Ty epi LP se mi zdali docela levný cca 10 000. Takže ten ZW tě moc nepotěšil? Nebo by jsi mi doporučil něco jiného než SG Std?Nero píše:Větší odezva? Nic takového tam podle mě není. Prostě mají vyšší výstup a frekvenčně jsou vyrovnanější, proto někomu zní sterilně.
Hrál jsem na všechny 3 ty kytary, jinak bych sem nepsal. LP Std. je obyčejný LP, na můj vkus trochu předražený, ale bazarový kusy jdou občas sehnat slušně. ZW signature je úplně ta samá kytara (z hlediska kvality), jen má aktivní snímače. Gibson už je nástroj, o kterém se dá bavit jako o dospělém.
Změnu komba jsem navrhoval z toho důvodu, že bys možná našel aparát, který má čistý i zkreslený kanál takový, jaký potřebuješ.
Epi Zakk Wylde / LP Std. / Gibson SG Std.
Pravidla fóra
Re: Epi Zakk Wylde / LP Std. / Gibson SG Std.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Bych ti hlavně doporučil zajít do hudebnin a ty nástroje si ozkoušet.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
molex
Vím, že to možná bude znít jakože ti doporučím kytaru kterou osobně mám, ale za ty prachy je vážně moc dobrá. Nějaké Epiny se můžou jít zahrabat. A celkově se mi jejich přístup k výrobě a zpracování líbí. I zvukově samozřejmě. http://kytary.cz/richmond-empire/HN111207/
http://kytary.cz/richmond-dorchester/HN105570/
http://kytary.cz/richmond-dorchester/HN105570/
Plánuju si zajet do Prahy do Kytar.cz si je všechny 3 vyzkoušet, popřípadě i jinou co mi doporučíte, ale upřímě ty Richmond se mi už od pohledu nelíbí, ten krk ani tvar, uvidím jaký budou mít zvuk.
-
molex
Já je taky ze začátku nemusel, ale raději budu mít dobrou kytaru, než vysněný tvar, ale na ho_no zvuk.Dusty95 píše:Plánuju si zajet do Prahy do Kytar.cz si je všechny 3 vyzkoušet, popřípadě i jinou co mi doporučíte, ale upřímě ty Richmond se mi už od pohledu nelíbí, ten krk ani tvar, uvidím jaký budou mít zvuk.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Dík za infoNero píše:No, s prvním a třetím nesouhlasím, druhé osobně neberu jako klad. Ale je to tvoje volba.Dusty95 píše:No chápu, že je to Gibson, ale třeba ten Epi Zakk Wylde je pořádný kus poctivého dřeva, aktivní snímače, je to fakt pěknej nástroj.
Fade: 2011 modely Epi ZW Bullseye Custom Plus mají opravdu aktivní EMG.
Já právě znám jen ZW modely s EMG-HZ pasivy.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- Alternátor
Za prvý bych rozhodně nepřeceňoval Marshally, protože v nižší cenový kategorii seženeš komba, co marshallu slušně řečeno natrhnou triko a za druhý... i na takový Flying V si v poho zahraješ blues... Btw, pokud chceš něco hlavně na Anguse, tak ten přece hraje na SG, není-liž pravda?Dusty95 píše:No jde mi o to, že bych nerad dal dost peněz za kytaru na jeden zvuk, chtěl bych kytaru se kterou můžu hrát jak slashe, Zakka i Anguse (Ac/Dc). Nevím jak moc nereálný je to a jestli k tomu bude stačit lampa Hayden 40w a nebo bych měl raději investovat do Marshalla.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
A víš o nějakém,které je jako Marshall JVM 410H ? Ano Angus ma Gibson Sg (sice ne se snímači 490 a 498 ale ma tam classic 57 a 57 plus, ale to neni až takovej rozdil), právě všechny ty kytary co jsem psal na začatku jsou ty samé nebo téměř stejné jako ty na které hrajou mí oblíbení kytaristi- Slash- Epiphone LP Standard (on ma Gibson LP Standard, ale ten je na mne moc drahý), Zakk Wylde- Epihone Zakk Wylde custom plus (ten ma úplněten samý akorát Gibson) a Angus Young- Gibson SG Standar (viz snimace nahore), tak mezi nimy hledám tu s nejlepšim zvukem ale zároveň nejlepší kompromis.
nejlepsi zvuk a nejlepsi kompromis je ten gibson. ty epi jsou spis takovy vzhledovy napodobeniny. prijde mi ze o tech kytarach moc nevis a soudis na zaklade toho jak to vypada, fakt si na to zkus zahrat a hned uvidis (uslysis) ze ten gibson je (v 99.9% pripadu) dal nez nejaky epiny. O aparatech marshall ted treba vznika zajimavej thread se zkusenostma uzivatelu a obecne je tu o nich mraky, tak zkus hledat a ptat se tam 
-
dfleischer
Dusty95 píše:Vím, že Gibsony jsou jedny z nejdražších a nejlepších co je
Pak už je jen špička ledovce a to je ESP
K tématu-dyť to máš jasný,sežeň si Gibson SG
K tématu-dyť to máš jasný,sežeň si Gibson SG
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300