Poškození zesilovače
Pravidla fóra
Poškození zesilovače
Zdravím všechny, mám takový primitivní dotaz. Lze poškodit zesilovač, když odpojíte a připojíte mp3 přehrávač preš jack? za provozu na poloviční výkon.
Díky za odpověď.
Díky za odpověď.
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
Re: Poškození zesilovače
Záleží jaký.... u Tranďáku u mého starého komba ROLAND CUBE je na to vstup, ale když sem přes input pouštěl mp3 tak to šlo a nic tomu neuděláš, ale u lampy bych to rači nezkoušel...
-
Johny_Hard
Máš normální zesák na audio nebo na kytaru ? možná reprák dostane trochu pokuřit, u malého zesilovače by se nemělo nic stát, pokud je na to dobře stavěný.
Nic by se stát nemělo. Maximálně to přehulíš a teď už jde jen o to, jestli to součástka, co je dál na řadě, vydrží. Elektronce se nic nestane (AFAIK). A když bys to vrazil do smyčky, tak bys měl začít s volume na přehrávači na nule, protože tam už je to pak o uši, případně reproduktor, pokud je na ten zesík slabý.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
... diky chlapi, jen otazka, co je to "vrazit do smyčky"
?
protože abych to popsal co se přesně stalo, tak aparatura pro jednu malou kapelu (dva lidi) měla jack 3.5 vstup, ktery používali pro přehrávání hudby z mp3-jky v pauze - mp3-přehrávač jsem vypojil, zapojil jack do telefonu, kvuli změně hudby a pak mě seřval majitel, že jsem mu spálil zesilovač.
Je to vůbec možné? trochu mi to nejde do hlavy, čekal bych nějakou přepěťovou pojistku pro všechny případy, nebo něco. Pochybuju, že by toto odrovnalo celý zesilovač. Nakoc po mě chtěl 30k jako kompenzaci za škodu na zesilovači - wtf?
protože abych to popsal co se přesně stalo, tak aparatura pro jednu malou kapelu (dva lidi) měla jack 3.5 vstup, ktery používali pro přehrávání hudby z mp3-jky v pauze - mp3-přehrávač jsem vypojil, zapojil jack do telefonu, kvuli změně hudby a pak mě seřval majitel, že jsem mu spálil zesilovač.
Je to vůbec možné? trochu mi to nejde do hlavy, čekal bych nějakou přepěťovou pojistku pro všechny případy, nebo něco. Pochybuju, že by toto odrovnalo celý zesilovač. Nakoc po mě chtěl 30k jako kompenzaci za škodu na zesilovači - wtf?
byl to zesilovač na audio ...Johny_Hard píše:Máš normální zesák na audio nebo na kytaru ? možná reprák dostane trochu pokuřit, u malého zesilovače by se nemělo nic stát, pokud je na to dobře stavěný.
-
Johny_Hard
v tvém případě se bude jednat o smyčku na mixpultu pokud ho máš (SEND pro vyslání signálu, RETURN pro pokračování) smyčka muže být použita seriova například mezi mixem a zesákem (například pro zapojení procesoru), a pro příště asi budeš určitě vědět že bude stačit dát stop a pak si mužeš napojovat a odpojovat cokoli
a ten zesilovač už nehrál nebo co když si to zapojil ???:-D nebo si možná něco zapojil špatně a šel a pak tě chtěl majitel možná trochu ojebat 
-
woro90-1
Nějak se mi nechce věřit, že by zesilovač spálil jakýkoli rozumný signál, který by se mu objevil na vstupu, zejména jeho absence. Podle mě mu prostě jeho drahý krám shořel z úplně jiného důvodu a chce se na někom odškodnit. Dokonce jsem slyšel (ale bude to nejspíš chuťovka k pivu, urban legend) o člověku, který má zesilovač schválně načatý v nepřehledném ale snadno opravitelném místě a vydělává na odškodném.
Mixážní pult neměl - byl to prostě jen vyvedený jack někde ze vstupu zesilovače .... víš co, přehodil jsem mp3 přehrávač(ten v tu chvíli jel) s telefonem, zapnu hudbu v telefoně a pak(cca 2s.) mi to majitel soustavy vrátil s tím, že mu to teď spálilo zesilovač.Johny_Hard píše:v tvém případě se bude jednat o smyčku na mixpultu pokud ho máš (SEND pro vyslání signálu, RETURN pro pokračování) smyčka muže být použita seriova například mezi mixem a zesákem (například pro zapojení procesoru), a pro příště asi budeš určitě vědět že bude stačit dát stop a pak si mužeš napojovat a odpojovat cokolia ten zesilovač už nehrál nebo co když si to zapojil ???:-D nebo si možná něco zapojil špatně a šel a pak tě chtěl majitel možná trochu ojebat
Nezdá se mi, že by něco takového mohlo odpálit zesilovač, podle majitele, za 30k. Ještě k tomu, když nejel ani na plný výkon, víc jak na poloviční to nebylo.
idyž teď, abych řekl pravdu, si s tím mixákem nejsem jistý ... hmm, promiň moc se v tom nevyznám
ale logicky mix pult potřeba bude, když měl sestavu i s mikrofonovým vstupem - přece jenom se musí někde sladit hladiny signálu 
a co pojistky? neměly by něco podobného chránit?Bummer píše:Nic by se stát nemělo. Maximálně to přehulíš a teď už jde jen o to, jestli to součástka, co je dál na řadě, vydrží. Elektronce se nic nestane (AFAIK). A když bys to vrazil do smyčky, tak bys měl začít s volume na přehrávači na nule, protože tam už je to pak o uši, případně reproduktor, pokud je na ten zesík slabý.
-
woro90-1
Sluchátkový výstup telefonu je v zásadě stejný jako sluchátkový výstup mp3. Podle mě tě chce ojebat.
Pojistky jsou tam kvůli síťovému napětí, v signálové cestě afaik nic takového není.
Pojistky jsou tam kvůli síťovému napětí, v signálové cestě afaik nic takového není.
No tady jde hlavně o to, jaká část toho zesilovače se mu "odpálila". Já bych se tu teda docela nerad pouštěl do nějakých úvah, nebo zas dostanu po tlamě od nějakého odborníka.sta514 píše:a co pojistky? neměly by něco podobného chránit?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
takže podle tebe je hloupost tvrdit, že výměnou zařízení došlo k poškození zesilovače?woro90-1 píše:Sluchátkový výstup telefonu je v zásadě stejný jako sluchátkový výstup mp3. Podle mě tě chce ojebat.
Dík.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
IMHO je to blbost. Dovedu si představit že shoří repráky vlivem přetížení nebo ss složkou na výstupu zesilovače (když se prorazí konec), dovedu si představit že shoří ten konec z různých důvodů, ale nevím jak by mp3/telefon na vstupu mohl poškodit zesilovač.
Bylo by dobré vědět co to vlastně bylo konkrétně za zařízení a zapojení. No a ta "kapela" si taky zaslouží reklamu
Edit: na druhou stranu se ani moc nedivím že se někdo chce zahojit. Co fakt nesnáším, jsou ti přiopilý blbečci s pivem v ruce co se motají po podiu a mudrují...
Bylo by dobré vědět co to vlastně bylo konkrétně za zařízení a zapojení. No a ta "kapela" si taky zaslouží reklamu
Edit: na druhou stranu se ani moc nedivím že se někdo chce zahojit. Co fakt nesnáším, jsou ti přiopilý blbečci s pivem v ruce co se motají po podiu a mudrují...
tak to zkusim zjistit a nasdilimrain píše:IMHO je to blbost. Dovedu si představit že shoří repráky vlivem přetížení nebo ss složkou na výstupu zesilovače (když se prorazí konec), dovedu si představit že shoří ten konec z různých důvodů, ale nevím jak by mp3/telefon na vstupu mohl poškodit zesilovač.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
je to nesmysl. navic zesilovac za 30k by mel snad neco vydrzet. pokud ho spali dementni mobil, je asi nekde chyba, nemyslis?sta514 píše:... diky chlapi, jen otazka, co je to "vrazit do smyčky"?
EDIT: po dvou vterinach uz vedel ze mu shorel zesilovac? jasnovidec? hej, bud si z tebe dela p***l a nic se nestalo, nebo te chce okrast a vydelat na tve podelanosti z neznalosti.