Les Paul do 20 - 25 000,-
Pravidla fóra
Re: Les Paul do 20 - 25 000,-
..bože co všichni máte s tou epi zw signature? Prasklin bych se moc nebál(podle fotek) ... co takhle s prodávajícím domluvit a dojet si kytaru vyzkoušet?
Epiphone SG faded G400 brown
Blackheart BH15 112
Blackheart BH15 112
No musel by sem se s nim domluvit je z Jihlavy a ja z Plzeňska, museli by jsme se sejít v Praze a hlavně by musel snížit tu cenu.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jestli by tě netěšilo hrát na Gibson Studio, tak nevím, jak tě bude těšit hrát na Epiphone...
Nebuď línej, domluv se s tím člověkem z bazaru, dojeď si za ním vyzkoušet tu kytaru a s trochou štěstí budeš mít nástroj, co ti vydrží fakt dlouho.
Nebuď línej, domluv se s tím člověkem z bazaru, dojeď si za ním vyzkoušet tu kytaru a s trochou štěstí budeš mít nástroj, co ti vydrží fakt dlouho.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
arcilucifer
řešíš h***a.ale bojim se tich praskanců
praskanče, praskance opravdu vliv nemaji, ale chápu, jestliže chceš denoddeně nastroj leštit.
Nebude to dobrá volba.
Nejsem bohužel tak zkušený kytarista a tak nedokážu posoudit jestli je ten Classic na bazaru lepší než třeba Studio nebo SG Std. které stojí stejně, ani nevím co v tomto nástroji je za snímače.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
No mě napadá jediná otázka...má cenu investovat do kytary 25k, když to ani nevyužiješ a rozumíš tomu jak koza jaderné fyzice? Podle obsahu tvým příspěvků ti jde :Dusty95 píše:Nejsem bohužel tak zkušený kytarista a tak nedokážu posoudit jestli je ten Classic na bazaru lepší než třeba Studio nebo SG Std. které stojí stejně, ani nevím co v tomto nástroji je za snímače.
a) o kytary na posílení image a vypadat kůl s kytarů džipsn
b) pokecat si o nástroji, který si možná za pár let pořídíš
No, tak o imidž mi nejde, chci se v hudbě dál rozvíjet a můj nástroj mě brzdí, chci si pořídit nový. Znám sám sebe a vím že mi na vizuální stránce záleží, ale není podřízena té zvukové. O kytary se opravdu zajímám a chci poznat i vše okolo, jako zesilovače, efekty a tak. Nezajímám se o to tak dlouho jako jiní zde na fóru a tak se radši zeptám. Kytaru si hodlám pořídit zhruba do Vánoc. Nejde mi o to mít Gibson, práv na opak bych raději Epiphone ( mám jeden doma a byl jsem spokojen). Všichni mi doporučují Gibson, tak na tom něco bude 
-
woro90-1
V čem? Jak? Jaký nástroj?Dusty95 píše:můj nástroj mě brzdí
Mám Epiphone LP 100 (6000,-) a BaCH SG (5000,-), nedokážu vyloudit takový zvuk jaký bych chtěl (samozřejmě ne úplně stejný jako originál, ale nedokážu se mu ani přiblížit) mám namysli zvuk alá AC/DC, Slash a Zakk Wylde. Zároveň když se naučím nějaké sólo (např. Sweet child of mine) hlubší tony zní docela dobře, ale vyšší zní tak nějak jalové, jsou nepříjemné a tahají za uši.
To s jinou kytarou bestak nedocílíš, raději uvažuj o změně aparátu a poctivě si i nastav zvuk, protože ať už zvuk ACDC nebo Slashe nejsou nijak výjímečný a dají se nastavit poměrně snadno, prostě to musí jít. Co máš momentálně za kombo ?
Případně vhodná volba snímačů, overdrivu a podobně.
Případně vhodná volba snímačů, overdrivu a podobně.
Vše co mám: Hayden Peacemaker 40 (40w kombo celolampa), BOSS DS-1 (Distortion) a ta 2 kytary.
-
woro90-1
Tak to je opravdu hlavně o tom se s tím naučit pracovat, Gibson ti sám nenastaví dobrý zvuk, to musíš udělat ty.
No už jsem zkoušel různé nastavení AC/DC by téměř šli, Zakk Wylde trochu také ale Slash ne, můj hlavní problém jsou hlavně ty nepříjemné zvuky ve vysokých tónech, jsou to opravdu nepříjemné zvuky, i tak skvělé sólo Sweet Child of Mine zní hrozně, jen ty hlubší polohy jsou dobré.
Zkoušel jsem, mám vše na plno, zkoušel jsem opravdu hodně nastavení, ale pokaždé byl zvuk nepříjemný.
-
woro90-1
Seřízené a naladěné to máš? LP100 sice není žádné terno, ale tohle nevypadá že by bylo nástrojem. Kdyžtak to nahraj. Mně se zatím osvědčilo pár jednoduchých pravidel:
Tahá to za uši? Nalaď to.
Tahá to za uši ve čtvrtek, i když máš naladěno, ale v pátek ne? Kup struny, ne nitě.
Tahá to za uši jen na polovině hmatníku? Seřiď kobylku a krk.
Tahá to za uši jen na prvních čtyřech pražcích? Zkontroluj nultý pražec, podle potřeby dopiluj.
Tahá to za uši jen na pár tónech? Zkontroluj pražce.
Tahá to za uši i když to perfektně ladí a struny neuhýbají pod prsty? Uber výšky - zatáhni tónovku.
Tahá to za uši i když to perfektně ladí a výšek to má málo? Nauč se hrát nebo zkus třeba chovat ondatry.
Nahrávku hoď třeba na box.net, tam je slušný přehrávač, to by v tom byl čert aby to bylo kytarou. Tohle se dá uhrát i na hrozné šunky.
Tahá to za uši? Nalaď to.
Tahá to za uši ve čtvrtek, i když máš naladěno, ale v pátek ne? Kup struny, ne nitě.
Tahá to za uši jen na polovině hmatníku? Seřiď kobylku a krk.
Tahá to za uši jen na prvních čtyřech pražcích? Zkontroluj nultý pražec, podle potřeby dopiluj.
Tahá to za uši jen na pár tónech? Zkontroluj pražce.
Tahá to za uši i když to perfektně ladí a struny neuhýbají pod prsty? Uber výšky - zatáhni tónovku.
Tahá to za uši i když to perfektně ladí a výšek to má málo? Nauč se hrát nebo zkus třeba chovat ondatry.
Nahrávku hoď třeba na box.net, tam je slušný přehrávač, to by v tom byl čert aby to bylo kytarou. Tohle se dá uhrát i na hrozné šunky.
Díky moc za rady, zkusím to a popřípadě nahraju. Díky.
gibson ti samozrejme k lepsimu zvuku pomuze, jenze ten nejzasadnejsi zvukovy cinitel je porad mezi kytarou a podlahou