hlasitost nahravky na cd
Pravidla fóra
hlasitost nahravky na cd
zdravim. prosim vas muzete mi poradit jakym zpusobem udelat vyslednou hlasitost nahravky na cd? jde mi o to ze v rec.soft si upravim vseljak stopy a pak kdyz to chci dat na cd tak to je i dost potichu po vypaleni.je nejaky program nebo zpusob jak upravit nahravku napriklad v nuendu tak aby na cd hrala stejne hlasite jako ostatni cd jinych muzikantu ? predem diky za informace. s pozdravem keritatt.
tattoosadobassogumo
Re: hlasitost nahravky na cd
ten "zpusob" se jmenuje mastering.
dik za odpoved. a muzu to udelat i sam ? nahrajem stopy,upravime hlasitosti ,eq .komp.a blabla dalsi veci a chcem si to dat na cd tak aby byla hlasitost cd stejna nebo pri nejmensim podobna jako u jinych interpretu.na to jak?zvladem to samy? upozornuji ze s klukame zaciname s nahravanim jako takovym. prosim . diky
tattoosadobassogumo
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No naprosto nejjednodušší způsob, co jde zkusit (a prakticky i funguje, pokud je dobrý mix), je prsknout na master šavli plug-in typu "maximizer" a kompletní mix "nafouknout". Lépe se to ale dělá v programech, které jsou pro podobnou práci vybaveny, protože mají i více monitoračních prostředků. Orientačně lze říci, že je potřeba zaměřit se na tzv. "loudness", což jest hodnota "RMS" - tu právě ukazují příslušné měřáky/analyzéry - a přiblížit se hodnotě komerční skladby. Ta bývá podle stylu v rozmezí řekněme -9 .. -12 dB RMS (bez záruky - nedělám si průběžný průzkum, takže odhaduji z hodnot, co jsem se občas tak nějak koukal).
P.
P.