Výběr kytary a komba - Squier Bullet + Marshall MG

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Honzaaa

Výběr kytary a komba - Squier Bullet + Marshall MG

Příspěvek od Honzaaa »

Dobrý den, jsem začátčník na kytaru a chtěl bych přejít z akustiky na elektrickou kytaru. Chtěl bych si koupit http://kytary.cz/squier-bullet-strat-hss/HN108564/ a http://kytary.cz/marshall-m-mg30fx/HN104065/ .Chci hrát rock a občas i ňákej heavy metal. Je toto dobrá volba?
melisos

Re: Výběr kytary a komba

Příspěvek od melisos »

Sice jako začátečník, ale majitel Marshallu mg 30 fx ti něco něm povím , co se týče čistého tedy clean zvuku- je to bomba ale jestli chceš hrát jako já hodně hi gain věci jako já třeba nízké ladění , tak spíše né , takový ten metal ve standardním ladění nebo drop d je vklidu , pokud chceš mužu ti ho prodat - mám ho 3 měsíce z kytary.cz - krabice záručak no prostě všechno, kdyžtak tu je muj mail jon.davisa@seznam.cz
minibb

Příspěvek od minibb »

Ta kytara docela ujde :wink:
Nicméně to kombo je nanic. To radši tohohle rolanda, kterýho ti asi každej doporučí: http://kytary.cz/roland-cube-20-xl/HN114503/
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Marshallu se vyhni obloukem. Pár let ho mám a tehdy jsem taky skočil po marshallským logu... Hůř hrajou už jen Staggy (či míňwattový verze MGček)
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

melisos píše:Sice jako začátečník, ale majitel Marshallu mg 30 fx ti něco něm povím , co se týče čistého tedy clean zvuku- je to bomba ale jestli chceš hrát jako já hodně hi gain věci jako já třeba nízké ladění , tak spíše né , takový ten metal ve standardním ladění nebo drop d je vklidu , pokud chceš mužu ti ho prodat - mám ho 3 měsíce z kytary.cz - krabice záručak no prostě všechno, kdyžtak tu je muj mail jon.davisa@seznam.cz
Super kombo a přesto ho prodáváš? :|

No, já bych se na to radši vykašlal a spíš hledal Roland Cube, Vox Valvetronix, Fender Mustang. Kytara pro začátek slušný výběr.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr kytary a komba - Squier Bullet + Marshall MG

Příspěvek od tadeasp »

Kombo ne, kytara tak napůl, přišlo mi, že i když to má HB tak to na metal nebylo moc. A určitě bych se kouknul po Rolandovi, sám ho mám a za ty prachy skvělé.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
melisos

Příspěvek od melisos »

nero - sám víš , že jsem tam psal, že pokud by hrál hi gain věci tak spíše ne, co se týče cleanu, tak si zatím stojím, že je hodně kvalitní a takové ty ne moc progresivní vyhrávky z metalu se taky dají , nikomu nic nenutím, jen nabízím .
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

hele já na ten Marshall hrál pnáč ho v jedné své slabé chvíli koupil můj spoluhráč, ale napsat že je kvalitní bych si asi netroufl. Ty si asi nikdy nehrál přes něco lepšího. Jinak jednoho bulleta sem na kytarách zkoušel a za ty prachy to bylo slušne zpracovaný.
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Honzaaa

Příspěvek od Honzaaa »

Ahoj lidi, tak jsem dal na vaše rady a poohlídnul se po jiném kombu a asi tak nejvíc se mi zamlouvá http://kytary.cz/roland-cube-40-xl/HN114505/.Je tohle už dobrá volba? A ještě bych chtěl trochu upřesnit věci co chci hrát: Ac/Dc, Iron Maiden, Airbourne, Green Day, Nickelback a další.
sebous

Příspěvek od sebous »

Určitě vem tu čtyřicítku pokud na to máš finance, vypadá že bude univerzálnější co se simulací týče než ta dvacítka navíc má větší repro. Zkus se kouknout taky na bazar, můžeš za ty peníze sehnat o třídu lepší nástroj. :)
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
Honzaaa

Příspěvek od Honzaaa »

Ještě bych na vás měl jeden dotaz - myslíte, že se vyplatí utratit o 2000 kč víc a koupit si místo SQUIER BULLET STRAT HSS SQUIER AFFINITY HSS STRAT?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Vyplatí. A ještě víc se vyplatí to koupit z druhé ruky.
sebous

Příspěvek od sebous »

Tak cos nakonec koupil, kdybys ještě sháněl, možná bych ti mohl nabídnout svýho squiera co mám v podpisu :)
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“