Stereo v Audacity

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Vini

Stereo v Audacity

Příspěvek od Vini »

Zdravím všechny a prosím o odpověď.
Chci doma nahrávat řeč ve stereo a ukládat do mp3. Mám na to mic Shure C606N, lexicon alpha a Audacity (beta). Na lexiconu navolím stereo, audacity - stopy - stereo stopa + hlasitost na max.. Přesto se vše nahrává mono a potichu. Jsem nahrávač začátečník. Prosím, kde dělám chybu ? Díky za jakoukoliv informaci.
Paris
Rádce

Re: Stereo v Audacity

Příspěvek od Paris »

na lexiconu muzes navolit co chces, ale na nahravku to vliv nema. jde o prepinac monitoru, precti manual. z mikrofonniho vstupu budes mit signal v kanalu 2, s tim je potreba pocitat ... tak me napada ... kam vlastne strkas mikrofon? v popisu mikrofonu pisou "vokální mikrofon s Jack konektorem 6,3mm", ale alpha ma vstup jen XLR.

(jo ... a proc vlastne stereo mp3? prehravac nedokaze prehrat mono mp3?)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

...krom toho MONO nahrávku lze bez problémů z Audacity (a jakéhokoli jiného podobného SW) vyexportovat jako STEREO :wink:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Vini

Příspěvek od Vini »

Paris - potřebuji, aby ta nahrávka byla poslouchatelná ve sluchátkách a aby to by uživatelsky příjemné (má to být součást e-learningu). Konektor na připojení mic s lexiconu jsme dokoupili.

Pavli - ten export zní skvěle, jen to nemohu najít. V položce "soubor" ani "exportovat" tu volbu nemám.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

a jak se lisi poslouchatelnost "mono" nahravky a "stereo" nahravky, kde je v obou stopach to same? neco mi unika? je tedy nejaky problem s prehravanim? (na to jsem se uz ptal)

a dokoupili konektor? takze jste ho nejak menili za ten na kabelu? nebo se jedna o neco jineho (a zamenu terminu)?

edit: a "uzivatelsky prijemne" by to mohlo byt, kdyby se (misto vyhazovani penez za levnou zvukovku a karaoke mikrofon) investovalo spis do nahravani ve studiu...
Vini

Příspěvek od Vini »

Paris - jde o to, aby ten zvuk šel nejen do jednoho sluchátka. Konektorem jsem myslela tu koncovku na kabel, díky které se mikrofon dá zapojit do zadní strany lexiconu (prostřední kulatý "otvor"). Tato koncovka byla zakoupena v music shopu na radu prodavače ("starého" muzikanta). Je mi jasné, že studium by bylo úplně to dokonalé, ale to v dnešní době, kdy lidé konzumují nahrávky z U-tube a Streamu i v nevalné kvalitě, není nutné. Navíc, za těchto fin. požadavků bych to nerozjela nikdy. Celý problém bude spočívat v nějaké "blbosti", jelikož můj webdesigner během čtvrthodiny dokázal stáhnout program a nahrát sample nahrávku, znějící v obou sluchátkách a nahlas. Takže se vlastně ani nejedná o pravé stereo, protože stačí, když tentýž zvuk bude znít v obou sluchátkách.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

no ... a "mono" mp3 nezni v obou sluchatkach? (to je to, na co se ptam uz skoro oz zacatku)

a co se tyka te "nejake blbosti", tak to sem psal taky hned na zacatku - ze mikrofon bude v kanalu 2, ze je to potreba vzit v uvahu ... a ta "stereo->stereo->stereo" neni spravna (a az se poresi/vyzkousi prehravani mono mp3, bude asi nejspravnejsi uvaha "mono->mono->mono" ... pokud bude s prehravanim problem, tak jen pridame to, co rikal pavlii)

jo ... a ... nevim sice kolik toho bude potreba nahrat (hodin), ale casto se nahravka ve studiu vyplati i financne.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

a jeste - jestli ten kabel u mikrofonu vypada takhle, a ta "koncovka" takhle, tak rada prodavace taky nebyla uplne spravna... edit: a pravdepodobne "sezere" pulku signalu...
Naposledy upravil(a) Paris dne 13.10.2011 17:07, celkem upraveno 1 x.
Vini

Příspěvek od Vini »

Paris (i Pavlii), díky zatím za rady, vyzkouším doporučení a případně se ještě ozvu. Díky moc i za rychlost reakce. Vini
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ještě je třeba nahrávat do MONO stopy (nějak jsme to zapomněli vypíchnout hned zkraje) - pak to bude pochopitelně hrát z obou sluchátek :wink:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“