Prosím o radu - Roland vs. Crate + efekt

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Bejk
Moderátor

Re: Prosím o radu - Roland vs. Crate + efekt

Příspěvek od Bejk »

lampa by byla fajn, ale na začátek pro mě moc... na doma až moc luxus, ale dík :). navíc mám tak 9000 na kytaru a kombo se vším...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

byt tebou jdu do te lampy, neni to zbytecny luxus, spise dobry trenink, nic ti neodpusti :D
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ještě to zvážím
filo01

Příspěvek od filo01 »

Bejk píše:Je podle vás lepší si koupit kombo Roland asi 15XL nebo kolik je teď ta řada (prostě kolem 4000kč na kombo).Nechci na tom hrát koncerty, ale chci efekty, abych si hned nazačátku ujasnil co vlastně se mi líbí a co bych přesně chtěl hrát a potom časem k tomu rovnou mohl kupovat krabičky a tak. Je to jen na ten začátek...
Bejk píše:Chci to na domů, ale myslel jsem, že si koupím radši za 4000 hybrida a efekty a takový věci budu mít přes soft na PC.
Tak jsem teď trochu zmaten. Nicméně když shrnu tvoje příspěvky, tak teprve plánuješ koupit svou první elektriku (+kombo) a máš na to 9000,-. Já být tebou a začínat od nuly, tak se vyprdnu na všechny hybridy a lampy (domů? na začátek? na co?), vyhradím 2000,- na bazarové kombo a za 7000,- pořídím slušnou kytaru. Jinak s Cube rozhodně chybu neuděláš, možná by stál za vyzkoušení i ten Vypyr, co je teď na bazaru. U Spiderů lidi hodně kritizovali "chemické" zkreslení.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Jo, je to trochu pomatený :D , protože pořád objevuju nový možnosti co se jak dá kouppit a udělat... takže sehnat bazarovýho rolanda toho 20 XL a pak za zbytek koupit nějakou kytaru jo?
filo01

Příspěvek od filo01 »

Možnosti jsou a budou, to máš jako s mobilama a PC, tam bys taky mohl čekat a šetřit do aleluja, protože jsou furt nové a lepší kousky. U Cube bych se nevázal vyloženě na 20XL, myslím, že by ti posloužilo i 20X nebo 15XL, záleží na ceně, za jakou bude. Pokud si chceš více vyhrát s nastavením efektů, tak do 1000,- seženeš i přijatelné "obyčejné" kombo bez efektů, viz bazar Laney a Crate a nějaký levný mulťák za další tisícovku taky.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

filo01 píše:Možnosti jsou a budou, to máš jako s mobilama a PC, tam bys taky mohl čekat a šetřit do aleluja, protože jsou furt nové a lepší kousky. U Cube bych se nevázal vyloženě na 20XL, myslím, že by ti posloužilo i 20X nebo 15XL, záleží na ceně, za jakou bude. Pokud si chceš více vyhrát s nastavením efektů, tak do 1000,- seženeš i přijatelné "obyčejné" kombo bez efektů, viz bazar Laney a Crate a nějaký levný mulťák za další tisícovku taky.
Otázkou je, jestli výroba čím dál tím menších a slabších minikomb k prasknutí narvaných digitálními efekty skutečně přináší furt nové a lepší kousky.
Přikláním se k Mc Koziasovi. Kup si jednoduchého lampáčka a uč se na něm. Pokud to myslíš alespoň trošičku vážně, tak Tě tyhle hračky brzy ormrzí, kdežto u lampy zůstaneš.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

mmjuz má pravdu, vyzkoušel bych u blacka toho lampáče a uvidíš že zvuk z těch tranzistorů nebude takovej
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

to rozhodně nebude, vím... ale co zkreslení? jak to přidam? Dost mi jde i o to, proto chci pro začátek ty efekty, abych se ujasnil a roztřídil co a jak se mi líbí, alespon přibližně... A podle toho pokračoval dál, základ se na tom naučím a až budu vědět co a jak tak bych přešel třeba na lampu...
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

ok, tak kup nějakého malého rolanda na bazaru za co nejméně peněz s co nejlepším vybavením, nového nekupuj, zbytečně bys tratil při prodeji. Škoda, že žádnou malou lampu co umí zkreslení teď doma nemám, mohl bych ti něco nabídnout, ale hotovo teď nemam nic...
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

jakou lampu máš třeba na mysli konkrétně? Abych věděl třeba do budoucna po čem koukat nebo tak...
Jo, pořídím se něco menšího a lampu kdyžtak časem..
filo01

Příspěvek od filo01 »

mmjuz píše:Otázkou je, jestli výroba čím dál tím menších a slabších minikomb k prasknutí narvaných digitálními efekty skutečně přináší furt nové a lepší kousky.
Tak jsem to nemyslel, chtěl jsem poukázat na to, že nemá cenu do nekonečna čekat a špekulovat, že by šlo ještě toto a tamto a kdybych přišetřil, tak ještě možná tohle ....
mmjuz píše:Přikláním se k Mc Koziasovi. Kup si jednoduchého lampáčka a uč se na něm. Pokud to myslíš alespoň trošičku vážně, tak Tě tyhle hračky brzy ormrzí, kdežto u lampy zůstaneš.
Bejk už v úvodu deklaroval, že to má na doma, neplánuje žádné koncerty a chce efekty, takže bych tranzistor alá Cube vůbec neviděl z pohledu začátečníka jako špatnou volbu. Každopádně by nebylo od věci zajet do obchodu a na vlastní uši se přesvědčit, co jak hraje, možná by potom odpadlo x dalších poznámek v diskusi a Bejk by měl jasno, jestli trand nebo lampu ;)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Bejk píše:to rozhodně nebude, vím... ale co zkreslení? jak to přidam?
Bacha, takový Blackstar HT1 má zkreslení až až. Slyšel jsem naživo a opravdu se mi nechtělo věřit, že tak silně zkreslený zvuk leze z malé levné lampičky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Koukám na něj, pěknýý :), ale pro začátek to vážně asi uvidím na ten tranďák, třeba na to ani nebudu mít nějak pokračovat a co pak :D
Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlajs »

Takhle hraje ht-5 a dle mne je to maso a mul´ták na effekty koupíš za pár kaček.
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis :)
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Tak nakonec to vyhrál úplně nečekaně ani zde nezmiňovaný VOX VT30, zvukově se mi líbil víc než Roland.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“