The Edge (U2)

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: The Edge (U2)

Příspěvek od pupack »

mooc pěknej zvuk Romane, holt pořádný LP, mě to u strata a singlů nehraje v tom riffu tím málíčkem pořádně ten tón, dobrá práce :wink: konečně slyšim jamvox pořádně :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

Taky se mi líbí, zvouček opravdu vychytanej
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

The Edge love is blindness acoustic - to sem nějak minul :) http://www.youtube.com/watch?v=NFepFjC3ZgE
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
panedge

Příspěvek od panedge »

Díky,ty Lukáši víš co je pro mě zásadní problém?podle mě tedn delay v M13 nestojí za moc,jakoby se to hltí a není slyšet opakování,kdežto ta simulace Korgu v JamVOxu je perektní,schválně ti ještě nahraju jen čistej zvuk strata s tím,ti je prostě rozdíl jako prase-budu muset koupit pořádnej delay :!:
Edit:tady sem nahrával Still haven´t tam je to docela sylšet

http://www.ulozto.cz/10599883/still-haven-t-mp3
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

já popravdě taky nevim co všichni na tom delayi v M13 mají, je to to samé co POD XT, není to špatné, ale není to žádná sláva. Proto jsem ho prodal, ty delaye mě tam prostě už pak vadily.
kdybych neměl Korga, tak pokukuju po tom bossu nebo timefactoru, holt ta cena se někde musí projevit a hlavní rozdíl mezi těma delayema je v tom jestli to z opakování udělá mišmaš nebo ta zahraje slyšitelně to co do toho leze beze změny. Ono taky záleží, jak dobrá je v tom delayi modulace, ta to může zkazit sama o sobě.
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

znáte tohoto týpka?

-- úžasně odstranil original kytaru, a ještě má neuvěřitelně stejnou barvu zvuku jako EDGE právě v této verzi, akorát si myslím, že mohl dát malonko víc MIX v delay
já jsem jeho umění poznal až teď, sry že zase uvádím Streets, ale já mám pro ně prostě slabost :)
panedge

Příspěvek od panedge »

No já nevím,ale já to nevydržím poslouchat moc dlouho, mě tahá za uši jak je rytmicly mimo,ale strašně.Jinak sound asi dobrej-pár chybek tam je taky,samozřejmě klasika-neumí vybrnkávat akord H-moll na struny jako Edge -4.poloha od Fis struna D,prázdná struna G,3.poloha tón D struna H a prázdná sruna E,na to vždycky slyším.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

panedge píše:No já nevím,ale já to nevydržím poslouchat moc dlouho, mě tahá za uši jak je rytmicly mimo,ale strašně.Jinak sound asi dobrej-pár chybek tam je taky,samozřejmě klasika-neumí vybrnkávat akord H-moll na struny jako Edge -4.poloha od Fis struna D,prázdná struna G,3.poloha tón D struna H a prázdná sruna E,na to vždycky slyším.
s tim souhlasím, mě šlo hlavně o barvu zvuku...
panedge

Příspěvek od panedge »

barva zvuku je dost dobrá
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

má tam hodně reverbu tak to zní tak jako živěji
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

Tak mi Pupack dnes dorazila Saffire 6. První dojmy :) :co se týče kvality, tak mě celkem překvapila - daleko lepší než co jsem měl guitar rig mobile (ale to by se dalo čekat...)
mám ale dvě výhrady:
1) výstupní signál pro sluchátka je celkem dost slabý
2) zdá se mi, že moc nebere basy, což je velká škoda :!: zvuk je opravdu hodně podobný jako máš Pupack na svých videích - prostě mi tam chybí basy...

-- snad se s ní naučím :)
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

tak gratuluju, at slouží.
Jinak s tím výstupem na sluchátka já to mám tak na půlku? a hrozně to řve :)
Ještě nezapomen, ze tim tretim potenciometrem z prava ovladáš podíl signálu mezi vstupem a playbackem, mozna to mas moc vlevo k inputu a tudíž playback je slabší? Toč to víc doprava a spíš přidej gain na vstupu. nebo máš slaboučká sluchátka (to spíš). Ostatně je tam mám stejně zapojené repro. Sluchátka jen pro kontrolu panningu.

Basy - zvukovka nahrává signál takový který do ní de, tudíž nemůže něco "brát, nebrát" nemá žádné ořezy nebo tak.. :) čili spíš je třeba upravit to co do ní jde tak aby tam basy nechyběly. Možná se ti to subjektivně zdá, jak je jakoby čistější ten zvuk hlavně ve vyšších středech a výškách, že basy chybí, ale taky záleží přes co posloucháš. Musíš ke zvýšené kvalitě upravit ted i presety na PODu a tak. Na méně kvalitní zvukovce jsi to tak třeba nevnímal, protože byla "zahuhlaná" jestli mi rozumíš jak to myslím :) a přitom zdroji taky třeba chyběly basy.

Jinak já s ní na youtube vlastně mám jen jedno či dvě videa, tuším to s amplugem jo a zooropu a fly vlastně (tam je ostrý zvuk z A3).
používám ji jinak na mix a poslech a točím do Yamahy, po pravdě jsem s ní vlastně pořádně netočil :) nemám totiž v tom svém "studiu" počítač tak ani nemůžu :)

tak pak konečně něco nahraj, at slyšíme ;)
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

Tak tady první nahrávka:

Jako zvuk je samozřejmě takový "blátivý"..... asi se zvukovkou za tyhle prachy toho víc nejde anebo to jednoduše neumím tak sladit či nastavit... snad časem :)

@Pupack, no já mám taky repráky a né sluchátka ale opravdu mám vše na MAX a je to o něco míň hlasitý než všechny zvukarny co jsem měl (tak asi nějaka jiná řada než máš ty...)
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

No musíš brát, že 90% zvuku z nahrávky kde máš backing, je ten backing. A ty backingy jsou hrozné (jak je vysekaná ta kytara). Tón kytary máš dobrý podle mě ;)

Jinak když si všechno točíš sám, tak je focusrite parádní zvukárna, zkusil jsem schválně pár akordů přes focusrite, poslechni, myslim že kvalita je fajn, když si všechny nástroje točíš sám, včetně bicích a máš nad nima kontrolu, dáš jim své místo v mixu aby sebe navzájem "nemazaly", svojí hloubku (reverbem) - místo fázově zkaženýho backingu se zahuhlanym zvukem...

Ona je taky jedna věc zvukárna, a druhá věc jak točíš, používání panoramy, komprese, eq, reverbů atd atd atd

honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

Tak to máš recht, ale umět udělat Backing je umění.....

A hlavne všechny vybrkávačky (STILL, BAD,...., nebo i to so jsi ted nahrál) se dají celkem slušně nahrát, pak horší to je se STREETS, PRIDE,.... kde je ten zvuk "hustší" a jakoby to ta zvukarna už nebere - moje zkušenost
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Mě pořád přijde, že moc řešíš zvukovku, přitom tam s tím nemá tolik společného, pokud není vyloželě špatná teda. Zvukárna nahrává to co do ní jde, to je celé :) ta ti nenahradí zdrojový gear, jen zaznamená INPUT...a focusrite ho zaznamenává naprosto stejně jako jakákoliv jiná studiová zvukovka. Zbytek je o gearu...

Problém zvuku ve smyslu, že rychlejší riffy s delayem se zahlcují nebo nejsou tak čitelné a nejsi s nimi spokojen jsou prostě dané tím, že je rozdíl mezi delayem za 35 tisíc (tc2290) a mezi PODem. Zrovna tak je rozdíl mezi voxem ac30tb ze 67´roku a mezi ZT tranzistorem a mezi Fenderem 70´co má Edge a Tvojí kytarou. To je prostě fakt se kterým je se potřeba smířit, a snížit si tak trochu laťku toho co můžeš od svého zvuku čekat. To že takové vybavení nemáme, je prostě potřeba reálně přijmout, to se nijak ošidit nedá. Ani zvukovka za půl míle ti vybavení na které zvuk vytváříš nenahradí no :) bo to prostě nahraje jen v takové kvalitě, v jaké to do ní jde ;)
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

JAsny, co je ale překvapivý, U2Cure taky nemá kdoví jakou výbavu a zvuk má na úrovni, proto si furt myslím, že to taky musí nějak jít :!: :!: :!: ale o to už se snažím asi tak dva roky :( a celkem bezezměn

Když jsem zkoušel simulace v HD500, tak to bud neumim nastavit, nebo to proste nestoji za nic - ZT je mnohonasobne lepší...

Asi se na to vyprdnu, na pořádnou vybavu si budu muset par let pockat, a to co tady nahravam mě moc netěší :cry:
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Než se na to vyprdnout, bych se začal zajímat o recording/zvukařinu.. to je celý klíč proč mají Mick a U2cure lepší nahrávky. Nic jiného v tom není. Nehrají do backingu. Naučit se točit a mixovat - to je běh na dlouhou trať, koupit zvukovku nerovná se "teď budu mít super nahrávky"..To je umění, spousty triků a postupů a zkušeností.
Nic není zadarmo a není to nic co se naučíš/pochopíš za týden. Čili neházej flintu do žita, a začni studovat jak vše funguje, jak se co dělá, proč se to tak dělá, v dnešní době internetu je spousta informací všude možně, a zadarmo.
S tím souvisí i Tvůj dotaz ohledně programu na backingy na U2tutorials (nevím jestli ti tam někdo odpoví, to se probíralo už mockrát) :arrow: To je jedno v jakém programu, v jakémkoliv kde můžeš nahrávat :) backing není nic jiného, než si prostě nahraješ svépomocí bicí, basovou linku popřípadě klávesy. Na všechno jsou dneska VST instrumenty, je potřeba se naučit základy MIDI a základy recordingu. Jestli to točíš do cubase, nuenda, reaperu, reasonu, sonaru nebo abletonu je uplně šumák.
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

co se týče toho programu na BT, tak jsem chtěl něco, kde si můžu umělě udělat právě ty moje bicí, basu atd...
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

na to sou pluginy, které hostíš v jakémkoliv multitracku co máš doma. Jsou to VSTi instrumenty.
Na bicí je hodně známej třeba EZ drummer, na basu je také spousta i dokonce free VST instrumentů. Princip je takový, že vytvoříš midi stopu na ní nasadíš daný VST instrument a pomocí zápisu midi (kdy jaká nota a jak dlouho má hrát) řekneš tomu VSTI co má hrát.
Imho basu je jednodušší si nahrát na kytaru fyzicky (jasný není to basa, ale bohatě to stačí). Bicí si člověk musí nacvakat (smyčku) která se opakuje. Chce to trošku pohledat, pročíst, mrknout na různé návody na youtube atd. Je to holt práce a piplačka dělat song od základu, ale zvuk je diametrálně jinde pak...
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“