Mikrák pro kytaru
Pravidla fóra
Re: Mikrák pro kytaru
normalne do zdirky pro mikrofon ... akorat to musi byt mikrofon dynamicky ... a je potreba koupit/upravit kabel.
(i stolni pocitac ma vetsinou jen jeden vstup na mikrofon (akorat u vetsiny z nich je i duplikovany na prednim panelu).
pokud budes porizovat jiny mikrofon (kondenzatorovy nebo USB), bude to samozrejme jinak...
(i stolni pocitac ma vetsinou jen jeden vstup na mikrofon (akorat u vetsiny z nich je i duplikovany na prednim panelu).
pokud budes porizovat jiny mikrofon (kondenzatorovy nebo USB), bude to samozrejme jinak...
A ten Behringer na USB co jsem poslal na ukázku,by pro mé účely stačil?
to asi ano.
(miril sem spis k otazce, jestli to neni vyhozenejch 1200,- ... jestli by prozatim nejaky jiny mikrofon neposlouzil primerene podobne ... a az budes rozsirovat vybaveni o zvukovku nebo mixacek (nebo neco podobneho) a budes chtit nahravat treba ve vic stopach, bude se ti porad hodit...)
edit: jeste tam maji jeden levnejsi, u ktereho se navic predpoklada i jine vyuziti (mam na mysli ten GoMic). jesli bude mit o neco lepsi/horsi zvuk nevim (projdi youtube, myslim, ze tam nekdo tyhle veci testoval a srovnaval), ale imho je to stejne nepodstatne....
(miril sem spis k otazce, jestli to neni vyhozenejch 1200,- ... jestli by prozatim nejaky jiny mikrofon neposlouzil primerene podobne ... a az budes rozsirovat vybaveni o zvukovku nebo mixacek (nebo neco podobneho) a budes chtit nahravat treba ve vic stopach, bude se ti porad hodit...)
edit: jeste tam maji jeden levnejsi, u ktereho se navic predpoklada i jine vyuziti (mam na mysli ten GoMic). jesli bude mit o neco lepsi/horsi zvuk nevim (projdi youtube, myslim, ze tam nekdo tyhle veci testoval a srovnaval), ale imho je to stejne nepodstatne....
Levnější usb mikrofon jsem nenašel a po jiných jsem se nedíval,protože jsem myslel,ze mi do notebooku nepůjdou zapojit.ale pokud je nějaká levnější notebooková varianta,tak budu samozřejmě rád.kdybys hodil nějaké linky,byl bych ti vděčný a obdaroval tě třeba první nahrávkou:-D
to je kondenzatorovy mikrofon. ten by potreboval napajec, nebo predzesilovac, nebo zvukovou kartu.
co ten GoMic? nelibi? (a byl by i k notebooku na prednasky, az bys ho prestal pouzivat pro kytaru....)
co ten GoMic? nelibi? (a byl by i k notebooku na prednasky, az bys ho prestal pouzivat pro kytaru....)
O líbí nelíbí vůbec nejde,když to bude dobře nahrávat,tak ať klidně vypadá i jak meloun...Spíš hledal ještě levnější variantu.Paris píše:to je kondenzatorovy mikrofon. ten by potreboval napajec, nebo predzesilovac, nebo zvukovou kartu.
Takže abych to shrnul,pořád nejsem nejmoudřejší...
Na notebook s obyčejnou kartou,lze nahrávat jen na mikrofon s USB?ptám se proto,že někde výš jsem pochopil,že stačí i sluchátkový vstup,nebo výstup na mikrofon,to už teď nevím.A vůbec nevím,jaké kabely mají mikrofony,co nejsou přes USB,tak proto se tak "asi" hlopě ptám,protože pořád v tom nemám úplně jasno.Díky
vystup ne. pro mikrofon je to prece vstup.
a staci pro dynamicky mikrofon. pro kondenzatorovy ne, ten potrebuje napajeni (i kdyz ... no ... ale jo, ber to tak, jak pisu, nebudeme to komplikovat) - to uz jsem psal.
usb mikrofon je jina kategorie ... je to defacto spojeni dvou zarizeni .... mikrofonu a usb zvukoveho rozhrani.
a staci pro dynamicky mikrofon. pro kondenzatorovy ne, ten potrebuje napajeni (i kdyz ... no ... ale jo, ber to tak, jak pisu, nebudeme to komplikovat) - to uz jsem psal.
usb mikrofon je jina kategorie ... je to defacto spojeni dvou zarizeni .... mikrofonu a usb zvukoveho rozhrani.
Sorry za mýlku,ale tohle je opravdu zcela mimo měParis píše:vystup ne. pro mikrofon je to prece vstup.
Takže do notebooku buď kondezátorový s USB,nebo dynamický,jo,chápu to dobře?protože ten,cos mi poradil,jen kondenzák s usb,ale tady píšeš že kondezátorový ne,tak jen jestli jsem to správně pochopil
ano, asi uz spravne.
a jestli chces uplne nejlevnejsi reseni, tak vem sluchatka (nejlip typu "s klipem za usi" nebo "pecky"), prilep je izolepou na kytaru, pichni je do notebooku do vstupu pro mikrofon, a nahravej. muzes zkusit hned.
a jestli chces uplne nejlevnejsi reseni, tak vem sluchatka (nejlip typu "s klipem za usi" nebo "pecky"), prilep je izolepou na kytaru, pichni je do notebooku do vstupu pro mikrofon, a nahravej. muzes zkusit hned.
Naposledy upravil(a) Paris dne 18.10.2011 21:25, celkem upraveno 1 x.
No sláva,konečně jsem se dobral výsledkuParis píše:ano, asi uz spravne.
mas tu starou, ne? 
(ps: nedelam si legraci. viz co-se-nikam-jinam-neveslo/haluze-t6082- ... ml#p465476 )
(ps: nedelam si legraci. viz co-se-nikam-jinam-neveslo/haluze-t6082- ... ml#p465476 )
Starou mám,ale na jiném bydlišti,na tu jsem brnkal jen když jsem na návštěvě u rodičůParis píše:mas tu starou, ne?
A jinak s těma sluchátkama ti věřím,když jsme byl ještě puberťák,tak jsem si tak cosi nahrál na kazetové dvojče
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
totálně OT , ale 
mě rozesmálo v dnešní zamračený denStarou mám,ale na jiném bydlišti,na tu jsem brnkal jen když jsem na návštěvě u rodičů
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Pochopil jsem,že sis ti převedl do jiné roviny,než té kytarové?pupack píše:totálně OT , alemě rozesmálo v dnešní zamračený denStarou mám,ale na jiném bydlišti,na tu jsem brnkal jen když jsem na návštěvě u rodičů
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
ano, tak nějak mi ke slovu "stará" automaticky padne manželka, musim si dát kafe. Sorry za offtopic 
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Mě to napadlo,až to napsals,jinak bych si dvousmysl nevybavil:-).Ale souhlasím,když se to zdvousmysluje,tak to zní zajímavěpupack píše:ano, tak nějak mi ke slovu "stará" automaticky padne manželka, musim si dát kafe. Sorry za offtopic
Tak jsem se teď díval na Youtube na ten Samson Gomic a jsou tam i nějaké testy a ten by byl naprosto dostačující,ani jsem nečekal,že by mohl mít tak čistý zvuk,bez nějakých velkých známek šumu.Prostě pro amatérské nahrávání se mi zdá plnně dostačující!Takže díky za tip na přesný typParis píše:to asi ano.
Ještě přidávám odkaz,pro případné nově příchozí,co hledají něco podobného.Za tu cenu se mi to zdá velmi kvalitní mikrofon pro začátečníky'
http://www.youtube.com/watch?v=3xm8fcMtQik