Tone Port GX-již zoufalost!!!

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
petrd

Tone Port GX-již zoufalost!!!

Příspěvek od petrd »

Zdravím,
Mám velký problém ohledně toneportu GX od Line 6...předem říkám,že jsem si zde přečetl všechna možná témata týkající se této problematiky,ale i přes to všechno jsem nebyl schopný tuto kouzelnou krabičku zprovoznit k obrazu svému"to jest aby mi tento kus HW fungoval ve spojení s SW podFarm jako vst-konkrétně v Sonaru"
Jediné co jsem zprovoznil že mi funguje přiložený Gaerbox jako standalone aplikace"jako vst také ne" a tím to končí...při startu
podFarmu to po mě chce nějakou dodatečnou registraci přes monkey a nejsem s to přijít jakou...anebo si dodatečně dokoupit platinovou a jinou verzi-na což zde také někdo poukazoval.
A zcela zásadní a podivné se mi zdá nasměrování mé interní zvukovky versus té od line 6 v Sonaru. Jde mi v něm pouze na vstup i výstup dát budto jednu nebo druhou"to samé se týká i ovladačů v sonaru properties" a logicky bych potřeboval na vstup toneport a na výstup můj interní šuntácký ale dostačující"soundblaster"
Jsem z toho poněkud rozčarován a zmaten,Najde se zde nějaká dobrá a fundovaná duše která mi pokud možno popíše kompletně kroky a pořadí od instalace SW-ovladačů až po registraci a funkční chování této mašinky?
Předem díky:
PS:Rád bych také věděl jestli jde toneport použít jako klasická zvukovka,s tím že bych si na kytarové stopy mohl naládovat i jiné kytarové pluginy.Na to jsem taky nepřišel.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Tone Port GX-již zoufalost!!!

Příspěvek od pupack »

1. tvá představa že na vstupu toneport a na výstupu soundblaster nejde. Vstup a výstup bude toneport, prostě napoj reprobedny či sluchátka do toneportu a ne do soundblastera a tonport definuj jako audio device v DAW (sonar) když to řeknu laicky, do čeho zvuk leze, z toho taky poleze..

2. ano je to klasická externí zvukovka s asio ovladači, jen má navíc pár simulací a efektů v sobě, jinak s tím pracuj jako s jakoukoliv jinou externí zvukovou kartou.

3. pod farm ti bude zřejmě běhat jen tehdy, pokud ho koupíš. Také je potřeba mít toneport zaregistrován na stránkách line6.com skrze program monkey se pak natrvalo přihlásíš jménem, heslem a skrze něj také stahuješ aktualizace ovladačů, gearboxu atd.
Gearbox není VST je to jen software, ve kterém myší stavíš efektovou cestu. Ty efekty a simulace budou zřejmě na čipu v toneportu.

podle specifikací na line6.com totiž podfarm nebyl součástí toneportu, jestli dobře čtu, můžeš si ho dokoupit
http://line6.com/toneportgx/index.html
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
petrd

Příspěvek od petrd »

Tak že mi chceš říct že gearbox mi v sonaru nepoběží,protože to není vstéčko"proč tedy všude píšou že spolupracuje se spoustou DAW včetně sonar"
A že podFarm což určo vst je bych si musel ještě přikoupit...no tak to pujde krabička zase do světa.
Měl jsem za to, že ta krabka funguje něco jako celkem kvalitní preamp, s vyřešenou impedancí na kytaru s kvalitním softem,s kterým půjde standatně pracovat při nahrávání projektů v DAW.
Měl jsem i za to že podFarm"kromě gold a pod verzí" je při koupi HW zdarma...no neni asi...
Díky za rady:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tak základ je seznámit se s výrobkem ještě před koupí, jestli je to vůbec to, co chceš a potřebuješ :wink:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

petrd píše:Tak že mi chceš říct že gearbox mi v sonaru nepoběží,protože to není vstéčko"proč tedy všude píšou že spolupracuje se spoustou DAW včetně sonar"
A že podFarm což určo vst je bych si musel ještě přikoupit...no tak to pujde krabička zase do světa.
Měl jsem za to, že ta krabka funguje něco jako celkem kvalitní preamp, s vyřešenou impedancí na kytaru s kvalitním softem,s kterým půjde standatně pracovat při nahrávání projektů v DAW.
Měl jsem i za to že podFarm"kromě gold a pod verzí" je při koupi HW zdarma...no neni asi...
Díky za rady:
tak ještě jinak.
můžeš v tom toneportu přes gearbox nastavit zvuk kytary, a poté když nahráváš v sonaru tak ti to ten zvuk který máš nastavený nahrává? nebo ti to nahrává jen čistou kytaru?

Pokud ti to nahrává to co si nastavíš, nevidím v tom problém. Pokud ti to nahrává jen čistou kytaru, tak je dost možné že u toho GX což je starší kousek, byl gearbox opravdu jako vst, tudíž ho v sonaru v nastavení musíš přidat někde ve VST sekci, resp. přidat tam a ukázat sonaru kde se ten vst efekt nachází, teoreticky Line6/vst adresář kde to máš instalováno, pak se ti objeví mezi pluginy v sonaru.

Gearbox se kterým jsem se já osobně setkal jako VST neběžel, ale je pravda že sem neměl všechny Gearbox a produkty line6 v ruce.
Vyzkoušej a popiš přesněji jak to je při tom nahrávání. Nějak to dáme dohromady ;)

Problém je trošku v tom, že to GX je starší kus, a tehdejší Gearbox vystřídal právě POD farm.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

V manuálu není u GearBoxu žádná zmínka ohledně VST či DX technologie...všude jsou samostatně šipky mezi ovladačem a GearBox a pak mezi ovladačem a DAW. Takže na mě to dělá dojem, že propojení GearBox a DAW je buď přes "virtuální kabel" a nebo je potřeba zakoupit licenci na plug-in verzi (dál jsem nečetl, protože to nebylo třeba).

P.

pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

pavlii píše:V manuálu není u GearBoxu žádná zmínka ohledně VST či DX technologie...všude jsou samostatně šipky mezi ovladačem a GearBox a pak mezi ovladačem a DAW. Takže na mě to dělá dojem, že propojení GearBox a DAW je buď přes "virtuální kabel" a nebo je potřeba zakoupit licenci na plug-in verzi (dál jsem nečetl, protože to nebylo třeba).

P.

ono hlavně z principu vůbec není třeba gearbox se sonarem nějak propojovat, gearbox by měl ovládat zvuky, efekty přímo na onom toneportu, čili je to jen okno které je otevřené zároven se sonarem, takto mi to fungovalo u XT. Je to primárně určeno k efektování INPUTU oné zvukovky, jako VST plugin který se dá nasadit i na jiné tracky v DAW pak slouží právě POD FARM, který se ovšem musí dokoupit (licence) a následně stáhnout.
petrd

Příspěvek od petrd »

Díky chlapi za reakce.k pupackovi:jak ses ptal zda mi to nahrává v sonaru čistý zvuk či s nastavením zvuku, tak mi to hraje podle nastavení v gearboxu,což je celkem prima.Ale když jsem nahrál 2 stopy plus přidal vsti drumy tak už se mi při přehrávání"ztrácel"zvuk jakoby toneport nestíhal...mimochodem, gearbox se mi mezi vst pluginama zobrazuje, ale při zavěšení na stopu se mi sice graficky znázorní,ale zvukově nic nepremává...tak že pro shrnutí bych řekl že gearbox opravdu vst nebude-a ten podFarm o který mi šlo bych si tedy musel přikoupit.Zkusím ještě zatestovat a toneport nahodit jako primární zvukovku na celý PC"zatim jsem jej používal pouze v sonaru"a pak se ozvu jak to vypadá.Každopádně zatim dikes:
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Jo, tak budeš muset s tím pracovat tak, že si zvuk nastavíš a pak ho nahráváš. Ono až to vyexportuješ, uděláš mixdown jako wav či mp3 tak už to nebude "počítat" a bude to v pohodě.
Holt ostatní VST už zatěžují i počítač kompletně, s tím je třeba počítat. Navíc sonar není zrovna nezatěžující kus softwaru. Proto mám třeba raději Reaper.

Určitě jde také nastavit u toho toneportu buffer, čim vyšší, tím stabilnější, bez prskanců a zvukovka lépe stíhá, ale zase se zvyšuje latence. ovšem bud 512/1024 si myslim že by měl být toneport použitelný, sám mám u své zvukovky 1024

jinak bych ten toneport moc jako hlavní zvukovku nenastavoval, na běžnou práci používej ten soundlbaster a nech toneport jen v sonaru jako audio device, tudíž se ti při zapnutí sonaru aktivuje a nemusíš nic přepínat. resp. jen přehodit kablík na repro, či sluchátka.
petrd

Příspěvek od petrd »

No to mě právě štve pořád přehazovat kablík od zesilovač ze zadu kompu"kam se sotva rukama dostanu"do toneportu...to je houby-pohoda práce!
Dál mi docela nesedí to,že s jakým zvukem v gearu nahraju kytarovej part do sonaru,tak již není editovatelný"myslím zvukovou barvou"což je ohromná výhoda vsteček kde se dá do aleluja hejbat čudlama ke spokojenosti.Jsem na to dosti navyklej.
A nemůžu přijít taky na to jak v gearu uložit nastavení mého zvuku...vytvořil jsem si ve spodní části novou složku,ale stále tam mám možnost jenom přejmenování-nové složky-smazání ale save jsem tam nenašel.tak jestli mi můžeš ještě poradit.díky:
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

no tak to si nějak vyřeš, já mám repro, které má více vstupů a zepředu si přepínám čudlik mezi soundblaster a nebo externí zvukovkou no.

jinak v gearboxu je nahoře u jména presetu šedivá šipečka tam by měl jít preset uložit pokud si dobře pamatuju

jinak, mrkni do ovládacích panelů, jestli tam máš složku line6, možná by to co chceš, aby jsi mohl zvuk po nahrání změnit jde, pokud umí toneport tkzv reamp
dělal jsem na to kdysi tutorial mrkni se na něj http://www.youtube.com/watch?v=qGEJS3VJgJo

ještě edit k těm VST. Nic ti nebrání používat VST místo Gearboxu, toneport je normální zvukovka, čili jakékoliv VST na které jsi zvyklej můžeš v sonaru nasadit na track
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nebo si kup nějaký sranda PC bedny a nepřepojuj......a když to pustíš jako MP3/WAV mimo Sonar, budeš mít aspoň alternativní poslech.

P.

rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

petrd píše:No to mě právě štve pořád přehazovat kablík od zesilovač ze zadu kompu"kam se sotva rukama dostanu"do toneportu...to je houby-pohoda práce!
Já jsem si na to vyrobil pasivní mix, náklady cca max. 100,- kdybych kupoval všecko, jelikož jsem nekupoval skoro nic tak za hubičku. Nebo by šel udělat nějaký switch. Mix je ale lepší, můžeš provozovat obě zvukovky najednou a nemusíš nic přepínat.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Passive_Mixer.jpg
nebo s volume:
Obrázek
petrd

Příspěvek od petrd »

Díky za spousty dalších nápadů:Pavliiho alternativa mě též napadla,ale upustil jsem od ní z blíže nespecifikovatelných důvodů...
Rain,my připomněl to jak jsem si za mlada jako ambiciozní elektronik-amatér též vyrobil pár zesilovačů a jeden kufříkový mix...v podstatě s podobným schématem"měl jsem tam tedy ještě korekce-bass treble balance a pod"ale to zde již neni potřeba.taky už jsem nad tím dnes uvažoval...
Pupack:Jestli jsem dobře pochopil to video,tak ty vlastně pomocí tohoto přídavného softu-rozhraní v podstatě nahraješ čistej neefektovanej záznam"i když ho slyšíš-což je důležitý-s nastavením gearboxu"jako by to v podstatě nešel přes gearbox a dodatečně si to z effektuješ k obrazu svému a hodíš vedle do audio stopy...no to taky neni špatná věc,ale klikal bych tam asi pořád.jo jo díky za rady:
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Ano, ten reamp funguje tak, že ti toneport/podxt pustí do monotoringu zefektovaný zvuk, ale reálně nahrává jen čistý zvuk kytary, s tím že změnou presetu či nastavení v gearboxu, se na to dá (za pomocí tlačítka record v DAWu to vyrenderuješ) použít preset jiný, když si to rozmyslíš. Jestli to umí ovšem ten toneport GX nevím.
Ale po pravdě je to dost zdlouhavé a nepraktické. Myslím, že je lepší ten čas věnovat nastavení takového zvuku, aby jsi s ním byl spokojen a v klidu ho nahrál tak jak je. Malé i větší korekce pak můžeš udělat na stopě (eq, komprese atd) při mixu.
petrd

Příspěvek od petrd »

Tak jsem se definitivně rozhodl,že toneport půjde z domu!
Vzhledem k tomu že mi doma leží na kompu víceméně pro okrasu protože ho nepoužívám,a ještě mi nejspíše habruje nějakým způsobem do mýho soundblastra.Protože při práci v Sonaru mi tu a tam od času začne šumět-syčet z repráků a to mi nikdy před tím nedělalo.Musím Sonar restartovat,pak je zase nějakou chvíly klid.
Tak jestli má někdo o něj zájem tak se ozvěte,já ho zkrázka nevyužiju!
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

:D no nechci nějak popichovat (nicméně nedá mi to), ale když máš doma toneport a používáš v sonaru sounblaster, a pak chceš toneport posílat pryč, protože soundblaster šumí, přijde mi to dost jako paradox, proč vůbec nastavovat soundblaster v sonaru, nepochopení práce s externí zvukovou kartou a neumění využití potencionálu kvalitní 24b/96khz zvukovky s ASIO ovladači a místo toho používání standardní multimedialni zvukovky soundblaster, která k tomu účelu není vůbec vhodná. Ale možná se pletu.

Každopádně inzerát podej na tržiště či hudebnibazar.cz

at se daří :)
petrd

Příspěvek od petrd »

Pupack,právě že mi před tím než jsem zapojil toneport-soundblaster fungoval bez problémů!
Přes asio a soundblaster nahrávám standartně kytaru s vst efektama v realném čase a bez postřehnutelné latence.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

petrd píše:Tak že mi chceš říct že gearbox mi v sonaru nepoběží,protože to není vstéčko"proč tedy všude píšou že spolupracuje se spoustou DAW včetně sonar"
asi si neprecetl vsechno, jak si uvadel. Gearbox v zakladni verzi nefunguje jako VST, to az od vyssich (silver bundle atd nebo DI) Jinak jako standalone funguje normalne.
jak pupack pise, pachas nesmyslne harakiri. Ja pouzivam GX i Toneport v Sonaru bez problemu uz mnoho let.

PS: Az to budes davat pryc, nezapomen to odinstalovat, bez HW ti to pozdeji nepujde (takovy pozdrav na rozloucenou od Line6 ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
petrd

Příspěvek od petrd »

Kdybych měl Toneport na Live hraní,tak by snad šel použít.Ale když byla moje priorita použití v DAW,tím je to pro mě zbytečnost.Už je krabička z domu.Je pravda že byla moje blbost že jsem se předem neinformoval o tom co to umí a co ne!Uzavřel bych toto téma přátelé.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“