Vaše kutilské sny

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Vaše kutilské sny

Příspěvek od kocour »

V sekci "Elektrické kytary" je rušné téma "Vaše sny"
...nevim jestli podobny tema tady existuje, ale tak vyzkousejme to.
jaky jsou vase sny? co byste si prali od Billa Ježíška Gatese. pochopitelne myslim veci jako kytara, aparaty, efekty atd. vzhuru za sny bratri a sestry v nastroji :D fantazii se meze nekladou ...
To jsem zvědav, kolik fantazie se ukáže v záležitosti "home made - nástroje" .
Tedy, co by jste rádi vlastnoručně vyrobili, kdyby času a prachů bylo habaděj, jaké vybavení dílny, a podobně.
:?: :?: :?:
-kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Re: Vaše kutilské sny

Příspěvek od mtmccox »

kocour píše:kdyby času a prachů bylo habaděj
Tak bych se nejdřív pár let učil zacházení s dřevem a nástroji, a pak bych si určitě pár pádel vyrobil.
Stopro nějaký Stratocaster, javor-olše, 3x single, pak něco s single sized HB u krku a velkým HB u kobyly. Možná i piezo kdesi.
Dále by mě lákalo něco jako PRS z nějakých více exotických materiálů.
Cigar-box guitar, a možná i nějakou rezofonickou železnicu.
Určitě i něco na téma Fender Precision Bass.
Dále na seznamu bude asi Jaguar/Jazzmaster, a kdyby bylo fakt nejhůř/nejlíp, tak nějaký svůj vlastní haluztvar.

Tele, LP ani SG mě nelákají.

Všechno to jsou ale opravdu zatím jenom sny, protože to bych se musel opravdu mít těžký dávku volného času a prostředků, což se zatím nerýsuje.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Tak rozhodně první nějaké vybavení do dílny, abych nemusel otravovat kde koho :) Pak samozřejmě čas a prostředky se naučit pracovat se dřevem. Během čekání na tohle všechno už zkusit začít dělat ručně šablony (podle nespočtu kocourových a worových skvělých návodů).

No a k samotnému - zrovna pracuji na telecasteru, takže bych pak určitě ještě minimálně jednoho. Pak bych si asi udělal asi SG ikdyž by to byla 100% kopii mého favorita (např. telecastera si dělám víc podle sebe než jako kopii již existujícího). No a nakonec bych si úplně nejradši vyrobil vlastní bubny :) Hlavně abych měl rozměry, které chci a abych na to hodil jaký se mi líbí.
LeeRasS

Příspěvek od LeeRasS »

Jelikož jsem ještě malej puberťáček bez peněz, tak zatím mojí prioritou a první zkušeností bude elektrický tenorový uke. Mím snem si něco postavit nejspíš asi je p-basa zeleně mořená se sunburstem, černým hardwarem, a zalakovaným čtyřlístkem na hlavě. 8)
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Že úspěšně dodělám to moje rozdělaný PRSko a bude to hrát a ladit. Časem bych chtěl zkusit ještě klasickýho stratíka, MM JP a zatím nejvzdálenější sen - postavit akustiku.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
vlk

Příspěvek od vlk »

samozřejmě ne kopii, ale něco takového http://prochazka.reklamnifotograf.cz/?k ... sek=B-type bych někdy chtěl postavit!
vyrostl jsem na zeppelinech.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Že konečně našetřím dost peněz, uzdraví se mi obě hnáty a budu mít dost času na to, abych postavil svou poloplechovou přetechnizovanou (tremolo, varitone, přepínání obvodů a spouata dalších kroutítek a přepínačů) cigar box guitar :twisted:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Do elektrické CBG nutně patří minimálně dvouobvodové řešení z Jaguaru, se zapuštěnými kolečky! :wink:

Já bych se rád konečně pustil do té elektrické mandolíny (nemůžu začít dokud nebudu mít polotovar krku, a ten nebude dokud nebudou peníze), po ní nejspíš theremin a šikmopaska vlastní konstrukce, obvodově částečně vycházející z Jaguaru, ale dost možná s doma dělanými aktivními HB a spoustou dalších vychytávek, pak by mohla přijít na řadu weissenbornka nebo nějaký historický nástroj - třeba nějaké dvouplátkové dřevo s měchem, případně klidně i primitivní dudy.
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Než začnu snít o samodomo nástrojích hudebních, několik snů z oblasti řemesla:
1 - Dílna 30 m², sklad dřeva 20 m², vše podle potřeby dobře temperované a bez nájmu :wink:
2 - Pila: http://heimwerker-werkzeug.org/bandsage ... precision/
3 - Hoblovka srovnávací, protahovací
4 - robustní pin router frézka
5 - a hlavně masivní "ponk" - hoblice
6 - Tormek ostřička http://www2.westfalia.de/shops/werkzeug ... heiben.htm
7 - CNC - frézka a umění ji programovat
..... konec blábolení :roll: ...
pokračování příště
-kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
potkanX

Příspěvek od potkanX »

nejaku laminovanu sialenost. vzdy mi vadilo, ze laminovane throughnecky su robene symetricky, preco? ani vo tvorbe ktora ma zivi symetriu neznasam, pretoze je neprirodzena. nejake telo z pospajanych roznofarebnych odrezkov by mohlo vypadat velmi zaujimavo... samozrejme je otazne, ci by to aj hralo. ale na to by som musel mat pristup ku odpadu nejakeho gitarara a pristup ku hoblovacke. kupovat uslachtile drevo na to, aby som z neho narobil spalky mi prijde akozhovadilost.
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Já bych chtěl postavit kytaru, kterou navrhnu "sám", prostě takový mišmaš.
Vypadala by tvarově jako Les Paul, ale se šroubovaným krkem a konstrukčně shodná s 2x HB stratocastrem s jednou tonovkou a s volume, přepínání hned u poťáků třícestným přepínačem. Kobylku straťáckou, seřízenou na dvouzvrat. 24 pražcový krk s Gibson vykládáním s těmi perleťovými lichoběžníky. Tělo z buku, krk jsem neřešil a hmatník palisandr.
Barva červená, černý pickguard a na hlavě hrdý nápis Rocky_MK ! :)

a ještě jedna šílenost, kytaru neurčeného tvaru, která by měla tělo z odlitku Epoxidu :lol:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

potkanX píše:nejaku laminovanu sialenost. vzdy mi vadilo, ze laminovane throughnecky su robene symetricky, preco? ani vo tvorbe ktora ma zivi symetriu neznasam, pretoze je neprirodzena. nejake telo z pospajanych roznofarebnych odrezkov by mohlo vypadat velmi zaujimavo...
Něco jako Zoot Suit SG?

Rocky, epoxy je hrozné svinstvo a odlité samotné to není zas tak odolné jak to vypadá, to spíš vyfrézované z bloku akrylátu - ale ještě větší mazec by bylo vzkřísit res-o-glas, dutá sklolaminátová těla s dřevěnou páteří 8)
dalabo

Příspěvek od dalabo »

kocour píše:Než začnu snít o samodomo nástrojích hudebních, několik snů z oblasti řemesla:
1 - Dílna 30 m², sklad dřeva 20 m², vše podle potřeby dobře temperované a bez nájmu :wink:
2 - Pila: http://heimwerker-werkzeug.org/bandsage ... precision/
3 - Hoblovka srovnávací, protahovací
4 - robustní pin router frézka
5 - a hlavně masivní "ponk" - hoblice
6 - Tormek ostřička http://www2.westfalia.de/shops/werkzeug ... heiben.htm
7 - CNC - frézka a umění ji programovat
..... konec blábolení :roll: ...
pokračování příště
-kcr-
Skorem všecko tohle brácha mněl a další stroje NC vrtačka dřevosoustruh pak dodělal dílnu zrobil 4 sady kuželek nohy ke kulebru opravil stary nabytek a zistil že ma plnou dilnu věci na kere není využiti a staly majland.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

woro90-1 píše:
Rocky, epoxy je hrozné svinstvo a odlité samotné to není zas tak odolné jak to vypadá, to spíš vyfrézované z bloku akrylátu - ale ještě větší mazec by bylo vzkřísit res-o-glas, dutá sklolaminátová těla s dřevěnou páteří 8)
Já s ním dělal na brigádě a když mě to zatuhlo, tak jsem to vyklepal z plechové vany a bylo to pevné jak hajzl...:)
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Skorem všecko tohle brácha mněl a další stroje NC vrtačka dřevosoustruh pak dodělal dílnu zrobil 4 sady kuželek nohy ke kulebru opravil stary nabytek a zistil že ma plnou dilnu věci na kere není využiti a staly majland.
:D :D :D
Martin Koch, něco podobného podotýká ve své příručce pro homemade "E-Gitarrenbau", co slyšel od kabaretisty L. Resetarita:
Jo, tak jsem si koupil tu za 3000 šilinků drahou vrtačku, takovou může člověk vždycky potřebovat. Zatím jsem vyvrtal deset děr - jedna díra za 300 šilinků
:idea: :!: :!:
-kcr-
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Rocky_MK píše: ....a ještě jedna šílenost, kytaru neurčeného tvaru, která by měla tělo z odlitku Epoxidu :lol:
Basslab to dělá dutý a lehoučký Weight: 2300-2700grams
Obrázek
http://www.basslab.de/
-kcr-
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

To ale nemože mět moc sustainu, ne ??? :shock:
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Už mlčim :D Hraje to hezky. Kdyby to nevypadalo tak hrozně, tak by to aj byl můj sen :)
Není to nějaký vzdálený přibuzný Parker Fly ?
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Tak si to musíš navrhnout tak, aby to lahodilo tvému oku a pak už jen ten sen uskutečnit.
Basslab šéf, Heiko Hoepfinger a firma Parker, si vaří každý svou vlastní epoxidovou polívku.
Basslabská metoda používá model z pěnového polystyrénu, na který se nanese kompozit, myslím, že uhlíková vlákna a epoxid. Po vytvrzení se PS-model vyluhuje a vzniklá skořepina se doupraví a ověsí hardwarem.
Parker kytary používají jako model lehčí tvrdá dřeva a to se opláští kompozitem a model zůstává uvnitř.
Oba výrobci na to mají patenty a do vývoje investovali hodně time and money.
-kcr-
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“