Co je to "Horna"
Pravidla fóra
Co je to "Horna"
jsem zacatecnik a moc se v kombech jeste neorijentuju.... nevim co je to ta "horna"
Je to přesně tak jak říkají, slouží pro lepší a jasnější přenos vysokých frekvencí. Bývá regulovatelná a co jsem se bavil s prodavačem tak i na těch high-end reprácích se při velké dlouhodobé zátěži radši vypne, protože pak hodně šumí...nevím co je na tom pravdy (myslím s tím že se to týká i high-end)
Tak jako tak je to na reproboxech nejčastější výrobce šumu.
Tak jako tak je to na reproboxech nejčastější výrobce šumu.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, jmenuju se Stanislav Horna, v kapele řvu blackový vejšky a reguluju se jen sám a tuhle jsem na zkoušce pěkně vyšumělrehlo3 píše:Tak odteraz si Stanley HornaStanley píše:Já se tak jmenuju,takze vydavas vysky,das sa regulovat a obstaravas sum?to si teda dopadol ,ale niee
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Ale kluci nechte toho OT 
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Odkouřená horna
Chlapi (dámy) mam takovej problém.
Včera na zkoušce jsem si chtěl přidat na horně na svým boxu (viz podpis), abych trochu vytáhnul vejšky a ono nic. Žádněj šum, na kterej jsem byl zvyklej a tudíž jsem i věděl, že horna funguje.
Vždycky jsem ji měl nastavenou tak na 3/10, tudíž jsem ji moc nevyužíval, ale teď když jsem ji chtěl osolit, tak šum nikde a i na vejškách je to znát při trhání strun.
Myslíte, že se mohla spálit? Nechci tady vyřešení problému, jen třeba radu, jak zjistit jestli je mrtvá nebo jestli je chyba jinde v nějakým detailu.
Známej basák, co u nich zkoušíme, si tu mojí bednu občas připojí ke svýmu kombu GK 700RB210 a vůbec nechápe, že než něco propojí, tak to musí sedět odporově a výkonově. Navíc to propojí vždycky nějakým trapným propojovacím kabelem alá telefoní dvoulinka
Myslíte, že mi jí tím mohl odpálit? Repra se hejbou všechny, tak snad všechny hrajou tak jak mají.
Včera na zkoušce jsem si chtěl přidat na horně na svým boxu (viz podpis), abych trochu vytáhnul vejšky a ono nic. Žádněj šum, na kterej jsem byl zvyklej a tudíž jsem i věděl, že horna funguje.
Vždycky jsem ji měl nastavenou tak na 3/10, tudíž jsem ji moc nevyužíval, ale teď když jsem ji chtěl osolit, tak šum nikde a i na vejškách je to znát při trhání strun.
Myslíte, že se mohla spálit? Nechci tady vyřešení problému, jen třeba radu, jak zjistit jestli je mrtvá nebo jestli je chyba jinde v nějakým detailu.
Známej basák, co u nich zkoušíme, si tu mojí bednu občas připojí ke svýmu kombu GK 700RB210 a vůbec nechápe, že než něco propojí, tak to musí sedět odporově a výkonově. Navíc to propojí vždycky nějakým trapným propojovacím kabelem alá telefoní dvoulinka
Myslíte, že mi jí tím mohl odpálit? Repra se hejbou všechny, tak snad všechny hrajou tak jak mají.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Re: Odkouřená horna
Pomohlo by zakryt hornu dlani? Jednou jsem si zkousel zesik, znamej polozil na (hrajici) hornu ruku a rozdil byl hodne slyset.Pepe píše:... jak zjistit jestli je [horna] mrtvá nebo ...
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
http://bandzone.cz/sunday4
Jestli nastavil nějakej úchylnej zvuk na tom bi-ampu tak ti mohl pěkně podělat hornu. Sám s tim mam blbý zkušenosti proto bych bejt tebou na to dal pozorPepe píše:¨Známej basák, co u nich zkoušíme, si tu mojí bednu občas připojí ke svýmu kombu GK 700RB210 a vůbec nechápe, že než něco propojí, tak to musí sedět odporově a výkonově. Navíc to propojí vždycky nějakým trapným propojovacím kabelem alá telefoní dvoulinka![]()
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Zakrýt hornu dlaní můžu, ale to bych se k ní nejdřív musel dostat přes to pletivo. Snad pude dobře vyndat. Myslim si ale, že když horna nešumí ani při nastavení 10/10 tak asi funkční nebudeheczis píše:Pomohlo by zakryt hornu dlani? Jednou jsem si zkousel zesik, znamej polozil na (hrajici) hornu ruku a rozdil byl hodne slyset.
Neznáte někdo ještě nějakej způsob jak zjistit, jestli je ta horna úplně kaput nebo třeba jen někde spálená nějaká vyměnitelná součástka. V elektrice nejedu bohužel
Tady na foru jsem se dozvěděl, že když k tomu kombu připojíš jakejkoli jinej box něž přímo GK, kterej je na ten biamp dělanej, tak to hraje jako normální box. Navíc prej ještě speciálním biamp kabelem a to on rozhodně neudělal. Předpokládám, že neni zas takovej kojot, aby tu hornu vytahoval na maximum.rene píše: Jestli nastavil nějakej úchylnej zvuk na tom bi-ampu tak ti mohl pěkně podělat hornu. Sám s tim mam blbý zkušenosti proto bych bejt tebou na to dal pozor
Já si dávám pozor dost
Jestli máte jakýkoli nápady, tak sem s nima, hornu bych rád používal nadále.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Re: Co je to "Horna"
Bi-Amp jde ovládat akorát 4-žilovým speakonem.jesli máš na to dvojžílu tak se horna ovládá manuálně na zadní straně boxu 
Warwick Corvette $$ NT ASH 5str., Harley Benton PJ5DeLuxe
MarkBass LM250 Black, Warwick WCA 210,Warwick BlueCab 60
MarkBass LM250 Black, Warwick WCA 210,Warwick BlueCab 60
mam nejspis stejny problem s hornou. Nevite spis jak to opravit, za kolik to vymenit a jestli to zvladnu sam, nebo to radsi nekomu hodit na opravu?
Dik
Dik
Zdravím
Díky že jste mi vysvětlili co je to Horna ale na mém kombu (Laney R2) je víc mě nesrozumitelných funkcí.
Jelikož jsem v těchto věcech laik, může mi někdo osvětlit co znamená a jak se správně používá Compressor, Enhance, Para-Mid, Presence a Limiter?
Díky
Díky že jste mi vysvětlili co je to Horna ale na mém kombu (Laney R2) je víc mě nesrozumitelných funkcí.
Jelikož jsem v těchto věcech laik, může mi někdo osvětlit co znamená a jak se správně používá Compressor, Enhance, Para-Mid, Presence a Limiter?
Díky
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pročíst si návod si nezkoušel?
Para-Mid nastavuje frekvenci, kterou bude zesilovat/zeslabovat ovladač středů na ekvalizéru. Compression nastavuje compressor (co to je na fóru najdeš), Limiter bude asi spínač aktivující Limiter, což je zařízení bránící přebuzení a clippingu, Presence upravují ekvalizaci, většinou vyšší středy na úrovni koncového zesilovače, Enhance může dělat ledacos.
Para-Mid nastavuje frekvenci, kterou bude zesilovat/zeslabovat ovladač středů na ekvalizéru. Compression nastavuje compressor (co to je na fóru najdeš), Limiter bude asi spínač aktivující Limiter, což je zařízení bránící přebuzení a clippingu, Presence upravují ekvalizaci, většinou vyšší středy na úrovni koncového zesilovače, Enhance může dělat ledacos.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Prostě všechno pomačkat a potočit a sledovat rozdíly.

....občas stačí hľadať, tu post401358.html?hilit=laney%20rb#p401358 sa o tom popísalo niečo....
Ahoj hosi chtel bych malou radu.
Chci koupit box ale znamej ma 4x10 a 1x15 hocke a ja bych rad jen tu ctyrku.Ted k veci, nevadi ze v tom boxu neni horna ? Respektive obejdu se bez ni ?
Chci koupit box ale znamej ma 4x10 a 1x15 hocke a ja bych rad jen tu ctyrku.Ted k veci, nevadi ze v tom boxu neni horna ? Respektive obejdu se bez ni ?
Fokus Les Paul Custom černa.(EMG 60/81)
EDEN E115C 320W
Co bylo:
Fokus Explorer M.2 černa.
kombo Marshall master lead.
Kombo CRATE Flex Wave Series FW120 120 W, 2x 12"
EDEN E115C 320W
Co bylo:
Fokus Explorer M.2 černa.
kombo Marshall master lead.
Kombo CRATE Flex Wave Series FW120 120 W, 2x 12"