Epi Zakk Wylde / LP Std. / Gibson SG Std.

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Dusty95

Epi Zakk Wylde / LP Std. / Gibson SG Std.

Příspěvek od Dusty95 »

Zdravím, přemíšlím o nové kytaře a nevím si rady kterou si vybrat, ze všech co jsem prohlédl se mi líbí 3, a to Epiphone Zakk Wylde custom, Gibson SG Standard a Epiphone LP Standard (Popravdě bych raději místo Standard LP chtěl Slash signature, ale to nikde k dostání neni, takže jedine na standardu vyměnit snímače za slash). Tyto 3 kytary jsem si vybral hlavně proto, že hraji nejvíce Zakk Wylde, AC/DC a Slashe. Co se tyce apratury mam Kombo Hayden Peacemaker 40 w a Boss Distortion. Zajímá mě také jestli někdo má nějaké zkušenosti s těmito kytaramy. Vým, že pedál na tuto hudbu moc neni, takže také hledám jiný. Děkuji za všechny příspěvky.
Naposledy upravil(a) Nero dne 9.10.2011 20:58, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název
minibb

Re: začínající kytarista prosí o pomoc s výběrem

Příspěvek od minibb »

K tomu pedálu: já bych šel do blackstaru - dist nebo dual :)
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
molex

Příspěvek od molex »

Tak z těch tří bych volil asi to SG, Epiphonky jsou podle mě předražené, najde se mezi nima pěkný kus, ale i pěkný šmejd. No a signaturu bych asi nevolil už vůbec, protože levné signature nebývají to pravé ořechové. Pouze můj názor. :)
Dusty95

Příspěvek od Dusty95 »

minibb píše:K tomu pedálu: já bych šel do blackstaru - dist nebo dual :)
A to by bylo na jakej zvuk, AC/DC? někdo mi tu doporucoval AC/DC taky RAT.
minibb

Příspěvek od minibb »

na tom dualu nakroutíš acdc určitě. na něm jde (skoro) všechno :)
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Dusty95

Příspěvek od Dusty95 »

minibb píše:na tom dualu nakroutíš acdc určitě. na něm jde (skoro) všechno :)
Vlastní zkušenost? :D ja bych potřeboval hlavně ty 3 zvuky. Nezkoušel jsi ten RAT, abych věděl ktery je lepší.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Epi Zakk Wylde / LP Std. / Gibson SG Std.

Příspěvek od Nero »

Blackstar je všestrannější, Rat levnější a víc "svůj", špinavější, na AC/DC čistě bych bral spíš jej, pokud hledáš i jiné zvuky, pak Blackstar.

A spíš než nový efekt bych řešil nové kombo.

Co se týče kytar, tak z těhle rozhodně Gibson.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Záleží na tom, co chceš hrát kromě elektrikářů. Na garážovější zvuky bych bral spíš Rat, Kamahl má tu dvojitou verzi a na punk blues je fajn si trochu "zakrysit" (neplést s kajakářským pojmem "vykrysit se").
Dusty95

Příspěvek od Dusty95 »

Nero píše:Blackstar je všestrannější, Rat levnější a víc "svůj", špinavější, na AC/DC čistě bych bral spíš jej, pokud hledáš i jiné zvuky, pak Blackstar.

Až tak radikálně? Myslel jsem že kombo je dobré, myslíš, že by to chtělo něco jiného? Ztěch kytar se mi asi nejvíce zamlouvá Zakk Wylde signature, protože má aktivní snímače, ale nemám s nima zkušenosti. SG mi příjde dost předražené.
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

hlavne si nekde na to SG sahni, to neni zrovna kytara ktera by sedla kazdemu (nebo alespon vetsine)
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Dusty95 píše:
Nero píše:Blackstar je všestrannější, Rat levnější a víc "svůj", špinavější, na AC/DC čistě bych bral spíš jej, pokud hledáš i jiné zvuky, pak Blackstar.

Až tak radikálně? Myslel jsem že kombo je dobré, myslíš, že by to chtělo něco jiného? Ztěch kytar se mi asi nejvíce zamlouvá Zakk Wylde signature, protože má aktivní snímače, ale nemám s nima zkušenosti. SG mi příjde dost předražené.
Proc se ti Gibson SG Standard zda predrazenej :?: Tenhle atribut bych pripisoval spis tomu ZW sig. ...
Dusty95

Příspěvek od Dusty95 »

No chápu, že je to Gibson, ale třeba ten Epi Zakk Wylde je pořádný kus poctivého dřeva, aktivní snímače, je to fakt pěknej nástroj. Hlavně nevim ktera kytara je vice variabilnější, bych mohl hrát co nejvíce kytaristů.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jestli po nem tak touzis tak do nej jdi, ale priprav se ze jakmile vedle toho postavis origo gibson (i nejaky nizsi rady) tak budes litovat :)

na ejsidisy bych spis nez rat bral marshall Guv'Nor, to je jakoby takovej marshall v krabicce :) RAT je bozi, ale vic spinavej, trochu fuzzoidni. moje asi nejoblibenejsi krabickovy zkresleni, ale na bi-kapelu (AC/DC) se nehodi.
Dusty95

Příspěvek od Dusty95 »

Vím, že Gibsony jsou jedny z nejdražších a nejlepších co je, ale nevím jestli je SG Standard alepší než Zakk Wylde custom Bullseye.
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Dusty95 píše:No chápu, že je to Gibson, ale třeba ten Epi Zakk Wylde je pořádný kus poctivého dřeva, aktivní snímače, je to fakt pěknej nástroj. Hlavně nevim ktera kytara je vice variabilnější, bych mohl hrát co nejvíce kytaristů.
Mozna vazi vic, koneckoncu je to LP, ale to je tak vsechno, ale s tim "poctivym drevem" bych to zas tak neprehanel :) SG Standard je variabilni dostatecne prakticky na jakoukoliv hudbu (jako koneckoncu hodne kytar, i kdyz se nekterych drzi spis ta nebo ona nalepka), jestli ti jde hodne o tohle, tak bych se nebal...
Dusty95

Příspěvek od Dusty95 »

No jde mi o to, že bych nerad dal dost peněz za kytaru na jeden zvuk, chtěl bych kytaru se kterou můžu hrát jak slashe, Zakka i Anguse (Ac/Dc). Nevím jak moc nereálný je to a jestli k tomu bude stačit lampa Hayden 40w a nebo bych měl raději investovat do Marshalla.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Hlavně ten ZW Bullseye NEMÁ aktivní snímače a pořád je to klasický Epiphone Custom s jiným nástřikem a o pár tisíc dražší. Osobně jsem za celou dobu co hraju setkal jen se dvěma Epi, které hrály. Byl to právě jeden Custom a jeden Standard. Zbytek byl k pláči.
Vím, že tě určitě strašně láká ten vzhled a skutečnost, že je to kytara tvého oblíbence, ale opravdu zrovna do tohohle kousku bych nešel. Pokud to nebude nějaký zázračný kousek, jako ty dva na které jsem narazil, tak to za nějakou dobu silně pocítíš. Hlavně až jednou v prodejně vezmeš do ruky to Gibson SG a budeš se tlouct do hlavy, proč jsi ho nekoupil :)
Pokud můžeš koupit Gibson SG Std, tak není co řešit když se rozhoduješ mezi těmito kytarami.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Dusty95 píše:No chápu, že je to Gibson, ale třeba ten Epi Zakk Wylde je pořádný kus poctivého dřeva, aktivní snímače, je to fakt pěknej nástroj.
No, s prvním a třetím nesouhlasím, druhé osobně neberu jako klad. Ale je to tvoje volba.

Fade: 2011 modely Epi ZW Bullseye Custom Plus mají opravdu aktivní EMG.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dusty95

Příspěvek od Dusty95 »

Je pravda, že jsem na aktivní snímače zatím nehrál. Je tam nějaký jiný rozdíl, než větší odezva? Zkoušel někdo jednu z těchto kytar? Někdo my také nahoře říkal, že bych měl změnit kombo, co myslíte?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Větší odezva? Nic takového tam podle mě není. Prostě mají vyšší výstup a frekvenčně jsou vyrovnanější, proto někomu zní sterilně.

Hrál jsem na všechny 3 ty kytary, jinak bych sem nepsal. LP Std. je obyčejný LP, na můj vkus trochu předražený, ale bazarový kusy jdou občas sehnat slušně. ZW signature je úplně ta samá kytara (z hlediska kvality), jen má aktivní snímače. Gibson už je nástroj, o kterém se dá bavit jako o dospělém.

Změnu komba jsem navrhoval z toho důvodu, že bys možná našel aparát, který má čistý i zkreslený kanál takový, jaký potřebuješ.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“