Výměna HB u stratocastera

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
harryharry

Výměna HB u stratocastera

Příspěvek od harryharry »

Ahoj,

Rozhodl jsem se trochu "zfunkčnit" mou starou kytaru IBANEZ GRG 170DX (viz obr I.). Má 2 x HB a jeden Singl. Hraje celkem obsojně a je mi hodně příjemná, problém je však se sóly, obzvláště z vysokých strun jde málo signálu. Mohu tedy vyměnit pouze HB u krku aniž bych úplně zničil zvuk? Mám pětipolohový switch, hraju většinou jen na HB u krku nebo jen na HB u kobylky.

Představoval bych si tento snímač, ale rád si nechám poradit! :
http://www.muzikant.cz/kytary-6/kytarov ... -71717.php

Moje kytara:
Obrázek

Omlouvám se, pokud je příspěvek duplicitní, ale podobný jsem nenašel. Prosím zdržte se příspěvků typu "u týhle kytary nemá cenu nic měnit"...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Výměna HB u stratocastera

Příspěvek od Nero »

Vyměnit jen jeden snímač je možné zcela bez problémů.

Vybraný snímač je OK, ale zvážil bych i jiné modely. Záleží na tom, o hraješ na hudbu a co za zvuk očekáváš.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
harryharry

Děkuji za odpověď. Hraji od punku po indie, ale požadavek bych mohl specifikovat takhle - nechci, aby mi ustřelovali bendy u sóla písničky sweet child o mine.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, netuším, jak ti snímač pomůže s "ustřelováním" bendů...

Já bych kouknul třeba i k Seymourovi na SH-1 nebo SH-2, případně DiMarzia, třeba Norton, Air Norton, Air Zone...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
harryharry

Nevím, třeba zvýrazněnými výškami a středy? Abych lépe specifikoval svůj problém - vytáhnu strunu a ona místo aby "držela" dosažený tón, tak po cca 2 sekundách ztratí signál.
harryharry

Pardon. Udělal jsem chybu - chci vyměnit snímač u kobylky - to znamená ten, který se používá především na sóla.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

harryharry píše:Nevím, třeba zvýrazněnými výškami a středy? Abych lépe specifikoval svůj problém - vytáhnu strunu a ona místo aby "držela" dosažený tón, tak po cca 2 sekundách ztratí signál.
To ale nebude problém snímače, spíš seřízení kytary.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

harryharry píše:Nevím, třeba zvýrazněnými výškami a středy? Abych lépe specifikoval svůj problém - vytáhnu strunu a ona místo aby "držela" dosažený tón, tak po cca 2 sekundách ztratí signál.
Na to nepotřebuješ nový snímač, ale struny v dobrém stavu, správně seřízený nástroj a dobrý nástroj.
harryharry píše:Pardon. Udělal jsem chybu - chci vyměnit snímač u kobylky - to znamená ten, který se používá především na sóla.
Zajímavé, většina lidí soluje především na krkáče kvůli kulatějšímu zvuku. A solo ve Sweet Child je rozhodně hráno na krkáč.

Nicméně z těch, co sis vybral, bych ti doporučil asi Burstbucker. Případně SD SH-4 nebo DM Tone Zone.

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Pokud ti ve vysokých polohách chcípá tón, je potřeba pohnout se seřízením, zpravidla trochu přitáhnout výztuhu krku a maličko přizvednout kobylku. Pokud ani to nepomůže, postupně maličko zbrousit pražce vyších poloh - čím výš, tím víc ubrat (pozor, jde o setiny). Pokud nepomůže ani přebroušení pražců, zahodit kytaru a koupit nějakou, která není tak zavlkovaná.
harryharry

Zvláštní, že výměna snímače pomohla. Nakonec SD SH-4.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

harryharry píše:Zvláštní, že výměna snímače pomohla. Nakonec SD SH-4.
k lepšímu zvuku určitě, k seřízení kytary asi ne...
harryharry

Já chtěl lepší zvuk, kytaru mám seřízenou.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“