Držení trsátka
Pravidla fóra
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Nedovedu si představit, jak držet trsátko třema prstama, když držíš trsátko jen konečky prstů. to vám nikdy nevypadne? A jak hrajete umělý flažolety? Nedovedu si to představit
Když do ruky svátečně vezmu trsátko, tak jedině tak, jak ukázal Majkie
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
No ty flažolety dost blběStanley píše:Nedovedu si představit, jak držet trsátko třema prstama, když držíš trsátko jen konečky prstů. to vám nikdy nevypadne? A jak hrajete umělý flažolety? Nedovedu si to představitKdyž do ruky svátečně vezmu trsátko, tak jedině tak, jak ukázal Majkie
držení trsátka u špičky
ahoj,je nějakej problém,když držim trsátko těsně u špičky?(tak těsně,že když hraju a kouknu se na ruku,ve který mam trsátko,tak špička nejde vidět..)Když to chytnu jinak-tak,že jde vidět kus špičky,přijde mi to hraní pak necitlivý a pomalejší-zkoušel jsem i silnější trsátko,jestli to tim vykompenzuju a stejně to držim furt stejně...už tak hraju dlouho a problém to žádnej nedělá(nebo si to jenom myslim),ale myslim,že se to třeba tak nedrží...? 
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Koukám koukám na ty zbělený konečky prstůMrDuck píše:No ty flažolety dost blběStanley píše:Nedovedu si představit, jak držet trsátko třema prstama, když držíš trsátko jen konečky prstů. to vám nikdy nevypadne? A jak hrajete umělý flažolety? Nedovedu si to představitKdyž do ruky svátečně vezmu trsátko, tak jedině tak, jak ukázal Majkie
Holt to budu nuset přehodnotit no..a nevypadne, asi sem silák silný
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Eh? Já myslel, že Jimmy je taky celkem používalrasomaso píše:Do tohodle já nedělám. Je to jen kryptofašistickej žvást.Stanley píše:A jak hrajete umělý flažolety?
- wreptile
- Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface
Jo no, ale já nejsem Jimi.Stanley píše:Eh? Já myslel, že Jimmy je taky celkem používalrasomaso píše:Do tohodle já nedělám. Je to jen kryptofašistickej žvást.Stanley píše:A jak hrajete umělý flažolety?To mě právě na elektrice baví
ty extrémní zvuky co se takhle daj tvořit
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Při palm mutingu nahoru a dolů (taková ta metalová "palba") rychle je trik v tom hrát jen jednu strunu, ono se to s tím zkreslením nepozná. A když přestaneš dlaní tlumit, tak normálně zahraj dvě nebo tři struny směrem dolů a nech je chvilku znít.MrDuck píše:Hurá, 65536krát sláva,naučil sem se držet trsátko,jak se to prej má..snadAť žije youtube
Jenom mi dělá problémy při tom držení hrát palm muting nahoru i dolu rychle..de mě to jenom dolu, nahoru nic moc :/
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
impact píše:Při palm mutingu nahoru a dolů (taková ta metalová "palba") rychle je trik v tom hrát jen jednu strunu, ono se to s tím zkreslením nepozná. A když přestaneš dlaní tlumit, tak normálně zahraj dvě nebo tři struny směrem dolů a nech je chvilku znít.MrDuck píše:Hurá, 65536krát sláva,naučil sem se držet trsátko,jak se to prej má..snadAť žije youtube
Jenom mi dělá problémy při tom držení hrát palm muting nahoru i dolu rychle..de mě to jenom dolu, nahoru nic moc :/
K tomu držení trsátka na té fotce: Měla by tam být cítit síla palce, jak se do trsátka a tím pádem i do strun opírá, to určuje pak i dynamiku úhozu a taky lehčí přesun předloktí a zápěstí přes struny. To souvisí s uchycením ukazováčku na trsátku, je potřeba to vyzkoušet.
No a problém se zápěstím je ten, že někdo kroutí zápěstí okolo osy předloktí a jiní hráči hýbou jen skutečně zápěstím v rovině předloktí, případně někteří více či méně kombinovaně. Pak je důležité najít si polohu pravé ruky tak, aby nechytala křeče, zvládala rychlost, tlumení a přechod přes všechny struny. Toto je ryze individuální záležitost, někteří hráči prostě nerozhýbou dostatečně rychle zápěstí v rovině předloktí, pak si lze vypomáhat takovými fígly jaké dělá např. Nuno Betencourt apod., přičemž hlavní je aby hra měla dynamiku a aby to nebylo jen takové šmrdolení strun.
Čau a hrajte
No a problém se zápěstím je ten, že někdo kroutí zápěstí okolo osy předloktí a jiní hráči hýbou jen skutečně zápěstím v rovině předloktí, případně někteří více či méně kombinovaně. Pak je důležité najít si polohu pravé ruky tak, aby nechytala křeče, zvládala rychlost, tlumení a přechod přes všechny struny. Toto je ryze individuální záležitost, někteří hráči prostě nerozhýbou dostatečně rychle zápěstí v rovině předloktí, pak si lze vypomáhat takovými fígly jaké dělá např. Nuno Betencourt apod., přičemž hlavní je aby hra měla dynamiku a aby to nebylo jen takové šmrdolení strun.
Čau a hrajte
- Stalinova.Babicka
- Kontaktovat uživatele:
Šmarjápano-držte to jak vám to vyhovuje a neřešte kraviny lidičkyr0nn!e píše:Já to trso chytám jak mi přijde pod ruku a jak mi to je pohodlné... hlavní je že mi to hraje..... jo a většinou chytam taky dost za špetku u špičky.... jo a nechápu Hetfielda... jako jo zahraju nějaký lehčí riffy v držení třema prstama.... ale víc nic
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Asi tak, nemusíme všecko kopírovat ne?pavel68 píše:Šmarjápano-držte to jak vám to vyhovuje a neřešte kraviny lidičkyr0nn!e píše:Já to trso chytám jak mi přijde pod ruku a jak mi to je pohodlné... hlavní je že mi to hraje..... jo a většinou chytam taky dost za špetku u špičky.... jo a nechápu Hetfielda... jako jo zahraju nějaký lehčí riffy v držení třema prstama.... ale víc nic
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
To jo, ale taky záleží na typu trsátka, a když se hraje pod přiměřeným úhlem trsátkem, tak to jde snadněji.Stalinova.Babicka píše:Trsátko by mělo být drženo rovnoběžně se strunou, protože máš li ho pod úhlem, tak hrana trsátka vytváří při nárazech na strunu takové "dz dz dz", někdy je to celkem dobrý efekt. Ale uznávám že to záleží na typu strun.
Mno takze kdyz uvidite nekho hrat apsolutne spravne ta to budete delat naopak..?
Zlozvyk je velice snadne se naucit na zacatku pac to muze byt i zjednodusovani ktere je ovsem nespravne..dam priklad:
Kdyz zacinate hrat tak nedavate kolmo prstny pac se vam makaj hur nez kdyz si je tam priplacnete..pac zezacatku v nich nemate jeste sily na spravne hrani je pro vas jednodusi to obejit spatnym systemem ktery vam ale pozdeji brani se rozvynout...
Zlozvyk je velice snadne se naucit na zacatku pac to muze byt i zjednodusovani ktere je ovsem nespravne..dam priklad:
Kdyz zacinate hrat tak nedavate kolmo prstny pac se vam makaj hur nez kdyz si je tam priplacnete..pac zezacatku v nich nemate jeste sily na spravne hrani je pro vas jednodusi to obejit spatnym systemem ktery vam ale pozdeji brani se rozvynout...
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
1) Na elektriku se může hrát oběma způsoby, jak houslovým, kdy jsou prsty zešikma, tak klasickým, kdy jsou prsty kolmo. Při pokládání prstů zešikma se přezvuky líp tlumí, i když nejdou zahrát veškeré věci tímto způsobem, ale to je záležitost taky délky a tloušťky prstů. Toto opravdu zlozvyk není, je to způsob hry na elektriku. Je to zlozvyk jen na klasice.Martin656 píše:Mno takze kdyz uvidite nekho hrat apsolutne spravne ta to budete delat naopak..?
2) To s tím "zjednodušením" u držení trsátka je o tom, aby se nezadřelo zápěstí. A ve výsledku je hlavní tón.