Zdravím
Chtěl by jsem se zeptat ohledně zvuku kytary.Chtěl jsem docílit zvuku metallici(čistého zvuku)ale můj je takový víc zvonivý a né takový pukající,jako má metallica.Tak jsem se chtěl zeptat,jestli by se to dalo vyřešit strunama,nebo snímačema,aparátem(efekty)nebo jen jinnou kytarou
Díky za odpověď
To sice jo,ale spíš mě to zajímalo na mém aparátu.Je jasný když bych měl EMG že bych měl podobný zvuk.
Spíš mě zajímal vliv strun,jestli tam nějaký je a tak vůbec
Hlavně kvůlu tomu,že ten můj je takoví ''jasný''
Zbitečné to není, ale zbytečné nejspíš jo. Pokud se nepletu, máš Line6 Spider IV 75W?
Většina běžných efektů vč. chorusu tam je, můžeš dokonce kombinovat až 3 najednou. Na to jsi ještě nepřišel?
Nad ničím moc nešpekuluj, čistý zvuk Metalliky je často dobarvený chorusem, s poměrně studeným digitálním zvukem. Ten ti taky sebere trochu té zvonivosti, která ti vadí, trochu to zvuk rozmázne. Ta vrchní oktáva, kterou jsem v té ukázce možná slyšel, není tak důležitá, pokud bys na kombu neměl pitch shifter.
S nastavením chorusu si asi budeš muset trochu pohrát, nevím, jaké parametry umožňuje nastavovat to kombo, většinou jsou k dispozici ovladače Rate a Depth. Pro tvůj zvuk bych začal s nastavením obou na polovinu, ale bude tam spíš trochu vyšší Depth a nižší Rate.
Ok díky moc,efekty i s reverbem můžou být 4 najednou pitch tam také je,ale zní trochu divně,jinač je tam speed,depth,bass,treble a mix.Zkusím si s tím vyhrát......
Jo s čistym zvukem Metallici jsem taky dost laboroval...použij chorus,malinko flangeru a reverb (s ale zase to s nima moc nepřeháněj ). krkovej HB snad samozřejmost.jo a ještě malinko uber na volume potu - asi tak 15% (dokud neuslyšíš že se zvuk začína "ořezávat").
Ten flanger se mi taky moc nezdá, ale v kombinaci s chorusem možná, každopádně chorus je v tom mixu výraznější (flanger možná na starších nahrávkách, např. čistá kytara ve Fade to Black). Místo reverbu si možná zkus pohrát s kratším delayem.
Mno Flanger se mi teda taky nezdá, ještě ten chorus kterej je takovej rozmazávací bych pochopil ale to ostatní nevím. Zkoušel jsem do svého zkreslení taky dodat tady takový efekty, ale bylo to spíše stopové množství na zkoušku a nakonec to neznělo špatně. Byl to fakt zvuk, kterej jen tak někde nepotkám. Ale stejně - IMHO čistej zvuk Lampovýho apecu je nej.
Jemu jde ale o čistý zvuk. Použití chorusu ve zkresleném zvuku, to je ale poměrně častá záležitost metalu a hard rocku 80. let, samozřejmě v rozumné míře (typická ukázka, kde se to přehnalo, je zvuk Oldy Říhy - Katapultu na deskách z 80.-90. let, ale třeba Hysterii od Def Leppard bych si bez toho zvuku neuměl představit). A flanger ke (před) zkreslení, to je samozřejmě Eddie Van Halen, typicky Unchained, Ain't Talkin' 'bout Love , aj.
Hrozně se mi líbí čistý zvuk z novějších skladeb,hlavně the day that never comes,a nebo ''nová'' verze nothing else matters.....jsem poměrně začátečník,takže s potenciometry volume a tónovou clonou toho moc nedělám,ale asi budu muset začít
Nevýhoda je,že nemůžu mít chorus a flager na stejno.
Tak použij jen ten chorus, flanger podle mě není nutný, já jsem ho tam ani nezaregistroval. Jsem přesvědčený, že by se toho zhruba dalo docílit i bez chorusu, ale ten tomu docela dost přidává. Navrch trochu delaye a jsi tam.
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 19.10.2011 12:00, celkem upraveno 1 x.