Výběr kytary kolem 2500

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Výběr kytary kolem 2500

Příspěvek od Nero »

jastud píše:
Nicolas píše:ale nejsem si jistý,jestli se to vyplatí u kytary za 2000,když 400kč projedu:-)
Vyplatí, to mi věř. A kytaru si musíš vybrat sám, jinak to nemá smysl.
Případně s někým, kdo tomu rozumí, pokud si sám nevěříš :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Nero píše:
jastud píše:
Nicolas píše:ale nejsem si jistý,jestli se to vyplatí u kytary za 2000,když 400kč projedu:-)
Vyplatí, to mi věř. A kytaru si musíš vybrat sám, jinak to nemá smysl.
Případně s někým, kdo tomu rozumí, pokud si sám nevěříš :wink:

No,jelikož jsem hrál doma chvilku tatovu asi 40 let starou kytaru,která má dohmat tak 2 cm:-),tak si teda opravdu nevěřím,neumím hrát vůbec a určitě bych nepoznal ani křivý krk a podobné věci.Ale že kytará drnčí už poznám bezpečně :mrgreen:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Brně bys jistě našel ochotnou duši, která by s tebou zašla. Je to jen o časovém sladění. Případně se můžu sám nabídnout...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jastud

Příspěvek od jastud »

Klidně pomůžu, pokud navrhneš čas kdy zrovna nebudu mimo Brno
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Oboum vám děkuju za nabídku a když bych se rozhodl jet vybírat do Brna,rád vás budu kontaktovat!Díky
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

A můžete mi ještě prosím osvětlit,jestli můžu trochu očekávat,že ta levnější kytara,do těch 2500,třeba ten Cort AD 810,by projevoval ty známky levnějších kytar,co mi dnes popisoval ten prodejce??Např. ten vyšší dohmat,nebo občasné drnčení,nebo něco podobného?Nebo i tahle levná kytara musí hrát bez sebemenších problémů?
Možná je to blbá otázka,ale nikdo jste to moc nekomentovali,tak abych kdyžtak věděl,co od těchto kytar očekávat.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

I levna kytara, pokud je technicky v poradku (dobre zabrousene a zasazene prazce, vyztuha v poradku) jde seridit na pohodlnou a plynulou hru, bez drnceni.
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

...EDGE... píše:I levna kytara, pokud je technicky v poradku (dobre zabrousene a zasazene prazce, vyztuha v poradku) jde seridit na pohodlnou a plynulou hru, bez drnceni.
Díky.Mám právě v jednom obchodu objednané na zkoušu ty Corty a Marrisky,tak ať vím,jak by to mělo znít:-).Ale tušil jsem,že drnčící kytara nebude to pravé ani v nejlevnější kategorii :wink:
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

džetro píše:
juxxx píše:Ja osobne by som šiel v tejto cenovej relácii do kúpi cez e-shop, za danú sumu nečakaj že natrafíš na niečo výnimočne to proste nejde... (tím ta nechcem uraziť ani odradiť) jedine na čo si dat pozor v tejto cenovej relácii je dielenské spracovanie, a stále tu máš u solídneho e-shopu možnosť vrátenia tovaru do 30dni
(ale to je len môj osobný názor)
Já s tím taky souhlasím, kupoval jsem svoji poslední kytaru a dvě rezofonické kytary přes e shop a v pohodě.
Nebo si nech kytaru objednat do hudebnin u vás s tím že ji nemusíš brát, když bude na ní něco špatně (pokud s tím budou souhlasit)
Možná mi ani nic jiného nezbyde,ale s mým štěstím by mi došel nějaký "vyjímečný" kousek :roll: .Ještě počkám,jestli se ozvou z toho audioteku,kde mají dovézt ty Corty a Marrisky a dle toho se nějak zařídím.Ale přijde mi velmi divné,že asi nejprodávanější kytaru z těchto levných cort AD 810 u nás nikde nemají a to jsem byl v 5-ti obchodech.Myslel jsem,že to je povinnost,mít to na krámě...
juxxx

Příspěvek od juxxx »

Takamine TC135SC, Ibanez AVN6-DTS Artwood Vintage + Fishman Matrix Infinity Narrow PRO-MAN, Phil Jones Bass AG 100 CUB, Phil Jones Bass BI 12,TC Electronic Arena Reverb, Rode M3.
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Zrovna včera jsem se na ni díval,že vypadá solidně,jenže za 1. kdo ví,v jakém je opravdu stavu,protože na Slovensko jet zkoušet kytaru se mi teda moc nechce a za 2. pochybuju,že by mi ji poslal do ČR a za 3. když už by ji poslal,tak jestli by poštovné nebylo skoro víc,jak za kytaru.cena super,ale je to komplikované:-(.být to někde v okolí,tak už jsem domluvený na schůzce.ale díky za odkaz!
juxxx

Příspěvek od juxxx »

Ja si dávam bežne posielať veci z Čiech a vide ma to na 5e alebo 6e kuriérom... ( v tvojom prípade by si to mal možno už v cene, teraz neviem aký je kurz kč - sk euru )
Takamine TC135SC, Ibanez AVN6-DTS Artwood Vintage + Fishman Matrix Infinity Narrow PRO-MAN, Phil Jones Bass AG 100 CUB, Phil Jones Bass BI 12,TC Electronic Arena Reverb, Rode M3.
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Celý den má vyplý telefon,tak kdo ví,co je to zač...
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Tak si asi objednám tu WASHBURNKU WD7SATB,co je teď v akci na kytarach.cz.Snad neprohloupím a dojde mi dobrý kousek.Někteří jste psali,že tak objednáváte i naslepo a že v pohodě,tak snad to bude OK :!: Ladičku jsem si objednal tu z Ebaye http://www.ebay.com/itm/ENO-ET-3100-Gui ... 7921f2,tak snad bude taky v pohodě,ikdyž za tu cenu,nevím nevím,ale většina ji tady chválila...
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Ještě bych se chtěl zeptat,jakou tloušťku trsátek by jste mi doporučili k téhle Washburn kytaře,když jsem úplný amatér začátečník???Pár threadů o trsátkách přečtených mám,ale moudrý z toho nejsem.Tak pokud by mi mohl někdo poradit,ať to objednám všechno najednou.
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Nicolas píše:Ještě bych se chtěl zeptat,jakou tloušťku trsátek by jste mi doporučili k téhle Washburn kytaře,když jsem úplný amatér začátečník???Pár threadů o trsátkách přečtených mám,ale moudrý z toho nejsem.Tak pokud by mi mohl někdo poradit,ať to objednám všechno najednou.
2 mm. Doporučil bych asi Golden Gate, ten větší typ.
Přílohy
Golden Gate
Golden Gate
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Záleží co chceš hrát, 2mm mi přijdou hodně, 0.80 na klasické brnkání ale trsátka mají všude, skoč do hudebnin a vem pár tlouštěk do ruky a vyber to které se ti bude líbit. Kup si aspoň dvě až třï různé. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

No,já pochybuju,že poznám,které mi sedne a bude na ty struny a na mé hraní ideální.Nikdy jsem na kytaru nehrál,až na pár chvil na starou kytaru,takže neumím z hola nic.Takže spíš jde o to,aby když to bude tvrdé,nebo měkké,aby mi to nevypadávalo z ruk a podobně :) .

A co chci hrát je jedna věc,a co budu ve skutečnosti hrát,je věc druhá :D .Nic méně bych hrál rád něco takového http://www.youtube.com/watch?v=xZYzSM6CGFo .nejlépe bych někdy přesně tuhle skladbu rád zahrál.Mimochodem je na to ta Washburnka WD7S vhodná?

Myslel jsem,že je třeba pro úplné začátečníky měkké,nebo tvrdé,nebo že je nějaké vodítko...Ale jestli je to tedy tak,jak píšete,tak vezmu asi pár tlouštěk a vyzkouším,co sedne...
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Nicolas píše:No,já pochybuju,že poznám,které mi sedne a bude na ty struny a na mé hraní ideální.Nikdy jsem na kytaru nehrál,až na pár chvil na starou kytaru,takže neumím z hola nic.Takže spíš jde o to,aby když to bude tvrdé,nebo měkké,aby mi to nevypadávalo z ruk a podobně :) .

A co chci hrát je jedna věc,a co budu ve skutečnosti hrát,je věc druhá :D .Nic méně bych hrál rád něco takového http://www.youtube.com/watch?v=xZYzSM6CGFo .nejlépe bych někdy přesně tuhle skladbu rád zahrál.Mimochodem je na to ta Washburnka WD7S vhodná?

Myslel jsem,že je třeba pro úplné začátečníky měkké,nebo tvrdé,nebo že je nějaké vodítko...Ale jestli je to tedy tak,jak píšete,tak vezmu asi pár tlouštěk a vyzkouším,co sedne...
Mimochodem by mě zajímalo,jak tenhle klučina nahrál ten zpěv a tu kytaru,když tam nikde nevidím mikrofon :shock:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Skoč si do hudebnin, kup si 10 různých trsátek, necháš tam pár kaček a sám si vyzkoušíš, co ti nejlépe sedí. Tohle nejde nějak všeobecně poradit.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“