Zdravím,
dnes jsem povoloval struny kvůli utření od potu, no a když jsem je utáhnul tak mi spodní E uletělo (neprasklo, ale vyvléklo se z mechaniky a už tam nedrželo), tak jsem si řekl že ty struny rovnou vyměním. Natáhnul jsem nové, ale spodní E mi v mechanice prostě nedrží. Chytím ho tam jako vždy, utahuji, utahuji a vždy se začne vyvlékávat až se vyvlékne úplně.
Kde se stala chyba?
Struna nedrží v mechanice
Pravidla fóra
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Struna nedrží v mechanice
Jak to tam motáš sim tě?
O tomhle jsem nikdy neslyšel. Když to namotáš tak, že tam uděláš takovej uzlík, tak by se to podle mě nemělo jak stát. Ale pokud to nějakým takovým zamykacím způsobem už motáš, tak je to opravdu velmi zajímavý. 
Naposledy upravil(a) LeeRasS dne 16.10.2011 12:30, celkem upraveno 1 x.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Motám to pár let stále stejně, nijak zamykace, normálně běžně jak je to namotané například už z výroby.
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
není nějak posraný převod v mechanice?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jestli ti struna nedrží v dírce mechaniky, tak to fakt motáš blbě (a jen si předtím měl štěstí, že se ti nevyvlékala).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Já tu strunu vždy provléknu, a "zlomím" po směru motání. Pár otáček té struně pomůžu (přidržím konec struny pod strunou tak, aby bylo zajištěno že se bude namotávat pod sebe). Není na tom nic složitého ale stejně se mi při pár pokusech povedlo odrovnat pár strun
Musíš si najít způsob uchycení tak aby to vyhovovalo tobě...
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
-
woro90-1
To je dobrá myšlenka - jak to vyklouznutí přesně probíhá? V jaké části navíjení struny a v jaké poloze hřídelky? Kdyby to bylo vyloženě divné a nedalo se z toho nic vykoukat, zastav se na kopci, třeba někdy k večeru na pivko, podívám se ti na tu potvoru osobně. Vidím to na tři možnosti - buď ses vážně naučil nějaký ne zcela spolehlivý způsob navíjení nebo je něco s převodem, nebo máš samozamykací mechaniky, nevíš o tom a motáš to opačněMjkl píše:není nějak posraný převod v mechanice?
Já nedělám žádné uzlíky, ale strunu vždy zalomím před dírou i za dírou, takže konec má tvar jakoby Z... Párkrát konec ujížděl, když jsem recykloval a struna byla moc krátká. Jinak ne. Chce to 3 otočky u devítkového e.
Když jsem poprvé ladil kytaru se zamykacíma mechanikama, tak jsem to taky neznal. Takže jsem před laděním zkušeně povolil zamykací čudl, a nestačil se divit.
Když jsem poprvé ladil kytaru se zamykacíma mechanikama, tak jsem to taky neznal. Takže jsem před laděním zkušeně povolil zamykací čudl, a nestačil se divit.