Výběr kytary kolem 2500

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
džetro
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr kytary kolem 2500

Příspěvek od džetro »

Na obrázku je Johnson, měl jsem model z výřezem a pomáhal pár kusů vybírat kamarádům, zhruba před 5 - 6 lety stály kolem 2000 kč a patří spíš k tomu horšímu. Jinak jestli se ti líbila Ibanezka tak se jí neboj, nejsou to bůhvíjaké kytary ale jsou solidně udělané (ještě jsem neviděl vyloženě nehrající kus) :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Tak to teda netuším,jak za to mohl dát tolik peněz.ale to označení,co opsal z vnitřku kytary a přesně to sedí s tou na netu Johnson AXL 6200 BK.ale určitě by mi o původní ceně nelhal,takže tomu vůbec nerozumím.ani aspoň neví,jestli je to třeba polomasív za tu cenu,neví o ní nic,ale popis sedí přesně.a nevím,jestli je možné,ze by kytary po x letech,měly stejné názvy,ikdyž by byla každá jiná.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Blbost. Spíš si to trochu přikrášlil.
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Tak ji má asi pozlacenou:-).ale o ceně by mi nelhal,maximálně ji koupil třeba za 7000,ale 4násobek ceny by si nedal:-).nebo ho natáhli ve Vsetíně,tam,kde to kupoval:-).a kdyz uz jsme u téhle kytary,tak to asi nebude kdo ví co,že?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jestli je to ta samá johnsonka, co ji má každý pátý, nic moc. Většinou zvukově jedlá ale nepříliš chutná, a příliš malý záklon krku, což znamená vyšší dohmat než by se mi líbilo.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Našel jsem jenom recenzi z roku 2007 celopřekližková čína,http://www.harmonycentral.com/products/108861 v té době stály kolem 8000 Ibanezky Artwood s masivní horní deskou, myslím že tě chce kamarád natáhnout. Ještě dotaz, na druhé fotce v tom odkazu je vyfocená hlava zezadu a je světlá, vsadím se že kamarád má krk i hlavu zezadu černou. Kdyžtak se skoč zeptat do hudebnin, prodavač by měl vědět kolik kdysi stály. Jinakhttp://www.firmy.cz/Obchody-a-obchudky/Hudebni ... e/reg/zlin zkus je obejít a koknout co mají. :D
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Taky jsem se divil,proč kytara je černá a krk jiný:-).asi ji nefotili živě a obrázky mají z netu.nic méně,taky u nás nic nemají,co chce člověk vyzkoušet si musí nechat objednat.byl jsem v 5 prodejnách ve Zlíně a v Hradišti a nikde tyhle kytary,z té nízké cenové hladiny nemají,jen Ibanezku V 50 a ta se mi zvukově líbila,ale byla jen v packu,což je pro mě zbytečné,půlku věcí nevyužiju,jinak tu u nás nemají nic.uz jsem tak zoufalý,že už jsem přemýšlel,že to risknu přes net,ale toho se bojím.
jastud

Příspěvek od jastud »

Autobusem seš z dvě hodiny v Brně, jsou tu dva velký kšefty s kytarama: kytary.cz a audiotek plus několik menších a-z nastroje, hudebni raj, lidl music. Myslím, že takový výlet se vyplatí.

kytary i audiotek mají otevřený i v sobotu od 10 do 17,

lidl, a-znastroje, hudebni raj v sobotu do 12. tak v čem je problém?

Když vyjedeš autobusem v 6:20 ze Zlína tak tu budeš akorát :-)
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

V audioteku a v lidlu jsem byl tady u nás a neměli nic,ale je mi jasný,že v Brně to bude mnohem větší.ale kodrcat se s kytarou půl dne v autobuse,se mi teda nechce,to můžu jet autem:-),proč autobusem:-).ještě potkám někde nějaké fanoušky a je po kytaře:-D.a zdá se mi to zbytečné,jezdit pro kytaru za 2000 200km daleko:-).objednal jsem na zkoušku u nás v audioteku pár kytar,přesně Cort AD 810,Marris 220 a Marris 306 myslím,tak jsem zvědavý,jestli to seženou,protože ty Marrisky říkal že neví,jestli sežene.
jastud

Příspěvek od jastud »

Vybírat ze tří nebo třiceti kytar je zataceně velkej rozdíl. Ale jak chceš.
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

To máš bez pochyby pravdu a nelze s tím nesouhlasit!ale nejsem si jistý,jestli se to vyplatí u kytary za 2000,když 400kč projedu:-).jedině,že by ses chtěl dobrovolně angažovat a nějakou mi vybrat a poslat poštou,kdyz jsi z toho Brna:-).a já bych ti pak na oplátku poradil s výběrem tenisové rakety,az bys potřeboval:-).
jastud

Příspěvek od jastud »

Nicolas píše:ale nejsem si jistý,jestli se to vyplatí u kytary za 2000,když 400kč projedu:-)
Vyplatí, to mi věř. A kytaru si musíš vybrat sám, jinak to nemá smysl.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Ať je nástroj za kolik chceš peněz,myslím,že si ho musíš odskoušet sám,já chodil pro kytaru do hudebnin dva dny a hrál jen na jednu skoro hodinu po oba dny.... :D
juxxx

Příspěvek od juxxx »

Ja osobne by som šiel v tejto cenovej relácii do kúpi cez e-shop, za danú sumu nečakaj že natrafíš na niečo výnimočne to proste nejde... (tím ta nechcem uraziť ani odradiť) jedine na čo si dat pozor v tejto cenovej relácii je dielenské spracovanie, a stále tu máš u solídneho e-shopu možnosť vrátenia tovaru do 30dni
(ale to je len môj osobný názor)
Takamine TC135SC, Ibanez AVN6-DTS Artwood Vintage + Fishman Matrix Infinity Narrow PRO-MAN, Phil Jones Bass AG 100 CUB, Phil Jones Bass BI 12,TC Electronic Arena Reverb, Rode M3.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

juxxx píše:Ja osobne by som šiel v tejto cenovej relácii do kúpi cez e-shop, za danú sumu nečakaj že natrafíš na niečo výnimočne to proste nejde... (tím ta nechcem uraziť ani odradiť) jedine na čo si dat pozor v tejto cenovej relácii je dielenské spracovanie, a stále tu máš u solídneho e-shopu možnosť vrátenia tovaru do 30dni
(ale to je len môj osobný názor)
Já s tím taky souhlasím, kupoval jsem svoji poslední kytaru a dvě rezofonické kytary přes e shop a v pohodě.
Nebo si nech kytaru objednat do hudebnin u vás s tím že ji nemusíš brát, když bude na ní něco špatně (pokud s tím budou souhlasit)
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Tak jsem dnes byl navštívit ještě jedny hudebniny tady u nás,a musím se s váma podělit,protože si myslím,že ze mě chtěl prodávající udělat vola a prodat mi šmejdy.Ale třeba mi to vyvrátíte.
Říkal jsem mu,že chci kytaru do 2500 kč,nejlépe značky Cort,Ibanez,nebo Dowina.Na tohle mi pán řekl,že tyhle značky nebere,že se mu nelíbí jak hrajou a že jich hodně vracel,že je prostě nechce(už to mě trochu zarazilo).Ale říkal jsem si,třeba s něčím překvapí a nabídl mi kytary značky M.Parker(kterou jsem do teď nikde neviděl) a všechny byly okolo 1700-2000 kč.Ptám se ho,co je to zač.říkal mi,to jsou výborné kytary a jsou tak levné jen proto,že jsme dobře koupil,z výstav,kde dlouho leželi,jinak stojí normálně dvojnásobek.Trochu jsem se divil,ale říkal jsem si,nemůžu znát všechny značky kytar:-).Tak mu říkám,vemte jich pár a zkuste mi na ně zahrát.Tak vzal 4 kytary různých barev a začal hrát.Hned u první kytary,když hrál,tak při hraní něco drnčelo,ale on tomu(asi schválně) nevěnoval pozornost,pravděpodobně struny o pražce,nebo něco takového,prostě struny o něco drnčely.Tak jsme mu říkal,dyť to nějak drnčí ta kytara.tak ji odložil se slovy,tak tuhle dáme bokem:-).Vzal druhou kytaru a ta dělala úplně to samé.říkám,tahle to taky dělá...na to mi odvětil,to je tím že do tohoto tak řežu :D (přitom hrál úplně normálně).Odložil ji a vzal třetí,opět hodně drnčela.Dohrál na ni a říká,asi nízký dohmat.5 minut to šteloval,povoloval,dotahoval atd. a když to dělalo pořád,tak mi řekl...u kytar téhle třídy,za tak málo peněz s eprostě musíte smířit,že to bude drnčet(to už jsem si myslel,že si snad ze mě dělá srandu).Na to řekl,můžu vám to seštelovat,ale bude se vám na to blbě hrát :) .říkám,já ale nechci kytaru,na kterou se mi bude blbě hrát(zřejmě myslel vysoký dohmat),nebo mi bude drnčet.Na to mi řekl,s tím se ale musíte smířit u levnějších kytar.Tak jsem mu říkal,no já nad tím popřemýšlím a kdyžtak dojdu a šel jsem.
Předpokládám,že se ze mě dotyčný snažil udělat vola a prodat mi šmejd,že :!: :?: :!: :?:

A předpokládám,že to co říkal o tom,že levné kytary prostě budou drnčet,nebo se na né bude blbě hrát,je totální nesmysl??

Mimochodem,čím to opravdu je,že mu drnčelo ať dělal co dělal???

Omlouvám se za tak dlouhý příspěvek,ale o tohle jsem se musel podělit:-).
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

zas ale na tom vic vydela, ne? tamty jmenovany znacky za 700 nenakoupi.

(btw ... bude to na 99% obycejna levna cina (mrkni na aukro). s vymyslenou znackou, co vzdalene pripomina nejakeho tradicniho vyrobce)
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

To máš jistě pravdu,na těch nemůže mít 300% marži:-)).Na druhou stranu má ale jistotu,že mě tam na 300% už neuvidí:-).Ani na trsákto bych si tam už nezašel.
Naposledy upravil(a) Nicolas dne 31.10.2011 20:47, celkem upraveno 1 x.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

no ... ja se (temhle mensim obchodnikum) ani moc nedivim. neco prodavat musi, kdyz chteji prezit (zvlast v mensich mestech). kytar za 900,- a 1500,- prodaji vic.
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Já si osobně myslím,že právě,když mají tak velkou konkurenci a válcují je ty velké obchody,že lepší být slušný,poctivý a snažit se být lidský a že ti lidi ho rádi doporučí,než třeba nějaký obchod,kde to berou třeba ve velkém.Takhle bych to dělal teda já.A takové chování,co předvedl on,nejsem schopen vůbec akceptovat.Ale na druhou stranu máš pravdu,snaží se dělat vše proto,aby přežil,ale nevím,jestli tím nejlepším způsobem.

A to ještě dodám,že na těch kytarách měly ty struny některé úplně jinou barvu (což asi být nemá) a navíc,na některých byly takové hnědé fleky,jak kdyby byly rezavé,nebo něco takového.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“