SNÍMAČE na hardrock metal

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Míra

Re: SNÍMAČE na hardrock metal

Příspěvek od Míra »

No asi nemáš ukázku co. sem línej :D
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Rockwell Red Trip Duo 120 W
Home made portovaná 212
Celestion G12H 100 -sériově- Celestion G12V60
Proměnné množství krabiček "co se vejde"
Akustiky, španělky.........
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Hele i kdybych měl, tak bys ji nechtěl slyšet, z toho mýho chrchláku totiž lezou strašný věci... Leda bys počkal po Vánocích, až si budu kupovat lampu... :D Ale jestli máš možnost někde v hudebninách ozkoušet Gibson Explorera nebo Flying V, tak si z toho můžeš udělat obrázek, maj tam taky tuhle kombinaci :wink: . Navíc obě kytary jsou celomahagon, což, jak jsi říkal, máš taky. Takže by ti to mělo dát celkem adekvátní reference.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

ta kombinace 500t+496 by mě taky zajímala, tak kdyby ses chtěl někdy rozepsat trochu víc a případně přidal nějakou nahrávku tak bych byl rád :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

496R je pěkně kulatá s teplým zvukem, naprosto perfektní na čistej kanál, převažujou teda basy a vejšky. Hodně nechává mluvit dřevo. Na zkreslenej ji moc nepoužívám, protože na můj vkus je na to kulatá a nabasovaná až moc. Sem tam na nějaký táhlejší sólo. 500T má podstatně víc středů, o něco míň vejšek, basů pořád na rozdávání. Zvuk je ostrej, ale zas ne jedovatej. Oba snímače poměrně komprimujou, takže pokud chcete mít čistej zvuk opravdu čistej, je lepší stáhnout volume poťáky tak na 8 (jsem při cleanu zvyklej do strun mlátit a nerad se krotim :D ). Jinak oba snímače maj dynamiku (výborně reagujou na styl hry a pravou ruku, je to cejtit i na tom tranzistorovým křápu), dlouhej sustain (obzvlášť 500T) a při poťákách na max pěkně hutnej zvuk. Pokud si ale pohrajete s volume, clonou a polohama, tak není problém vytáhnout z toho zvuk dle libosti. Oba maj dost silnej výstup, ale s konkrétností zvuku i při vyšším zkreslení nemám (obzvlášť co jsem přešel na 11ky struny) problém. V případě nutnosti se to opět dá zlepšit stažením volume na kytaře, trochu ubude hutnosti a tóny jsou čitelnější. Ještě teda podotýkám, že nevím, jak je to s tou nabasovaností na kytaře s jiným dřevem, mam celomahagon a ty basy z ní pěkně lezou i nasucho. Co se týče ukázky, za tu byste mě asi fakt proklínali, tak sem hodim aspoň tohle . Hraje tam teda především na 500T a jen zkreslení.

Snad vám tahle moje splácanina aspoň k něčemu bude.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

500T je super snimac....Dodnes lituju ze jsem ho prodal :oops: ....496R ale i 490R (v sade s 498T) maj jednu vadu a to ze pri pouziti na zkresleny zvuk znej hodne prebasovane a nekonkretne....

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“