Ahoj,
učím se na pianino, standartně ve škole. Ale tam se toho moc nenaučím, hodilo by se něco doma. Nemám ale moc peněz, takže něco do/kolem 5 tisíc by mě fakt potěšilo. Hledal jsem si o tom nějáké informace a zjistil jsem, že za tu cenu se dá pořídit Keyboard, Syntetizátor a nebo Midi klávesy. Nevím, jaký je mezitím rozdíl, ale zřejmě v tom, že něco je dělané pro tvoření hudby, beatů a obsahuje spíše více sarapetiček a zvuků a něco je dělané tak, aby co nejvěrněji nahradilo pianino. Je mi jasné, že zvuk pianina to nikdy nenahradí a že nejlepší z elektronických věcí, by bylo asi digitalní piano, ale to je cenově o level výš.
Chtěl bych takový kompromis, aby se to třeba dalo spojit s počítačem a mělo to i nějáké ZÁKLADNÍ zvuky ostatních nástrojů, ale prioritnější je pro mě právě náhrada pianina. Někdy bych se chtěl vyblbnout a zakomponovat i ostatní tóny nástrojů, ale hlavně bych chtěl nacvičit hraní na pianino, které je ve škole. Z toho vyplívá, že požaduji cca těch 82-88 kláves, abych si nacvičil rozestavění rukou atp. Jak říkám, na pianino hraju ve škole, takže zvukový zázrak očekávám tam a ne tady. Klávesky nemusí být nové, klidně bazar. Doufám, že se za takovou cenu dá sehnat něco přiměřeně dobrého.
Díky za tipy, rady a odpovědi!
edit// i když, možná by mi stačilo i méně kláves, co myslíte?
Výběr levných kláves okolo 13000
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Výběr levných kláves okolo 5000
Keyboard má vložené zvukové samply, které přehrává. Plus kopu dalších nesmyslů.
Synťák slouží sám v tvorbě zvuků, většinou poněkud "syntetických".
MIDI kontroler nevydává zvuky, pouze vysílá MIDI příkazy, které můžou donutit něco jiného vydávat zvuky.
Ty evidentně potřebuješ keyboard.
Nicméně počítej za tyhle prachy s tím, že klaviatura bude mizerná a kvalita zvuků nic moc.
Synťák slouží sám v tvorbě zvuků, většinou poněkud "syntetických".
MIDI kontroler nevydává zvuky, pouze vysílá MIDI příkazy, které můžou donutit něco jiného vydávat zvuky.
Ty evidentně potřebuješ keyboard.
Nicméně počítej za tyhle prachy s tím, že klaviatura bude mizerná a kvalita zvuků nic moc.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nakonec jsem trochu zvýšil svůj limit a vybral http://kytary.cz/korg-sp-170s-bk/HN117316/. Co ty na to?
To je rozhodně lepší. Kdyžtak se podívej po bazaru po nějakých takových modelech...
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Ještě jsem našel PX 130 BK Casio, PX 330 BK Casio a Yamaha YPG-535. Které z těchto 4 je tak nejlepší? Nemáte zkušenosti? Koukal jsem na internet, ale angličtině moc neholduji a těm českým specifikacím taky moc ne
Kdyby jste našli ještě nějáké jiné /lepší/ v dané cenové kategorii, byl bych moc rád!
Necekal bych, ze to kdy reknu, ale zda se mi nejvic to CASIO PX-330 (ta YPG-535 ma zrejme nejakou pianu hodne vzdalenou klaviaturu) ... jen si ujasni to, kolik to stoji se stojanem a s trojpedalem. Ale na doma by to mohlo byt hodne dobry. Yamaha bude mit asi lepsi (hlavne) doplnkovy zvuky - ma i XG lite, Casio ma jen GM, ale ta klaviatura ji srazi. Korga zase srazi ty doplnkovy zvuky (nema nic) a podivny ocesani co se tyka pripojeni. Klaviaturu (a asi i zakladni zvuky) bude mit naopak dobrou. Takze suma sumarum, kdyz odectu plusy/minusy, vychazi nejlip ta 330 vzhledem k tomu, cos tu psal. Leda, ze bys mezitim zmenil preference toho, co je pro tebe dulezity....
Mírně změnil
Raději, aby to mělo blíže k pianinu, o ty zvuky se klidně nechám ošidit, zamyslel jsem se a nepotřebuji to. Takže, jestli jsem to dobře pochopil, moje otázka by teď měla znít, Korg nebo Casio?
Doporučuju si to naživo vyzkoušet a vzít to, co ti příjde lepší 
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+