Zvuk kytary ala Metallica, jak na to?
Pravidla fóra
Re: Zvuk kytary ala Metallica, jak na to?
Taky jsem si všiml,že je hrozně velkej rozdíl,jakým trsátkem hraju(měkčí zní líp)
Tak už jsem přišel na to,jak docílit mého vysněného zvuku,problém je,že struny(G,H,E)tak zní jen,když podladím na D,teď ještě nějak vymyslet a vylepšit,aby to tak bylo i v stardantním ladení
Já bych se trochu tady zastal toho flangeru.Tazateli vadily výšky a právě flanger ten zvuk zakulatí.Já používal kdysi takový Flanger+chorus (tak se i to jmenovalo),mělo to 2 tlačítka (fl a fl+ch) ,ten zvuk byl takový,jaký je tady asi žádán...Ale co vzpomínám,tenkrát v 80tých tak zněl každý a dost už nám to lezlo na nervy 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
to grock: S tím bych si dovolil nesouhlasit. Samozřejmě záleží na nastavení a konkrétním flangeru, ale flanger zvuk moc nezakulatí, naopak se ti přelévá mezi nižšími a vyššími frekvencemi, takže z toho výšky spíš vylézají. Nevím, co máš na mysli konkrétně za krabičku, na pomezí flangeru a chorusu se pohybuje třeba klasika EHX Electric Mistress, ale ta nemá diskrétní přepínání fl-ch, a z nahrávek Metalliky ji taky moc neslyším.
to CzLism: Možná ti radíme úplně blbě. Pokud hledáš třeba zvuk na The Day that Never Comes, tak ten mi jak na studiové tak živých verzích přijde poměrně suchý, bez modulace. Pokud ti vadí, že je ten zvuk moc cinkavý - jakou máš kytaru a snímače? Nemáš singly?
to CzLism: Možná ti radíme úplně blbě. Pokud hledáš třeba zvuk na The Day that Never Comes, tak ten mi jak na studiové tak živých verzích přijde poměrně suchý, bez modulace. Pokud ti vadí, že je ten zvuk moc cinkavý - jakou máš kytaru a snímače? Nemáš singly?
Mám ibanez RG 350 a snímače tam jsou u krku INF3,potom INFS 3 (sigle) a u kobliky INF 4.
Chvilku jsou uvažoval,že jsi tam dám EMG 60 a 81 ale asi by to bylo drahý
(a trochu divný
)
Abych trochu přiblížil : http://www.youtube.com/watch?v=9mXpj2ZLPHk (prostě takovýhle ''suchý'' zvuk)
Mno ten zvuk jsem už docela udělal,ale prostě jen na basových strunách.S ostatníma mám problémy
Chvilku jsou uvažoval,že jsi tam dám EMG 60 a 81 ale asi by to bylo drahý
Abych trochu přiblížil : http://www.youtube.com/watch?v=9mXpj2ZLPHk (prostě takovýhle ''suchý'' zvuk)
Mno ten zvuk jsem už docela udělal,ale prostě jen na basových strunách.S ostatníma mám problémy
Muzikus-Zoufalý aranžér:"flanger je na pomezí mezi chorusem a phaserem,podle nastavení zesílí nebo zeslabí určité frekvence..."
Já s ním v jeho původní staré analogové podobě mám přesně tuhle zkušenost,ta ostrost se ztratila (žádný div u starých krabiček) a o to asi tazateli jde.
Chorus mimo jiné i vyšší frekvence ještě přidává,proto se jich tazatel tímto nezbaví,natož v digi napodobenině efektu.
To je můj názor,jinak ty HB snímače jsou také nutné,to souhlasím určitě.
Já s ním v jeho původní staré analogové podobě mám přesně tuhle zkušenost,ta ostrost se ztratila (žádný div u starých krabiček) a o to asi tazateli jde.
Chorus mimo jiné i vyšší frekvence ještě přidává,proto se jich tazatel tímto nezbaví,natož v digi napodobenině efektu.
To je můj názor,jinak ty HB snímače jsou také nutné,to souhlasím určitě.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
-
woro90-1
Tak koukej trochu stáhnout tu tónovku a ono to z toho nějak vyleze. Sorry jestli ti křivdím a patříš k menšíně metlošů, kteří vědí k čemu tam ta clona je
A není od věci mít natažené struny, ne nitě, ale vím že to se lépe řekne než provede...
Nicméně ten čistý zvuk na začátku videa mi přijde celkem fajn - stáhni clonu, zapni chorus a na aparátu nedávej moc výšek, spíš to posaď do středů, bude to tam.
A není od věci mít natažené struny, ne nitě, ale vím že to se lépe řekne než provede...
Nicméně ten čistý zvuk na začátku videa mi přijde celkem fajn - stáhni clonu, zapni chorus a na aparátu nedávej moc výšek, spíš to posaď do středů, bude to tam.
Mno
že bych věděl úplně přesně co dělá,to se říct nedá,ale občas ji používám.
Tady jsem vytvořil ukázku zvuku(je to jen ukázka zvuku,né mé hry
)
- Přílohy
-
- sound.mp3
- (307.79 KiB) Staženo 341 x
Docela dobrý, možná je ten zvuk už trochu moc tupý. Ještě bych si trochu pohrál s dozvukem, použil jsi reverb? Dal bych ho trochu víc, nebo bych možná zaexperimentoval s nějakým kratším delayem.
Takže jsem ubral výšky,trochu přidal reverb a dal analog delay a vzniklo z toho tohle
- Přílohy
-
- sound2.mp3
- (300.85 KiB) Staženo 326 x