Nicméně úplně obecné téma tu asi není, tak toto nechám otevřené.
Ta kytara je Framus Diablo Custom. Diabla jsou dost kvalitní nástroje, příjemně se na ně hraje, zvuk je hodně dobrý, stejně jako jiné Framusy, na které jsem hrál, jsou fakt dobře zpracovaná a materiály působí dost kvalitně. Nevím jaká je na bazaru cena, ale pokud je rozumná, klidně bych do té kytary šel.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Myslím, že přesně na tuhle jsem hrál. Nevím jaká je cena, ale koupi téhle kytary můžu s klidným svědomím doporučit. Mám pocit, že nové stojí kolem 30kKč, takže si nějak přeber, kolik peněz je pro tebe za bazarovej kousek akceptovatelný.
Já ti mám dojem, že ty Custom verze byly dražší, snad až kolem 40 000. Ale možná se pletu, už to je docela dlouho, co se ve větším objevovaly na kytarách.cz...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Asi máš Lukáši pravdu, kdysi jsem se bavil s klukem, který ji vlastnil, a jestli se mi to neplete, říkal něco o 35 tisících. Ale fakt nevím jestli to byla verze Custom nebo ne.
Ale možná to nějaký majitel uvede vše na pravou míru.
Já mám dojem, že základní Diablo bylo okolo 24 nebo 25 tisíc, Diablo Pro asi za 30 a ten Custom okolo 40 nebo lehce pod. Bohužel teď se to už nedá dohledat, našel jsem jen recenzi z Muzikusu, kde se píše "Doporučená maloobchodní cena je 40 169 Kč včetně DPH." Samozřejmě se pak asi prodávala o něco málo levněji.
To je moje kytara v tom inzeratu, ale prave ji o vikendu ma zkouset zajemce. S cenou nehodlam jit niz...coz je snad pochopitelne. Je to dost univerzalni nastroj od Gibsonu az k Fenderu - podle zvoleni snimacu - humbuckery se daji rozpinat. Drevo je opravdu dobre zvolena kombinace, jasan telo, javor deska, ovangkol krk a hmanik je eben s perletovymi intarziemi. Porovnaval jsem merenim sustain Framuse D.C. s Parkerem Mojo a Framus mel delsi a samozrejme i hutnejsi barevnejsi ton. Kvalita hardware je vynikajici, s ladenim nebyl nikdy problem, je presnejsi nez napr. u klasickych Fender mechanik a krk je lepe dimenzovany (PLEK) - ladi na prazdne struny i tony na napr. 20 prazci vzdy s minimalni odchylkami od 100% ladeni. Pocitem ze hry - chce si to zvyknout na tvary, krk, postaveni prave ruky, ale slo to rychle, prechazel jsem ze strata.
Recenze: http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... zari~2009/
Suhr S3 Pro
Framus Diablo Custom
Encore Strato
RIVERA TBR 1-SL
SOLDANO SLS105 Series II
TC Electronic G-Force
Rocktron Prophesy II
BBE Sonic Maximizer
Carvin stereo 4x12" B 400W
+kabely, pedaly, controlery...a další haraburdí
Framus Diablo Custom