkem http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
Nebo na hraní do paneláku klidně nějaký multiefekt se simulací aparátu, občas mi připadá příliš hlasitý i 15W traďák co mám na doma.
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
-
molex
uuuuu tak to by se mi líbilo mít box i s lampovou hlavou za ty prachy. Ale utáhne to i nějaké to vystoupení s kapelou?? Z 60W se to i dá asi že? Když teď mám 65W tranďáksebous píše:Easy, koukni na bazar a můžeš mít oboje.
- Topster
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem si myslel, že největší kus zvuku dělá kytara, ale není tomu tak. Většinu dělá kvalitní apec. Jinak doporučuju fakt koupit bazarovou věc, na které při zpětném prodeji neztratíš. Jinak i na stratu s humbuckerem jde vykouzlit nádnerný zkreslený zvuk (viz Maideni, Malmsteem, Jarda Bartoň,...)Provar píše: Kdybych měl jak zkoušet, tak už zkouším.. Ale u hudby kterou poslouchám mají všichni LP .. Tak se rozhodnu nejspíš pro to..
Akustika: Fender CD-60
Elektrika: Ibanez RG 450 (Made in Japan, RM Pups), Bach Explorer (RM Pups)
Kombo: Monacor IMG Stage Line GAT-1250R 50 W, Kustom Gauge 12, 16 W
Elektrika: Ibanez RG 450 (Made in Japan, RM Pups), Bach Explorer (RM Pups)
Kombo: Monacor IMG Stage Line GAT-1250R 50 W, Kustom Gauge 12, 16 W
Tech 6W by teoreticky mohlo s nazvucenim na maly koncert stacit, ale nepocitej s cistym zvukem. Na zkouseni a koncerty tak aspon 15W a zalezi na mnoha faktorech(citlivost reproduktoru, pracovni trida,..).
To, ze na singlech nejde nastavit nadherne zkresleny zvuk je dost subjektivni.
To, ze na singlech nejde nastavit nadherne zkresleny zvuk je dost subjektivni.
Ta kytara z bazaru je moc pěkná.. ale bohužel já jsem Levák.. Takže smůla.. :/ v takovýchto chvílích lituji, že nejsem pravák..
- Alternátor
Spousta leváků se přeučila na opačnou stranu. Tím nechci říkat, že bys to měl dělat, (je to jistej boj s přirozeností) nicméně by ti to dost rozšířilo výběr. Je spousta leváků, co to tak udělala (je fakt, že teď asi spousta lidí bude kontrovat např. Hendrixem, ale vem si třeba R. Kodyma, což je jeden z vynikajících českých kytaristů a ten je taky přeučnej)
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Kodym?
Slyšels živák Wanastovek? Možná jako ilustrativní příklad přeučeného leváka ...
Ale proč se přeučovat, zvlášť myslím že jsem silný levák. Jako a rok a půl se mi přeučovat fakt nechce.. Aspoˇjsem nečím výjimečný.. ale zase mám měnší výběr.. Třeba Curt Cobain z Nirvany byl taky levák..
A byl jsi uz v nejakych hudebninach aspon zkusit ktery tvar ti sedne?
Pokud chces vazne les paul tak sleduj bazar a pokud nenajdes tam tak zkus fokus nebo vintage a na bazaru novy snimace. Vsechno uz se to tu resilo tak zkus trochu pohledat
Pokud chces vazne les paul tak sleduj bazar a pokud nenajdes tam tak zkus fokus nebo vintage a na bazaru novy snimace. Vsechno uz se to tu resilo tak zkus trochu pohledat
-
molex
Ty pořád píšeš "u hudby, kterou poslouchám" pochop, že ti co posloucháš nemají Epihone, Vintage a podobně... Jo koupíš si kopii LP ale jestli nenatrefíš na fakt dobrý kus budeš po určité době litovat. Je mi jasné, že ti které posloucháš jsou pro tebe největší borci, ale rozdíl ve vybavení se jen u kytar liší v desítkách tisících a hlavně největší chybu, kterou můžeš udělat je, že vybíráš kytaru podle vzhledu....ale to je můj názor, ty víš co chceš (možná)Provar píše:Kdybych měl jak zkoušet, tak už zkouším.. Ale u hudby kterou poslouchám mají všichni LP .. Tak se rozhodnu nejspíš pro to..Horča píše:To spíš vypadá že nevíš co chcešJdi a zkoušej nic lepšího asi neporadím...