Elixir Struny
Pravidla fóra
Re: Elixir Struny
struny elixir jsem si jednou koupil a vydržely mi asi tak 2-3měsíce, ale v konečné fázi to vyjde tak stejně jako třeba struny GHS Boomersm, které mi přijdou lepší... 2 sady srun GHS stojí 300kč a vydrží stejně dlouho jako elixíry, které stojí 320kč
+ GHS mají takový ostřjší zvuk a u Elixíru se po pár dnech začne loupat ten ochranný povlak 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
To bude chyba v rukách a ne ve strunách. Mně s přehledem vydrží i 4 měsíce v takovém stavu, v jakém jsou např. Daddario první týden.Ivan.ps píše:Niekde sa tu riešilo, že Elixíri zabíjajú umelé flažolety. Má s tým niekto skúsenosti?
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tomu nevěřím, elixiry sice dlouho hrají pěkně ale ne jako nové. Ono je to taky dáno materiálem z kterého jsou. Tu klasickou cinkavost nových strun ztratí tak po 14 dnech. A po 4 měsících už to poznat nemůžeš, promiň.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Ne nutne, mne taky prijde, ze s D'Addariama se mi flazolety delaji lip nez s Elixirama. Uplne novy normalni struny maji vyssi "cinkavost" nez Elixiry, i kdyz ji pochopitelne velmi brzy ztrati.bubucci píše:To bude chyba v rukách a ne ve strunách. Mně s přehledem vydrží i 4 měsíce v takovém stavu, v jakém jsou např. Daddario první týden.Ivan.ps píše:Niekde sa tu riešilo, že Elixíri zabíjajú umelé flažolety. Má s tým niekto skúsenosti?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Ono záleží, jak dlouho na ně hraje. Abych pravdu řekl, já je měním tak po půl roce (a víc) a přijdou mi, že pořád hrajou stejně dobře. Ale hraju tak hodinku denně a ty kytary mám tři, takže to vyjde tak 2 měsíce (a víc) na jednu kytaru hoďku denně.Smrťokvítek píše:Tomu nevěřím, elixiry sice dlouho hrají pěkně ale ne jako nové. Ono je to taky dáno materiálem z kterého jsou. Tu klasickou cinkavost nových strun ztratí tak po 14 dnech. A po 4 měsících už to poznat nemůžeš, promiň.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
No to si pleteš s DaddariamaSmrťokvítek píše:Tomu nevěřím, elixiry sice dlouho hrají pěkně ale ne jako nové. Ono je to taky dáno materiálem z kterého jsou. Tu klasickou cinkavost nových strun ztratí tak po 14 dnech. A po 4 měsících už to poznat nemůžeš, promiň.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nepletu, používám jenom elixiry 9/46. Po nějaké době sice nehrají jako běžné ohrané struny, ale jako nové rozhodně nezní.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tak ale pořád znějí o hodně líp, než klasické struny, které zapomeneš jednou utřít a jsou v tahu.
- J.V.Senior
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny na fóru ,chtěl jsem se jen zeptat čím nejlíp čistit tento typ strun.
Díky
Díky
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Já to šudlím tím modrým Dunlopem 65...J.V.Senior píše:Zdravím všechny na fóru ,chtěl jsem se jen zeptat čím nejlíp čistit tento typ strun.
Díky
Nečistím. Nevidím důvod.J.V.Senior píše:Zdravím všechny na fóru ,chtěl jsem se jen zeptat čím nejlíp čistit tento typ strun.
Díky
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
No tak pokud se ti potí ruce a nebo co 2-3 hodinovém kšeftu je lepší je utřít, protože v místech, kde jsou pražce se i ta nanoweb vrstva začne zdírat a může reznout a je náchylnější na prasknutí.Jester píše:Nečistím. Nevidím důvod.J.V.Senior píše:Zdravím všechny na fóru ,chtěl jsem se jen zeptat čím nejlíp čistit tento typ strun.
Díky
Dříve jsem struny vůbec nečistil a vydržely kratší dobu než struny udržované. Moc to ani neřeším, po hraní vždy vezmu papírový kapesník a přejedu jim struny. Speciální přípravky nepoužívám, vidím v tom jen marketing...
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
ty speciální přípravky struny konzervují, takže bych v tom jenom marketing neviděl.
Potí se mi ruce hrozně a to byl taky jeden z důvodů, proč jsem přešel na Elixiry. Normální struny mi hned černaly a musel jsem je čistit. U Elixiru jsem se nikdy nedostal k tomu, že by mi začaly reznout. Možná se potíš víc než já, nebo máš agresivnější pot.bubucci píše: No tak pokud se ti potí ruce a nebo co 2-3 hodinovém kšeftu je lepší je utřít, protože v místech, kde jsou pražce se i ta nanoweb vrstva začne zdírat a může reznout a je náchylnější na prasknutí.
Podle všeho co se dá zjistit jsou u Elixirů potažený jenom basový 3 struny..
Takže 3 tenký asi nejsou nijak chráněný a jsou to "normální" struny.
Jediný komplet coated struny, tzn všech 6, jsou tyhle (taky je to znát na ceně
)

Takže 3 tenký asi nejsou nijak chráněný a jsou to "normální" struny.
Jediný komplet coated struny, tzn všech 6, jsou tyhle (taky je to znát na ceně

I´m wheels... movin´wheels
Tak se schválně podívej na tohle video:
Humus, který stojí 500Kč...
Humus, který stojí 500Kč...
Používám elixíry 2hým rokem a mám 5-ou sadu (elektrika) 10-46, nicméně opletený mají nanoweb, neopletený mají anti-rush takže něčím sou potažený oboje.
Já struny nečistím, nepotí se mi ruce... (a když jednou za uhereskej rok jo tak to přejedu hadrem)
Rozdíl mezi prvním a 14tým dnem je ale mezi 2týdnama a 2 měsícema rozdíl neslyším (a nevidím:D)
Já struny nečistím, nepotí se mi ruce... (a když jednou za uhereskej rok jo tak to přejedu hadrem)
Rozdíl mezi prvním a 14tým dnem je ale mezi 2týdnama a 2 měsícema rozdíl neslyším (a nevidím:D)
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Hlúposť... Vrstu má všetkých 6 strún, som si tým 100%-ne istý, sám Elixíry používam vyše roka...Tonda píše:Podle všeho co se dá zjistit jsou u Elixirů potažený jenom basový 3 struny..
Hezký, že jsi si jistý - ale já uvěřím, až uvidím otřepení třeba na e-čkuIvan.ps píše:Hlúposť... Vrstu má všetkých 6 strún, som si tým 100%-ne istý, sám Elixíry používam vyše roka...Tonda píše:Podle všeho co se dá zjistit jsou u Elixirů potažený jenom basový 3 struny..
BTW já je používám taky - a zatím nic takovýho nepozoruju (na rozdíl od D struny) .
Nevíš něco bližšího, co to je ?JWM píše:- neopletený mají anti-rust takže něčím sou potažený oboje.
já ale vůbec nehodnotím kvalitu DR -tyhle jsem ani nezkoušel.. Píšu akorát že jsou potažený všechny.Amid píše:Tak se schválně podívej na tohle video:
I´m wheels... movin´wheels