Footswitch k Marshall VS100
Pravidla fóra
-
fredsnotdead
- Kontaktovat uživatele:
Footswitch k Marshall VS100
Zdravím, jaký footswitch použít k Marshall VS100? Má 3 kanály - Clean, OD1, OD2. Jako originál se k této hlavě dodává P802 http://www.dv247.com/assets/products/54661_l.jpg. Já bych chtěl ale přepínat nejen Clean/OD, ale taky přepínat mezi těmi dvěma OD1-2. Otázka zní, jestli je tohle u této hlavy vůbec možné, protože co jsem se díval, tak třítlačítkové footswitche už nejsou na stereo jack (např. http://www.hudebnicentrum.cz/files/mod_ ... -10014.jpg ), a na hlavě jiný vstup na footswitch není
Re: Footswitch k Marshall VS100
Bez zásahu do zesilovače (tj. předělat si ten přepínač na panelu na dálkově ovládaný) to nejspíš nepůjde. Navíc když si koupíš ten 3-tlačítkový , který je k jinému modelu, je docela možné, že má vyřešeno přepínání elektronicky s použitím momentary switchů (použil jsem chassis 5-tlačítkového Marshall footswitche na true bypass lištu, z těch 5 přepínačů byloy 2 nebo 3 momentary switche, uvnitř bylo pár tranzistorů, diod a dalších součástek). Tj. musel bys přendat vnitřek z toho 2-tlačítkového do 3-tlačítkového, přidat 1 přepínač (třeba se hodí z toho 3-tlačítkového) a k němu přivést dráty od toho přepínače uvnitř zesilovače. A celé to nejlépe předělat na vhodný konektor (třeba 5-kolíkový DIN, který používá Marshall) a vést 1 vícežilovým kabelem. Nebo si přikup 1-tlačítkový přepínač a řeš to přepínání nezávisle na stávajícím footswitchi, to by asi bylo jednodušší a levnější.
To je nějaký divný kdes přišel tam k tomu s reverbem ?? ..k tříkanálovejm VSkám patří tenhle footswitch http://kytary.cz/marshall-dvojity-nozni ... /HN073413/
první switch přepne clean a od a druhej switch mezi od1 a od2.
první switch přepne clean a od a druhej switch mezi od1 a od2.
-
fredsnotdead
- Kontaktovat uživatele:
to jsem vycetl na nekolika strankach, ze se k VS100 jako original dava ten P802.
Diky, presne tohle jsem potreboval a taky me ani jine reseni pomoci stereo jacku nenapadlo. Ted jeste sehnat schema zapojeni a upravim si stary footswitch
Diky, presne tohle jsem potreboval a taky me ani jine reseni pomoci stereo jacku nenapadlo. Ted jeste sehnat schema zapojeni a upravim si stary footswitch
Už si nepamatuju jak to bylo přesně vevnitř když jsem to měl rozebraný, ale myslim že to bude asi stejný jako tohle

-
Mr.Freeman
Zdravím mám dotaz:
Před časem jsem si koupil hlavu VS 8100 a k tomu FS.
FS ale plně nespolupracuje s hlavou,tak jsem pátral co je ve FS za spoj špatně. Elektrikář nejsem a tak se obracím sem.
Plně nespolupracuje FS = oba dva Switche na FS přepínají Channel ( Clean / OD) , správně by měl přepínat switch channel kanál ( Clean / OD) a druhý switch je Reverb - ten ovšem nějáko nefunguje. Chyba by neměla být nikde Hlava i FS je v pořádku a fungují , ale obávám se ,že chyba je v zapojení ve FS. Proto jsem zhotovil náčrt v malování jak to je původně zapojedno viz. "obr.1" a pak jsem zkusil podle plánků upravit FS , zdála se mi chyba v zapojení , tak jsem jen přepájel drátek viz. obr.2 - to mělo za následek ,že Switch channel přepínal Kanály na hlavě což bylo v pořádku a navíc už nefungoval Reverb jako další přepínač toho samého kanálu co přepínal Switch Channel - možná to zní složitě takže.. s původním zapojení ve FS jsem mohl šlapat na oba switche a pořád to jen přepínalo kanály ( Clean / OD ). Zkrátka , koukněte na obrázek a snad najdete chybu:o) - Který drátek či na jakém úseku Jacku je připájen nevím , nechci si níčit obal jacku.

Uploaded with ImageShack.us
Před časem jsem si koupil hlavu VS 8100 a k tomu FS.
FS ale plně nespolupracuje s hlavou,tak jsem pátral co je ve FS za spoj špatně. Elektrikář nejsem a tak se obracím sem.
Plně nespolupracuje FS = oba dva Switche na FS přepínají Channel ( Clean / OD) , správně by měl přepínat switch channel kanál ( Clean / OD) a druhý switch je Reverb - ten ovšem nějáko nefunguje. Chyba by neměla být nikde Hlava i FS je v pořádku a fungují , ale obávám se ,že chyba je v zapojení ve FS. Proto jsem zhotovil náčrt v malování jak to je původně zapojedno viz. "obr.1" a pak jsem zkusil podle plánků upravit FS , zdála se mi chyba v zapojení , tak jsem jen přepájel drátek viz. obr.2 - to mělo za následek ,že Switch channel přepínal Kanály na hlavě což bylo v pořádku a navíc už nefungoval Reverb jako další přepínač toho samého kanálu co přepínal Switch Channel - možná to zní složitě takže.. s původním zapojení ve FS jsem mohl šlapat na oba switche a pořád to jen přepínalo kanály ( Clean / OD ). Zkrátka , koukněte na obrázek a snad najdete chybu:o) - Který drátek či na jakém úseku Jacku je připájen nevím , nechci si níčit obal jacku.

Uploaded with ImageShack.us
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
Footswitch
Dobrý den
vlastním tříkanálové kombo marshall valvestate vs100 a potřebuji se zeptat jestli by k němu pasoval tento footswitch
http://kytary.cz/marshall-pedl-10014/HN073415/ Děkuji za odpověď 
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 18.05.2015 20:26, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Sloučeno s naprosto shodným existujícím tématem. Příště před založením nového vlákna nejdříve hledat.
Důvod: Sloučeno s naprosto shodným existujícím tématem. Příště před založením nového vlákna nejdříve hledat.