Vox AD30VT - výměna repro

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Jezek

Vox AD30VT - výměna repro

Příspěvek od Jezek »

Zdravím, má někdo zkušenosti s výměnou repráku u tohoto komba?
Jde mi o to, který 10" reprák by byl vhodný do tohoto modelingového komba.
Mám představu od nového repra, aby ve zvuku posílily středy a naopak ubraly a zkonkrétněly basy.

Hledal jsem se trochu na netu a lidi uváděli často Celestion G10 vintage, popř. Ramrod, Cajun od Eminence. Problém je, že nevím jak které repro hraje - např. má hodně basů nebo je středovýškový apod.
Uvítal bych nějaké zvukové zkušenosti s 10" repráky - prostě jak ten reprák reálně hraje.
Díky
SX Stratocaster
Jezek

Re: Vox AD30VT - výměna repro

Příspěvek od Jezek »

Nikdo nemá zkušenosti s 10" repráky?
SX Stratocaster
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Tvůj požadavek by zmiňovaný Eminence Ragin Cajun mohl splňovat. Měnil jsem ho ale v kombu Fender Super Champ XD. Tam určitě prospěl tvrdším zkresleným zvukům, u čistých se ztratilo trochu z brilance a fenderovského charakteru původního repráku, který už ale nestíhal čistě přenést větší výkon. S Voxem AD30 VT nemám zkušenosti, takže jsem nereagoval. Navíc nevím, jestli to tahle AD řada nemá podobně jako třeba modelingová řada Roland Cube, kde (údajně, nestudoval jsem to) reprák nemá vlastnosti standardních kytarových repro, ale je širokopásmový, protože charakter repráku je simulován už ve výstupním signálu zesilovače. Nevíte to někdo?
Jezek

Příspěvek od Jezek »

Fořt píše:Tvůj požadavek by zmiňovaný Eminence Ragin Cajun mohl splňovat. Měnil jsem ho ale v kombu Fender Super Champ XD. Tam určitě prospěl tvrdším zkresleným zvukům, u čistých se ztratilo trochu z brilance a fenderovského charakteru původního repráku, který už ale nestíhal čistě přenést větší výkon. S Voxem AD30 VT nemám zkušenosti, takže jsem nereagoval. Navíc nevím, jestli to tahle AD řada nemá podobně jako třeba modelingová řada Roland Cube, kde (údajně, nestudoval jsem to) reprák nemá vlastnosti standardních kytarových repro, ale je širokopásmový, protože charakter repráku je simulován už ve výstupním signálu zesilovače. Nevíte to někdo?
No já používám nejvíc simulaci JCM 800, takže mi jde hlavně o zkreslený zvuk.
Jinak do silnější 50W verze AD50VT se tuším standardně dával z výroby Celestion Seventy, což je 12" kytarový reprák. Přepokládám, že v té mojí 30W verzi asi širokopásmový reprák taky nebude.
SX Stratocaster
Jezek

Příspěvek od Jezek »

Tak jsem nakonec šel do toho Celestionu a myslím, že jsem chybu neudělal. Ve zvuku trochu ubylo basů a hlavně už nejsou tak gumové, jsou pevnější. Ostré výšky se uhladily a přibylo něco středů. Celkově se zvuk pro mé uši zlepšil, i když těch středů bych možná ještě přidal. Takže tak.
SX Stratocaster
Jezek

Příspěvek od Jezek »

Trochu jsem potunil zadní stranu mého voxe - původní víko jsem dal pryč a z překližky jsem udělal horní a spodní díl zadní strany komba. Vnitřek komba jsem nastříkal sprejem a stejně tak překližky.
Obrázek
SX Stratocaster
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“