Pasivní PA 2.1 jak zapojit

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
Kozel.S

Pasivní PA 2.1 jak zapojit

Příspěvek od Kozel.S »

Zdravim.
Potřebuju poradit a nevím si rady.Mám PAčka satelity s 8" reproduktorama a subwoofer s dvouma 12" reproduktorama.Celý komplet od Peavey,ale celé je to pasivní a přemýšlím nad dvěma možnostna,jak to rozhýbat k životu.Buď jeden zesilovač a rozdělení pro sub a satelity řešit přes pasivní vyhybku (vyděl jsem několikrát toho řešení) a nebo dva zesilovače a aktivní vyhybku.
Popřípadě,jestli Vás nenapadá ještě jiné řešení.Budu vděčný za každou radu.
Jde hlavně o to,že není peněz na zbyt a řešení dva zesáky a aktivní vyhybka je o dost dražší.
Děkuju za rady a nápady.
Kozel.S

Re: Pasivní PA 2.1 jak zapojit

Příspěvek od Kozel.S »

Popřípadě,jestli by jste mi mohli poradit nějaké řešení do cca 7000Kč s tím,že repráky už mám.
Děkuji.
Predator

Příspěvek od Predator »

No, podľa mňa sa asi moc dvojici zosilňovačov a aktívnemu crossoveru nevyhneš ... keby si mal dva suby a dve stredovýšky (2+2), ešte by pripadala do úvahy pasívna výhybka na každú stranu, ale tak či tak, mal by si veľké straty a nutnosť prenášať pomerne veľkú krabicu s výhybkou, a neviem, či je to to, čo chceš. Ani cenovo by si moc nevyhral ... Pri 2+1 konfigurácii sú separátne koncáky pre sub a satelity nutné, takže aj crossover.

Ešte by tu bolo riešenie, kúpiť aktívny sub s kompletnou zabudovanou elektronikou, ktorá zahŕňa dvojicu koncákov pre vrchy, koncák subu, crossover a speaker management procesor. A starý sub predať.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Predator

Příspěvek od Predator »

Ešte som totiž nevidel pasívnu výhybku, ktorá by delila stereo signál do stredovýšok a spájala ho do jedného mono kanálu pre sub ...
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“