Zvukovka + mix

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Metjuu

Zvukovka + mix

Příspěvek od Metjuu »

Zdravím, mám takú otázku: má zmysel zapájať dvoj-kanálovú zvukovku do mixu s 8 vstupmi? Napr. keby som chcel nahrávať bicie. Chcel som vedieť či to bude fungovať alebo či sa tým nejako nepokazí zvuk...
Paris
Rádce

Re: Zvukovka + mix

Příspěvek od Paris »

tak .... jakýsi smysl to má. musíš to ale pečlivě smíchat už v tom mixu.
Metjuu

Příspěvek od Metjuu »

Takže zvuk sa tým nepokazí? A mám ešte jednu otázku. Dala by sa do mixu zapojiť aj zvukovka alesis io2? Kedže nemá line in ani line out (dávnejšie som ju tu už spomínal)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

nemá? samozřejmě, že má.
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

Metjuu píše:Takže zvuk sa tým nepokazí? A mám ešte jednu otázku. Dala by sa do mixu zapojiť aj zvukovka alesis io2? Kedže nemá line in ani line out (dávnejšie som ju tu už spomínal)
No tak zvuk se mírně pokazí, ale hlavně se smíchanýma bicíma už v nahrávce nic moc nenaděláš, budeš z nich mít jen stereo stopu. Ale na nějaké demo to může jakžtakž stačit.
Jakto že Alesis nemá line in ? Máš to přece přímo na předním panelu napsané (Guitar/Line Input) a Line Out = výstup označený Main.

Čili zapojené to bude takhle: mikrofony -> 8 vstupý mix (main out) -> (line in) Alesis io2 (USB) -> (USB) PC.

Otázka je, jestli bys nakonec nedosáhl lepšího výsledku se dvěma mikrofony rovnou do toho Alesise, bez mixu. A bylo by to o hodně jednodušší na zapojování a nastavování.

Edit: Paris předbíhá :P
Metjuu

Příspěvek od Metjuu »

Aha takže bolo by to dosť na h***o :D a v štúdiách ako nahrávajú?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Bylo - nebylo. To se nedá říct takhle obecně. Když to smícháš v mixu dobře, může to být vyhovující (nemluvím o nějakém profi nahrávání, mluvím o nahrávání, ve kterém figuruje 8-stopý mix a IO2).

Ve studiu nahrávají do více stop.
Metjuu

Příspěvek od Metjuu »

Ale akým spôsom v štúdiách nahrávajú, cez mix alebo viac kanálové zvukovky alebo ako? :roll:
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Prostě do více stop ... a pak už záleží na tom, jakou technologii studio používá. Dřív to byly asi víc inline mixy a vícestopý záznam, dneska to asi bude víc vícevstupých zvukovek (a převodníků) ... to je na delší povídání, na to v tomhle tématu asi není prostor (já mám například vstupů, že ani nevím, kolik jich vlastně mám (odhaduju přibližně 50)).
kelley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

Tak tak. Na "domácí" nahrávání bicích do více stop bys potřeboval například něco takového: http://www.audiotek.cz/product-45429-tascam-us1800. A to jsme se ani nezmiňovali o mikrofonech a o tom, jak který mikrofon k bicím umístit. To taky není žádná p...l. A taky že bicí ve studiu mívají obvykle zvláštní zvukově upravenou místnost.
Když jsem kdysi před x lety nahrával ve skutečném studiu (já teda kytaru, na bicí hrál kolega), tak se to nahrávalo na 24 stopý magnetofon :wink:
Metjuu

Příspěvek od Metjuu »

Paris píše:Prostě do více stop ... a pak už záleží na tom, jakou technologii studio používá. Dřív to byly asi víc inline mixy a vícestopý záznam, dneska to asi bude víc vícevstupých zvukovek (a převodníků) ... to je na delší povídání, na to v tomhle tématu asi není prostor (já mám například vstupů, že ani nevím, kolik jich vlastně mám (odhaduju přibližně 50)).
50 vstupov na zvukovke? :shock:
Metjuu

Příspěvek od Metjuu »

Ok dik chalani ja som bol len zvedavý že ako sa nahráva viacej stôp v profi štúdiách :wink: Takže do budúcna keby chcem nahrávať bicie alebo proste celu kapelu naraz tak použijem asi viac vstupovu zvukovku...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Metjuu píše:50 vstupov na zvukovke? :shock:
zvukovka, prevodniky, procesory s dig. vystupem, vstupy na mixu ... ono se to nascita...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

jenom tak pro zajímavost, Neve console room :P 80 mic preampů

Obrázek
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
kelley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

Ale pořád nemusíš házet flintu do žita. Na demo, nebo nějaké pracovní nahrávky, se dá použít třeba takovéto nahrávadlo http://www.audiotek.cz/product-41205-esi-rekord-m, dáš doprostřed zkušebny a zmáčneš REC - a máš tam všechno i s bicíma.
A nebo další možnost - použít nějaké softwarové bicí VST, jako je EZ Drummer apod. Nahrát k tomu pak kytary a zpěv (klávesy, trumpety... :D ) už tak velký problém není.
Metjuu

Příspěvek od Metjuu »

pupack píše:jenom tak pro zajímavost, Neve console room :P 80 mic preampů

Obrázek
Chcel by som sa ešte spýtať že čo to majú v štúdiách na stoloch tie velke mixy alebo čo to vlastne je? :D kontrolery? :shock:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mix s převodníky a dalšími věcmi například (sekce dynamiky, EQ apod.) plus se to může samozřejmě chovat i jako kontroler.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Metjuu

Příspěvek od Metjuu »

pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ano - silně zjednodušené, ale v principu ano. Jedna z možností.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

neznam ... ale to asi zrovna neni kontroler, jen mix se 16 kanalovou firewire kartou. nebo je?

edit: ja sem mel od mackieho kdysi tohle: http://www.mackie.com/products/hui/
(a to je zas skoro cistokrevnej kontroler, ale ma mikrofonni predzesilovace a monitor sekci)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“