Výběr kytary kolem 2500

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
woro90-1

Re: Výběr kytary kolem 2500

Příspěvek od woro90-1 »

Jinak nevím jak katalpa zní, ale rozhodně jsou to krásné stromy :) A mělo být znatelně tvrdší dřevo než lípa, i vrstvená.
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Tak mám objednáno,kytara Washburn WD7S + trsátka Brain nylon 0.88.Tak jsem zvědavý a zároveň v napětí,aby dorazilo bezproblémové zboží :!:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Ještě si pak možná skoč někam do hudebnin pro třiasedmdesátky, .88 pro tebe zpočátku bude na hoblování akordů trochu moc. Slavíky z Madridu si zpočátku určitě lépe zahraješ s .73. Rozhodně ale nebuď měkký a nekupuj .60, to už je bláto bez záběru a dynamiky.
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Nicolas píše:Tak mám objednáno,kytara Washburn WD7S + trsátka Brain nylon 0.88.Tak jsem zvědavý a zároveň v napětí,aby dorazilo bezproblémové zboží :!:
Dobrá volba, s Washburny mám velmi dobré zkušenosti. Přesně tuhle jsem měl v ruce také a spokojenost, za tuhle cenu dokonce pohodička. Se strunami si nelam hlavu, spíš by bylo dobré, aby ti někdo zkušený kytaru prohlídnul a nastavil dohmat (zkontroloval kobylkový plátek, případně ho zbrousil) a průhyb krku. U Washburnů ale i tohle většinou aspoň přibližně sedí (samozřejmě plus mínus autobus). Dej vědět, až to dorazí.
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Tak pak se hned pochlub:-)
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Určitě,když jste mi věnovali své cenné rady,tak až to dojde,tak to hned blejsknu a pochlubím se.akorát jsem myslel,ze by to mohlo dorazit i dnes při troše štěstí,ale zatím se k tomu vůbec nedostali,takže dnes si asi nazadrnkám:-).
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Nicolas píše:Určitě,když jste mi věnovali své cenné rady,tak až to dojde,tak to hned blejsknu a pochlubím se.akorát jsem myslel,ze by to mohlo dorazit i dnes při troše štěstí,ale zatím se k tomu vůbec nedostali,takže dnes si asi nazadrnkám:-).
Tak kytara by měla dorazit zítra.Jinak jsem zapřemýšlel nad radou Ol'Dawga a vzpoměl jsem si na jednoho známého,co hraje na kytary už 20 let (a ne na obyčejné,ikdyž teda elektriky) ale říkal že i o akustikách něco ví,tak se mi na ni přijde podívat a zkontrolovat,poladit a poštelovat do ideálu.Už mám nachystanou slivovičku na odměnu :twisted: Tohle by mě asi nenapadlo,takže díky za radu Ol'Dawgovi.
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Tak kytara dorazila v pořádku,akorát mě překvapilo,že nebyla ještě obložena nějakým papírem aspoň nebo něčím proti otřesům a poničení při dopravě.Navíc došla v krabici od elektroakustického jumba i s kabelem na připojení elektriky :) .Kytara ale dorazila správná:-).
Co se týče prvních pocitů,tak zvuk má velice příjemný,přesně do mého ucha.Kvalitu a všechno okolo zpracování posoudit nemůžu,protože tomu nerozumím.to musím počkat až na kamaráda,který dojde asi až příští týden :cry: Tak zatím musím hrát na sériově naladěný výrobek.Křivý krk a podobné věci asi nepoznám,nikdy jsem to nedělal,takže ani nemůžu posoudit,jestli dorazila dobrá kytara.Na vrácení je kdyžtak 30 dní,tak když kamarád řekne,že je nějaký problém,tak to stihnu.
Za chvilku půjdu trénovat,tak pak ji zrovna i blejsknu :wink:
jarji

Příspěvek od jarji »

Tak to sa teším s tebou :) A zároveň gratulujem k prvej kráske, je to krásny pocit ;) Ja to dúfam zažijem niekedy teraz po druhý krát :D
Carpe Diem
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Tak v 19:30 jsem začal hrát a momentálně už skoro neudržím strunu :? .Musím říct,že při některých akordech,než tam sešteluju prsty,to zabere docela čas :) .Ale pár akordů už umím a dokonce i kousek R.E.M. už jsem se naučil a musím říct,že to je příjemný pocit,když to hezky ladí a hraje jak má a zahraje se to vlastnoručně:-).Tak jdu zkusit pokračovat,zdali prsty dovolí.Z kytary mám jinak velice příjemný pocit,příjemný zaobalený zvuk bych řekl,akorát na noční hodiny hodně hlasitý,nevím co řeknou sousedi:-)
jarji

Příspěvek od jarji »

Ano, koža na prstoch ti stvrde a ono to už nebude také bolestivé, ale zo začiatku to budeš musieť vydržať :)
Carpe Diem
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Nemůžu si pomoct,ale když se podívám po délce celého krku,ať už je to od těla,nebo hlavy,přijde mi,jak kdyby byl krk zhruba vprostřed krku nepatrně prohlý směrek od strun.Je to možné?Nebo jak se poznává křivý krk?A když se podívám po světlu,tak jsou na těle takové jemné občasné škrábanečky,které když přejedu opatrně nehtem,jsou trošku cítit,ale když se nedívám po světlu,tak vidět vůbec nejsou.Je možné,že to je z výroby,kdy s tím manipulují,nebo by nová kytara měla být zcela netčena?Nikdy jsem novou kytaru neměl,takže vůbec nevím.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Krk musí být prohlý, zkontroluj tak že zmáčkneš strunu na prvním a 14 pražci a nad osmým by měla být tak půlmilimetrová mezera. Prohnutí jde seřídit výztuhou v krku ale s tím počkej na kamaráda, tak na dálku se nedá radit) Škrábanečky můžou být ze zkoušení kytary v obchodě, nedělejme si iluze o našich obchodnících, už to že ti to přišlo v jiné krabici je známkou toho že se na ni hrálo, nicméně bych to neřešil. A gratuluju ke koupi. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

džetro píše:Krk musí být prohlý, zkontroluj tak že zmáčkneš strunu na prvním a 14 pražci a nad osmým by měla být tak půlmilimetrová mezera. Prohnutí jde seřídit výztuhou v krku ale s tím počkej na kamaráda, tak na dálku se nedá radit) Škrábanečky můžou být ze zkoušení kytary v obchodě, nedělejme si iluze o našich obchodnících, už to že ti to přišlo v jiné krabici je známkou toho že se na ni hrálo, nicméně bych to neřešil. A gratuluju ke koupi. :D
Přesně tohle mě hned napadlo,že je z někama vzítá a daná do nějakého obalu.Když jsem tam volal,proč to tak je,nebo jestli by to nevadilo případně při reklamaci,tak mi řekl,že asi jiná krabice už nebyla.Ale pokud je něco nového,tak to přeci přijde v nové originální krabici,že :? .A když už si platím novou kytaru,tak bych chtěl,aby byla skutečně nová a tohle docela hodně kazí tu moji radost z nové kytary.Na tohle jsem velmi háklivý,když se mě někdo snaží "odrbat",jistě víš,jak to myslím.Jsem z toho docela otrávený a bude mi to určitě vrtat hlavou.Uvidím,co mi řekne kamarád a případne bych ji poslal zpět.Otázkou je,jestli by ty škrábanečky nesvedli na mě :evil:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Ale prd, na tohle se nehraje - pokud by s ní něco bylo, vzali by ti ji zpátky i lehce poškrábanou, pokud by to nebylo nic co by bylo vidět na první pohled, a bez krabice. Těch bývá ve větších hudebninách nadbytek, protože dost lidí koupí k nové kytaře pouzdro, ve kterém si ji rovnou odnesou, a krabici nechají. A občas někdo potřebuje jen krabici, tak mu nějakou věnují, nebo se zrovna krabice vyhazují, a často takhle kytara na věšáku přijde o svou původní krabici a dostane cizí. A když kytara visí na krámě, semtam do ní někdo klepne zipem od bundy nebo jinou kytarou, to se prostě stane. Pořád jsou mi milejší drobné škrábance než třeba bublinky v laku (téměř na každé levné kytaře se aspoň jedna malá schovaná najde). Ostatně stejně si ji časem trochu poškrábeš - kdybys viděl tu moji...
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

woro90-1 píše:Ale prd, na tohle se nehraje - pokud by s ní něco bylo, vzali by ti ji zpátky i lehce poškrábanou, pokud by to nebylo nic co by bylo vidět na první pohled, a bez krabice. Těch bývá vew větších hudebninách nadbytek, protože dost lidí koupí k nové kytaře pouzdro, ve kterém si ji rovnou odnesou, a krabici nechají. Když kytara visí na krámě, semtam do ní někdo klepne zipem od bundy nebo jinou kytarou, to se prostě stane. Pořád jsou mi milejší drobné škrábance než třeba bublinky v laku (téměř na každé levné kytaře se aspoň jedna malá schovaná najde). A stejně si ji časem trochu poškrábeš, kdybys viděl tu moji...
No jasný,poškrábuji,ale od nové kytary bych očekával,že bude zcela nová a né používané z obchodu,kde kdo ví,co má za sebou :? .A teď jsem si ještě všiml výrobní vady,jak jsou ty bílé tečky na krku,tak ta poslední,nejblíž otvoru,je úplně mimo tu střední osu.Nevím,jestli to má nějaký vliv,ale hezky to teda nevypadá,zvlášť když před ní je ještěb jedna,která na středu je a ta poslední je tak o půl centimetru mimo střed :? .To je takový detail k detailu a nakonec zjistíš,že sleva na kytaru je proto,že jsou to "béčkové" kusy :roll:

Edit:pro mě je 3500 kč hodně peněz a tak bych očekával,že mi dojde nový zabalený kousek,bez nějakých škrábanečků a jiných neduhů,co píšu.Nechci aby to vypadalo jako nějaké hnidopišství,ale jsem perfekcionista a za své peníze chci to,co jsem podle popsiu kupoval...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

To je nevýhoda nákupů přes net - nevidíš důvod slevy. Pokud ti tyhle věci vadí, přeji pevné nervy a doporučuji neskuhrat zbytečně moc, některým lidem to připadá ohromně vtipné. Používaná z obchodu - ty jsi nikdy v takovém obchodě nebyl? To není tak, že by měli jeden kus vyhrazený jako předváděcí, všechny zněly naprosto stejně a po ozkoušení předváděcího kusu bys koupil jiný, identický, kus, vakuově balený, aby byl až do rozbalení jako když opustil výrobní linku. Na zdi visí od jednoho typu třeba i víc kusů, pro případ že by jeden z nich byl těžce podprůměrný, a zákazník si vždycky vybírá z toho, co visí. Teprve když se jeden kus prodá, vybalí se další a pověsí se na jeho místo. Pokud jsi chtěl kytaru, na kterou kromě dělníků v továrně nikdo nesáhl, měl sis ji objednat přímo z Číny.

Já jsem u své stamarky za boční tečky šejdrem rád. Na nich, na dvou drobných nerovnostech v laku a na bílých místech v lemovkách (imitace želvoviny) jsem ušetřil skoro tisícovku. A jediné, co se dá odlišit od provozního opotřebení, jsou ty tečky, a na ty při hraní vidím jen já nebo člověk, který mi kouká přes rameno. Navíc jsem tím pádem neplatil za nadstandardní výzdobu a ještě jsem ušetřil za "dřevo". Přední tečky jsou sice horší věc, ale na první pohled a za ty peníze...
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

woro90-1 píše:To je nevýhoda nákupů přes net - nevidíš důvod slevy. Pokud ti tyhle věci vadí, přeji pevné nervy a doporučuji neskuhrat zbytečně moc, některým lidem to připadá ohromně vtipné. Používaná z obchodu - ty jsi nikdy v takovém obchodě nebyl? To není tak, že by měli jeden kus vyhrazený jako předváděcí, všechny zněly naprosto stejně a po ozkoušení předváděcího kusu bys koupil jiný, identický, kus, vakuově balený, aby byl až do rozbalení jako když opustil výrobní linku. Na zdi visí od jednoho typu třeba i víc kusů, pro případ že by jeden z nich byl těžce podprůměrný, a zákazník si vždycky vybírá z toho, co visí. Teprve když se jeden kus prodá, vybalí se další a pověsí se na jeho místo. Pokud jsi chtěl kytaru, na kterou kromě dělníků v továrně nikdo nesáhl, měl sis ji objednat přímo z Číny.

Já jsem u své stamarky za boční tečky šejdrem rád. Na nich, na dvou drobných nerovnostech v laku a na bílých místech v lemovkách (imitace želvoviny) jsem ušetřil skoro tisícovku. A jediné, co se dá odlišit od provozního opotřebení, jsou ty tečky, a na ty při hraní vidím jen já nebo člověk, který mi kouká přes rameno. Přední tečky jsou sice horší věc, ale na první pohled a za ty peníze...
V obchodě s kytarama jsem byl,ale kupovat jsem nikdy nekupoval,pouze se díval a nechal od prodavače odzkoušet a detailně jsem se na kytary nedíval.To co píšeš je logické,no,to jsem si až tak neuvědomil.Předpokládal jsem,že dojde úplná věc,tak jako když si třeba objednáváš televizi,nebo jakoukoliv jinou věc.Pravda je,že běžný smrtelník si chce vyzkoušet několik kousků,aby vybral tu nejlepší a pak je jasný,že ty odzkoušené nevyhodí,chápu.Nikdy jsem kytaru nekupoval,takže jsem nevěděl,co očekávat.Takhle když to píšeš,je to pochopitelné.
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

woro90-1 píše: A jediné, co se dá odlišit od provozního opotřebení, jsou ty tečky, a na ty při hraní vidím jen já nebo člověk, který mi kouká přes rameno..
Pozor,já myslím ty tečky,co jsou pod strunama přímo,nebo-li ty,kde jsou připevněné pražce,né ty jak kdyby na hraně kytary.Na hraně by mi to nevadilo,ale takhle to vidí každý,kdo se dívá a vypadá to strašně blbě a lacině...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nicolas píše:
woro90-1 píše: A jediné, co se dá odlišit od provozního opotřebení, jsou ty tečky, a na ty při hraní vidím jen já nebo člověk, který mi kouká přes rameno..
Pozor,já myslím ty tečky,co jsou pod strunama přímo,nebo-li ty,kde jsou připevněné pražce,né ty jak kdyby na hraně kytary.Na hraně by mi to nevadilo,ale takhle to vidí každý,kdo se dívá a vypadá to strašně blbě a lacině...
woro90-1 píše:Přední tečky jsou sice horší věc, ale na první pohled a za ty peníze...
Samozřejmě záleží na tom, jak moc mimo to je. Navíc nevidím nic špatného na tom, že sis za dané peníze koupil kytaru, která má sice nějakou tu kosmetickou vadu, ale pořádně hraje.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“