Ibanez sz série
Pravidla fóra
Ibanez sz série
Zdravím, tak jsem brouzdal a vzpomněl si na sz sérii. Potřeboval bych vědět jaké byly rozdíly mezi sz 520, sz 320, pak měly označení ex jako 320 ex a nakonec szr. Neví někdo jak to bylo s kvalitou těch kytar a jaké byly rozdíly mezi těma řadama?
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Ibanez sz série
SZ320, pamatuju-li si dobře, neměla javorový top a nejsem si jistý, jestli do ní dávali Duncan Designed snímače, které jsou u SZ520. O SZ520 si můžeš přečíst v mé recenzi. EX řada se lišila výložkou hmatníku (buď tečky nebo jen jakýsi znak na 12. pražci), 520EX namísto fládrovaného javoru měla obláčkový javor, jinak ty EX nabízely jiný finiše. Kvalita EX a non-EX řekl bych srovnatelná.
SZR řada se myslím už nevyráběla v Koreji, ale v Indonésii. Celkově šla kvalita dolů, vyzkoušel jsem jich několik a všechny mi přišly horší jak starší SZ. Novinkou u nich bylo použití neodymových snímačů, které mě fakt nezaujaly.
SZR řada se myslím už nevyráběla v Koreji, ale v Indonésii. Celkově šla kvalita dolů, vyzkoušel jsem jich několik a všechny mi přišly horší jak starší SZ. Novinkou u nich bylo použití neodymových snímačů, které mě fakt nezaujaly.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
O.k. díky moc za info.
co bys řekl ke kvalitě nástroje? Nepočítám samozřejmě snímače, které bývají slabší... Mám možnost koupit 320 za 4500 a 520 kolem 5K
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To pětikilo bych si rozhodně připlatil, 520 zní podle mě lépe - vyváženěji, barevněji, konkétněji, není tak zahuhlaná jako 320. A teda za 5k je to podle mě dost dobrý kauf.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008