Roland Cube/Peavey Vypyr/VHT Special 6 (lampa vs. tranďák)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Johny_Hard

Re: Kombo do 3000,- (hlasitost 15/30W)

Příspěvek od Johny_Hard »

Topster píše:
Johny_Hard píše:
Topster píše: Na tranďáku se v podstatě nemá navíc co rozbít... :)
A na to si přišel jak ??? :D
Pokud s tranďákem nebudeš házet ze schodů nebo kopat do něj, tak přežije - hlavně ve srovnání s lampou - neskutečně mnoho... :wink:
A co efektové procesory ty se ti nikdy nezkazily ??? :-)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

KAŽDÝ hardware se může časem opotřebovat.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Open_cz

Příspěvek od Open_cz »

Nero píše:
Open_cz píše:Tak já se právě víceméně rozhoduju mezi novým Rolancem 15XL, nebo bazarovým 30X.. Co by jste mi doporučili vy?
trziste/p-roland-cube-15x-a-vox-mini3-t27108.html

Kauf minimálně měsíce.
Myslíš spíš ten Roland, nebo Vox? Jako já bych do toho Rolandu klidně šel, taky jsem na to dneska koukal na ten inzerát, akorát jsem z Brna a do Ostravy se jen tak brzo nedostanu, nejdřív za měsíc. Leda bych si ho nechal poslat poštou, ale nevím jestli je to dobré posílat kombo poštou..
filo01

Příspěvek od filo01 »

Ta komba jsou moje a vzhledem k tomu, co chceš hrát se vsadím, že Nero myslel Cube ;)
Škoda s tím Brnem, pendluju zhruba jednou za měsíc mezi OV a Jihlavou, tento týden jsem tam byl, takže další trip bude až v listopadu. Jinak jsi nenapsal, jestli ti jde při výběru komba čistě o zkreslení nebo si chceš hrát i s efekty, protože ty na tom mém 15X nejsou, ani reverb.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Topster
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Topster »

Johny_Hard píše: A co efektové procesory ty se ti nikdy nezkazily ??? :-)
Ne, proč by měly? :D Ještě jednou. Neříkám, že je tranďák nezničitelný, ale ve srovnání s lampovým aparátem není náchylný na otřesy, nemusíš ho nechat před použitím zahřát, nemusíš měnit koncové elektronky apod. apod. ;) Proto není třeba se obával např. poslání poštou, zvláště, pokud se to pošle jako křehké.
Akustika: Fender CD-60
Elektrika: Ibanez RG 450 (Made in Japan, RM Pups), Bach Explorer (RM Pups)
Kombo: Monacor IMG Stage Line GAT-1250R 50 W, Kustom Gauge 12, 16 W
Johny_Hard

Topster píše:
Johny_Hard píše: A co efektové procesory ty se ti nikdy nezkazily ??? :-)
Ne, proč by měly? :D Ještě jednou. Neříkám, že je tranďák nezničitelný, ale ve srovnání s lampovým aparátem není náchylný na otřesy, nemusíš ho nechat před použitím zahřát, nemusíš měnit koncové elektronky apod. apod. ;) Proto není třeba se obával např. poslání poštou, zvláště, pokud se to pošle jako křehké.
Mnoo efektové procesory se nejvíc kazí u komb typu Crate FW120 vlastnil jsem to kombo a po roce a něco odešly efekty a mému spoluhráči bývalému se stalo to samééé, další bývalý spoluhráč vlastnil kombo KUSTOM ted neví jakou značku a taky efektové procesory u nového komba po roce a pul nepoužitelnéé, ani nešly, tak nevim jak to dělá u tohohle komba. Pokud je tranzistor jako tranzistor tak to vydrží, popřípadě když se koncovému stupni říká tranzistorový a je tam integráč typu TDA7294 např u komba Soundking, tak při malém přebuzení letí do koše, není to první případ, kámoš ten integráč měnil dvakrát.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Vím, že u těch Cratů efekty skutečně občas přestanou fungovat. Ale vztahovat to na všechny zesilovače s DSP, je dost mimo mísu.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Johny_Hard

já napsal příklady jenom u kterých se to stalo, a k tomu oznamovací větu že nevím jak to dělá u tohohle komba
Open_cz

Příspěvek od Open_cz »

filo01 píše:Ta komba jsou moje a vzhledem k tomu, co chceš hrát se vsadím, že Nero myslel Cube ;)
Škoda s tím Brnem, pendluju zhruba jednou za měsíc mezi OV a Jihlavou, tento týden jsem tam byl, takže další trip bude až v listopadu. Jinak jsi nenapsal, jestli ti jde při výběru komba čistě o zkreslení nebo si chceš hrát i s efekty, protože ty na tom mém 15X nejsou, ani reverb.
No tak já víceméně sám nevím jestli to využiju. Je to moje první el. kytara, takže si spíš potřebuju vyzkoušet co mi vlastně sedne, a je to víceméně na naučení, než na nějaké velké hraní. Takové hraní doma pro radost.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Hmm, tak to by ti to Cube (nebo nějaký ekvivalent do 1000,-) mohlo na začátek stačit. Jak někdo psal výše, ta bazarová komba téměř neztrácejí na ceně, já jsem Cube koupil za 900,- (shodou okolností Brně) a stejně i prodávám ;)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Open_cz

Příspěvek od Open_cz »

Co by jste mi teda doporučili vy ostatní, bazarový Roland Cube 15X za 900,-(jestli by to filo01 byl ochoten poslat poštou), nebo bazarový 30X za 3000,-(zkusil bych to ukecat na míň).. Je tam nějaký výrazný rozdíl? Jsou ty efekty navíc užitečné? Není 30W na doma moc? Díky za odpovědi..
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Rozdíl je hodně velký. Patnáctka zní proti třicítce jako krabička sirek. Ale těch 900 je dobrá cena no... Z těch 3k by to možná chtělo ještě trochu slevit.

filo01

Příspěvek od filo01 »

Open_cz: Cube 15x už nepošlu, včera jsem ho prodal.
Open_cz

Příspěvek od Open_cz »

Tak když už není 15X z bazaru, tak by mi zbývalo leda koupit ho normálně z obchodu, to bohužel už cena přesahuje 2000, takže nevím jak moc se to vyplatí.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Jestl na to nespěcháš a vydržíš pár týdnů, tak věřím, že se nějaký levný Cube na bazaru objeví, já osobně jsem kupoval dvakrát 15X v rozmezí posledního půl roku, oba za 900,-. Špatný by neměl být ani Peavey Vypyr, co je teď na bazaru, ale taky by to ještě chtělo srazit cenu ... za 1500,- bych si ho domů na vyblbnutí vzal hned ;)
Open_cz

Re: Roland Cube/Peavey Vypyr/VHT Special 6 (lampa vs. tranďák)

Příspěvek od Open_cz »

Tak jsem ještě pořádně pročítal fórum a hledal východisko.. Vyšly mi z toho 3 možnosti, tak Vám napíšu co si myslím, a byl bych rád, kdyby jste mě kdyžtak opravili jestli budu psát kraviny, nebo mi zhodnitli výběr.

Roland Cube 30X(Případně jiná verze) - Bazar 1, Bazar 2
Zatím to byl asi můj nejnadějnější kandidát, ale pořád nějak váhám a nevím, jestli do toho jít.

Peavey VYPYR 15 - Bazar
Tohle mi doporučil tady Filo01, bohužel jsem o něm moc zmínek ani názorů tady na fóru nenašel. U tohohle komba bych měl strach spíš asi z toho množství efektů/nastavení, přecejen se spíš chcu učit hrát na kytaru, než si furt něco nastavovat, hledat a hrát si s kombem.

VHT Special 6 - Bazar 1, Tohle spíš ne, nebo ještě nové.
Na tohle kombo jsem narazil, když jsem projížděl zdejší topiky. Předtím jsem nemyslel, že by se v takové cenové relaci dala sehnat celolampa, ale těch 3300 bych klidně sehnal. Tady bych asi vítal to, že se na to dá pravděpodobně dobře naučit, z toho co jsem vyčetl na fóru, nicméně nevím, jestli by mi to bylo platné, kdybych v budoucnu chtěl hrát také tvrdší věci (hard rock/old skůl heavy metal), jestli by třeba stačilo koupit krabičku, nebo bych to zkreslení z toho prostě nevytáhl.

To jsou tak asi moje 3 hlavní tipy, ještě jsem zvažoval Crate FW15R, ale u toho si nejsu moc jistý. Kdyby jste pro mě měli ještě jiné možnosti, rád svůj výběr ještě zvážím. Jinak jsem si chtěl jít zítra nějaké komba vyzkoušet do kytar, tak uvidím co zjistím tam.
Díky moc za pomoc a každou radu.

EDIT: Je nějaká možnost, hrát přes celolampu do sluchátek? Narazil jsem tady na něco na fóru, že s tím jsou problémy, nebo že to není tak jednoduché.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Nějaké uživatelské recenze na Vypyra máš tady. Ukázky na youtube ti dají nějakou rámcovou představu (viz tahle), ale jako 100% určující vodítko bych je nebral. Osobní zkušenost bohužel nemám :(
Jestli jsi z Prahy, jel bych ho vyzkoušet, za to kromě času nic nedáš a aspoň budeš mít srovnání s dražším Cube a případně i lampou.
Open_cz

Příspěvek od Open_cz »

Bohužel jsem z Brna.. U toho Vypyru se bojím spíš o to, že už je tam toho na mě zase až moc. Moc nastavování, moc efektů, a spíš by mě to odvádělo od cvičení, než bych potřeboval vyrobit na 500 různých zvuků. Z toho mám největší strach.
Topster
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Topster »

Wow! VHT celolampa bude za ty peníze super. Nemít už doma jednu lampu, tak do tohodle určo jdu:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum

Jinak i stím Rolandem 30X neuděláš chybu a ušetříš za multiefekt, protože už obsahuje modeling aparátů a další vymoženosti :)
Akustika: Fender CD-60
Elektrika: Ibanez RG 450 (Made in Japan, RM Pups), Bach Explorer (RM Pups)
Kombo: Monacor IMG Stage Line GAT-1250R 50 W, Kustom Gauge 12, 16 W
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

kamaráde jestli máš peníze, upaluj pro VHT ;)
k předchozí debatě za mě JEDNOZNAČNĚ Cube ale buď 20XL nebo 30XL , 15 (jak psal bummer) je chrastítko
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“