Kabely - ztráta vysokých frekvencí

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Vojťas

Kabely - ztráta vysokých frekvencí

Příspěvek od Vojťas »

Mám problém že mám dva kabely a zapojím mezi to efekt tak se tam ztratí znatelně výšky.
Nevím jestli za Bigg Muff vyměnit nějaký Treble Booster (screaming bird, či tak něco poraďte.)
Fořt

Re: Kabely - ztráta vysokých fekvencí

Příspěvek od Fořt »

Upřesni, kdy se ti ztrácí výšky. Při vypnutém efektu? Jaký (jak starý) Big Muff máš? Novější by měly mít true bypass, takže by se nikde nic ztrácet nemělo. Nebude to spíš úbytek na nekvalitních kabelech (nebo moc dlouhých - na 2 šestimetrových kabelech bude úbytek výšek znát i u nejkvalitnějších kabelů)? Pokud mluvíš o úbytku v zapnutém stavu, pak si budeš muset pohrát s nastavením, nebo hledat jiný efekt. Ovšem Treble Booster ti distortion/fuzz nenahradí (a Screaming Bird spíš nebrat, místo zvýraznění výšek spíš ořezává basy-středy).
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Re: Kabely - ztráta vysokých frekvencí

Příspěvek od Ivan.ps »

Napíš niečo viac o tých kábloch. Ja som mal podobný problém s kvlaitnými káblami, ktorý sa mi dlhú dobu nedarilo riešiť, ale nakoniec som to vyriešil....
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Kabely - ztráta vysokých frekvencí

Příspěvek od Nero »

Prvotně bych řešil výměnu kabelů. Pokud jsou dost kvalitní a i tak mizí signál, koupil bych si před ně nějaký buffer, aby lépe "protlačil" signál. Změnu zkreslevací krabičky bych neviděl jako dobré řešení, pokud nechceš měnit charakter zvuku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“