Náhodné vypadávání signálu

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
LesPaulik
Bandzone: www.bandzone.cz/stormess
Kontaktovat uživatele:

Náhodné vypadávání signálu

Příspěvek od LesPaulik »

Zdravím,
vlastním Epiphone Les Paul Custom Left handed a mám s ním problém. Stává se mi, že mi vypadává signál u kobylkového snímače. V praxi to vypadá tak, že se mi snimáč ztlumí hlasitostně a ztratí gain, přitom nikde nic nepřepnu ani nikde nic nesnížím (stává se to tak parkrát za měsíc). Většinou se mi to stává, když přepínám z krkovýho snímače na kobylkovej snímač. Zbavím se většinou toho tak, že znova přepnu z kobylkovýho na krkovej a nazpátek. Určitě se mnou budete souhlasit, že by se to stávát nemělo.
Už sem to dvakrát dával na reklamaci do Music City, vždycky mi vyměnili potenciometry a přepínač a já nevím, co všechno, a tvrdili, že by to mělo bejt OK. Není, pořád ten problém trvá a vůbec nevím co s tím.
Děkuji předem za jakoukoliv radu.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Náhodné vypadávání signálu

Příspěvek od Nero »

1) Potvrdit, jestli je problém v kytaře. Taky to může být kabelem, aparátem nebo jiným kusem signálového řetězce.

2) Pokud to kytarou je, zkontrolovat zapojení veškeré elektroniky. Pokud to nezvládneš ty, dej to kamarádovi, co ozumí schématům elektroniky a je zručný s pájkou. Případně bych to poslal ke kytaráři.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
LesPaulik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LesPaulik »

Kabelem to určitě není, páč se mi to stalo už asi u tří různejch kabelů a u jednoho bezdrátu, takže na 99,9% musí bejt problém v kytaře.
Jinak já tu kytaru mám pořád v záruce, tak sem čekal, že mi to udělaj v MC v rámci záručního servisu...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Evidentně neudělají, minimálně ne pořádně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

jo tak tohle se mi taky kdysi stávalo, shodou okolností taky na LP....klasika - přepínač nebo dráty....mě pomohl jen vyměněnej přepínač (později jsem stejně měnil celou elektriku, takže už to mám posichrovaný)..tipnul bych si, že problém bude tam, neb jak píšeš, vypadává to, když přepneš snímače...tzn špatný kontakty uvnitř přepínače...??
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Taky bych to viděl na přepínač. Zrovna jsem si koupil nový na LP u Alexe asi za za 120 Kč. Na korejském Epi LP Std (cca 1995) zlobí pro změnu poloha pro snímač u krku.
LesPaulik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LesPaulik »

Jasný jasný...Já sem si taky myslel, že to je tím přepínačem, ale nejde mi do hlavy, když už to dvakrát (údajně) měnili, tak proč to zlobí pořád... Kor když to prostě prej taky měřili a bylo to všechno cajk...
grock

Příspěvek od grock »

I já měl takový problém u strata,ani můj kytarář závadu neobjevil,dělal jsem všechno možné a nakonec jsem vyměnil snímač a je po problému. :D
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“