Nejlepší set Tremolo/Mechaniky/Nultý pražec (ne Floyd Rose)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Nejlepší set Tremolo/Mechaniky/Nultý pražec (ne Floyd Rose)

Příspěvek od dayslypper »

Ahoj,
prosím máte nějaký tip na kombinaci tremolo - zamykací mechaniky - nultý pražec, která nejlépe drží ladění?

Já mám zkušenosti jen s Fender LSR Roller Nut.
grock

Re: Nejlepší set Tremolo/Mechaniky/Nultý pražec (ne Floyd Rose)

Příspěvek od grock »

Pro mě je nejlepší páka Fender modern(2 šrouby)-roller-zam.kolíky.
Dobrou zkušenost mám s tremolem+zámky Pořízka(typ 400).Nejlíp bude držet ladění asi to FR,ale bude mít určitě nejhorší zvuk,proto já dávám přednost kompromisu ladění+zvuk.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

podle me funguje graphtek stejne jako rollernut. sam mam roller a jsem spokojeny, priste bych sel do graphtek nulaku abych nemusel vrtat do kytary.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Sperzel -> graphtec -> wilkinson
a můžeš si hrát na Jeff Becka jen se dvěma pružinama. Mám to na dvou stratech a je to rockstable.
Obrázek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

i kdyz pacis a pritom bendujes struny? ja jeste nezazil system bez zamku ktery by tohle prezil :)
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Kinx píše:i kdyz pacis a pritom bendujes struny? ja jeste nezazil system bez zamku ktery by tohle prezil :)
Suverénně. Pákuju na tom klidně stejně, jako Jeff. Mám i Floyda na Ibanezce, ale mohu říct, že tady zámky nemám - a ani nemám potřebu je tam dávat, což je fakt příjemný, protože mám u těchto stratů taky jen 2 pružiny jako Jeff. Jeff to má osázený klasickou fender mechanikou, LSR a zamykacíma Schallerama, tohle je v podstatě podobný (jestli Schaller nebo Sperzel bude asi jedno), akorát s graphtecem nemusím vrtat do kejtry. Wilkinsony se mi díky provedení líbí - tedy mám výhrady vůči novějšímu vintage provedení, tam mi blbne usazení páky, proto šlo dolů (dopisoval jsem si bez výsledku z výrobcem), ale klasický VS-100 je IMHO super ve všech ohledech. Funguje to prostě výborně.
Obrázek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

to bych rad nekdy vyzkousel, mam na stratu american 2 pivot vibrato a roller (mechaniky zatim puvodni, nezamikaci fender) - sice se s rollerem ladeni zlepsilo, ale furt se mi to nepekne rozladuje. to same na prs, ktery ma zamikaci mechaniky, nejaky to jejich zlepseny vibrato a samolubrikacni nulak. asi mi to holt neni souzeno :) na vsech kytarach mam vibrato polozene na desce kvuli preladovani do drop d a jinych ladeni.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

No pokud pořád kejtry přelaďuješ, tak zamykací Sperzel asi nic moc... Tam nemáš na hlavě žádný otočky struny navíc, prostě jen struna do díry a zavřít. Díky tomu jí nemůžeš vyndat - obvykle pak v tom místě praskne. Takže to chce víc kytar a každou na jiný ladění 8) Zase důvod pro to si pořídit další miláčky.
Obrázek
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Kinx: zamykat je vyjmenovaný slovo
K tématu: Vyrobil jsem si z hovězí kosti kompenzovanej nulák, takovej domácí Buzz-feiten a protože jsem nevěděl jestli bude fungovat a jestli se povede, tak jsem si objednal i graphtec TusQ. Na kytaře budu mít vintage tremolo opřený ve dvou bodech. No a teď mám dilema myslíte, že mám radši použít kompenzovanej kostěnej nulák, s kterým bude kytara pravděpodobně líp ladit, nebo TusQ, se kterým by měla kytara zase líp držet ladění při hraní s pákou. Jde mi hlavně o to, jestli se to v tý kosti bude opravdu tak moc zadrhávat i když bych to promáznul nějakou vylepšenou vazelínou.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
grock

Příspěvek od grock »

to Kinx:
Myslím,že Tvůj problém s rozlaďováním je způsoben tím střídáním do DropD.Fender trem.+roller funguje dobře,ale chce to naladit a nechat sednout,při rozlazení nesahat hned na ladicí kolík,ale stlačit páku a povolit.A mít ji v lehce plovoucí poloze.Zkus a uvidíš.Good luck :D
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Ono není nutné ani nějaké čekání než to sedne, stačí si pořádně pohrát s pákou, aby se všechno usadilo tím pohybem. Při jakémkoli rozladění samozřejmě lehce zakvedlat pákou, aby si to zase sedlo; čekat od zatíženého šnekového převodu, ještě podpořeného brzdným kroužkem, že se bude sám jen tak točit je celkem nesmysl. Přesto spousta lidí "řeší" rozlaďování koupí nových mechanik, aniž by se vůbec podívali třeba na nultý pražec.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Jo, a jak z Vaší zkušenosti dělají bordel ty packy za nultým pražcem, na 4 vysokých strunách, které je přitahují blíže k hlavě? Je určitě lepší je vypřáhnout, že?
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

srážeče ? tak ty bych "nevypřahoval" ani omylem, stačí namáznout...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Srážeče strun jsou tam přece omylem, že... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“