Orange Dark terror- jaký reprobox na utáhnutí zkušebny

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Xenom

Orange Dark terror- jaký reprobox na utáhnutí zkušebny

Příspěvek od Xenom »

Zdravím, chtěl bych se zeptat jaký reprobox by byl nejlepší pro hlavu Orange Dark terror 15W http://muziker.cz/kytarova-komba-hlavy- ... r-15w.html . Zde jsem se dočetl že hlava by měla zkušebnu v pohodě uřvat a bylo mi řečeno že na tuto hlavu stačí v pohodě 1x12, že větší nemá moc smysl. Chci hrát tvrdší styl hudby takže nejspíš něco co kreslí. Dočetl jsem se že pěkně kreslí celestion G12H a "greenback" a že se k terroru hodí, jenže jsem vždy našel boxy osazeny těmihle repráky, ale byli 16ohm a mě bylo řečeno že 8ohm hraje hlasitěji než 16... prostě čím míň tím hlasitější to je. Chci se zeptat jeslti je to pravda a jaký box mám teda koupit, aby sem zkusebnu uřval. Na box mám do 10.000Kč, čím míň tím pro mě líp,ale dám přednost kvalitě před cenou. Předem děkuji :)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Orange Dark terror- jaký reprobox na utáhnutí zkušebny

Příspěvek od Stanley06 »

člověče, řek bych že jseš se spoustou věcí uplně vedle:
bylo mi řečeno že na tuto hlavu stačí v pohodě 1x12, že větší nemá moc smysl
ale má, větší bedna s víc repro má většinou větší tlak a lépe ti "zaplní" prostor, není tak úzce směrová jako 1x12
Chci hrát tvrdší styl hudby takže nejspíš něco co kreslí
kreslit musí hlavně aparát, kreslit reprákem nebude nic příjemnýho pro uši
ale byli 16ohm a mě bylo řečeno že 8ohm hraje hlasitěji než 16...
možná u tranzistoru, ten do menší zátěže dodá větší výkon

jaký box? za mě nějaká 2x12, repra podle toho co chceš za zvuk, s orange jsem slyšel jak V30 tak třeba celestion classic lead80 a v pohodě, greenbacky taky nebudou k zahození
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Xenom

Příspěvek od Xenom »

já se tady v tomto moc nebo spíše vůbec nevyznám, takže se nedivím ýe sem vedle :) ale není to z mé hlavy... proto sem to sme psal chtěl sem poradit a to se mi dostalo :) dík jsem zase chytrejší :)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Mě by k tomuhle aparátu perfektně seděla mesa 212 halfback. Stylový by k tomu byl černý orange 212 box. Jinak bych se hlavně díval na bazar. Teď se tam třeba válí nějaký kettner s V30, marshall 1960 s T75 a V30 za devítku, marshall 1936 tuším dokonce za 5 500. Být tebou, rozhodl bych se co chci za repro a podle toho vybral box. Jestli chceš hrát tvrdší muziku, s největší pravděpodobností ti budou sedět V30 a ty jsou v každém druhém boxu. Pak už jenom vyzkoušet ty, co jsou na bazaru za pěkné peníze. A který ti sedne nejlíp, ten vzít.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

A ve kterých hudebninách jsi panebože byl???

Jinak bych koupil na bazaru zavřenou 212 od Orange, do desítky se bez problémů vlezeš.

Zavřená 112 s 15w hlavou je do zkušebny na tvrdší věci dost málo, natož pokud do ní dáš greenback.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

qwer píše:
Jinak bych koupil na bazaru zavřenou 212 od Orange, do desítky se bez problémů vlezeš.
ted po ni docela koukam ale na bazaru nic moc :-/
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

aha supr! dival jsem se naposledy tyden zpatky, to tam jeste nic nebylo
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Já orange mám a moje zkušenosti a postřehy:

Těch 15w na tvrdší styly stačit budou... kreslí to docela dost a dá se s toho vytáhnout solidní zvuk

viz.:

Jim pokud dobře vidím používá asi tiny terror kombo a něčím to nakopává... takže no problem, ALE!

Pokud by si chtěl časem experimentovat a jelikož kapela chodí do zkušebny, aby jednou časem mohla hrát koncerty přijde mi nesmyslné kupovat 15w mrdku, protože na tvrdší styl to bez nazvučení neutáhneš, tzn u menších klubových akcí bez PA seš v pytlu... proto bych doporučil buď vyšší verzi Dual Terror, nebo tohle:

http://kytary.cz/orange-th30h/HN119173/

Navíc pokud by si chtěl špelit racky a podobné opičárny máš tam FX looop...
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Malou klubovou akci by to s 212 boxem mělo utáhnout (ozkoušeno, 18w hocke 112 openback s harritage greenbackem který má 96 dB). Ale kdo by dneska zvučil akce bez PA, pokud to zrovna nejsou basákovi narozeniny že... Navíc si vyhlídl dark terror asi proto, aby ho nemusel dokopávat. Jenom teda malé upozornění. Z tohohle nepůjde vytáhnout čistý zvuk, i když to z toho vysokého zkreslení stáhneš volume potem, stejně to bude pořád nakřáplé.
Xenom

Příspěvek od Xenom »

dík moc :) jako pár koncertů jsem hrál (ne moc asi jen dva nebo tři) a nikdy me nezvučili bez PA... vždy mi tam dal mikrofon a kombo hrálo ani ne na půlku... takže myslím, že v tomto problém nebude... o cleance vím a počítám s tím :) takže mám koukat po 212 orange?
honzick_guitarman

Příspěvek od honzick_guitarman »

hele... já mám dual terrora a z 95% hraju stejně na 15W... (od zkušebny, studia, klubů s PA i bez, po velký fesťáky...) hlasitý je to až na půdu... (a není to žádnej blues nebo folk) a to občas na těch 30W přepínám jenom z pocitu, že to hraje líp:-D
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

jenom bych podotknul, že u dual terrora těch 30W a 15W záleží na tom kolik jede lamp v konci (4 vs. 2), takže zvuk zůstává +- zachován (30W větší headroom a asi hutnost), ale když je udělané přepínání 15W/7W stylem pentoda/trioda, tak na triode mod bude asi zvuk lehce pod dekou až zahuhlaný. Zase třeba tiny terror má to přepínání 15/7W řešené přes různou velikost napětí na sekundáru napájecího transformátoru, takže ten zvuk na 7W neni až tak špatný, ale stejně mi přišlo že na těch 15W to i při nižší hlasitosti hraje líp.
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“