Hodi se lampovy basovy apec na petistrunky?

Baskytarová aparatura ...
Odpovědět
costha

Hodi se lampovy basovy apec na petistrunky?

Příspěvek od costha »

Ahoj vsem,
posledni den pouzivam google a tlacitko hledat a nasel jsem akorat spoustu neuzitecnych (pro me) topicu a rad...Takze se omlouvam za dalsi spam, a milionkrat proprany tema.

PROBLEM:
Resim prechod z normalniho ladeni do H. Petistrunku nechci protoze hraju basy a ve vetsine veci si vystacim se dvema strunama. Proste mi to takhle staci.

MAM:
BOX Ampeg SVT 8x10
Zesak Ampeg V4BH (100w)...

Basu budu porizovat novou protoze svyho fendra si kazit na podladeni nebudu a stejne by to neuhral.
Operacne to vidim na nejaky ESP s EMG nebo proste neco s aktiv elektronikou (to si vyresim)..

Normalne to hraje krasne, ale kdyz jsem do toho zapojil petistrunku zvuk na H byl nekonkretni.

DOTAZ:
Zajimalo by me jestli nekdo pouzivate nebo znate nekoho, kdo ma stejnej zesak NEBO SVT Classic (to je to stejny jen vykonnejsi-300w) nebo jinej lampovej baskytarovej apec a pouzivate to s podladenou basou, nebo s petistrunkou, ci jestli neni na to podladeni lepsi neco s tranzistorovym koncem.?

Verim, ze vyssi vykon toho zesaku by mohl pomoct ten ton zkonkretnit, protoze na tom velkym boxu je to proste malo... ALe nechci bezhlave poridit classica, a zjistit ze to nejde, to radsi rovnou koupim svt-4....

Diky za uzitecne rady.
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Re: Hodi se lampovy basovy apec na petistrunky?

Příspěvek od DJmanasek »

Hele, možná bude problém v tom, že máš desítky repráky, nevím, jak až moc vysoká řada co máš to je, ale pokud se jedná o něco levnějšího, tak ti ty desítky pravděpodobně tak hrát nebudou, a že je to zahuhlané, nemyslím si, že to je zesilovačem...
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
costha

Příspěvek od costha »

Bednou to na beton není. Když jsem si půjčil SVT-4 tak to hrálo jak víno. Nehledě na to, že na tento box hraje sakra moc podladěnců... Vím, že s SVT-4 to hrát bude.. ale já mám radši zvuk Classica... a s tím nevím.
garde

Příspěvek od garde »

....s V4BH nespravíš asi nič, bass tam funguje ako 12db boost 40Hz a ten spodok ti nepotlačí ani s ultra LO s tým si akurát vykastruješ stredy....bohužiaľ na to treba úplne iný amp, inú značku....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
radarESP

Příspěvek od radarESP »

DJmanasek píše:Hele, možná bude problém v tom, že máš desítky repráky, nevím, jak až moc vysoká řada co máš to je, ale pokud se jedná o něco levnějšího, tak ti ty desítky pravděpodobně tak hrát nebudou, a že je to zahuhlané, nemyslím si, že to je zesilovačem...
Co to je za blbost říct o svt 810e že nebasuje :D přijeď si zahrát ať tě to sfoukne.Podle mě není lepšího boxu.
MM stingray hh 4str, FODERA NYC de luxe 4str, Ampeg svt cl ,Ampeg svt810e
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

radarESP píše: Co to je za blbost říct o svt 810e že nebasuje :D přijeď si zahrát ať tě to sfoukne.Podle mě není lepšího boxu.
a) blbost to jistě bude
b) už jsi slyšel GK 410 RBH? :D ;) možná má o 4 repro míň, ale je to zabiják :)

ps: prosím, povšimni se toho množství "smajlíků"... nejde srovnávat jablka a hrušky, víme :)
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
radarESP

Příspěvek od radarESP »

costha píše:Ahoj vsem,
posledni den pouzivam google a tlacitko hledat a nasel jsem akorat spoustu neuzitecnych (pro me) topicu a rad...Takze se omlouvam za dalsi spam, a milionkrat proprany tema.

PROBLEM:
Resim prechod z normalniho ladeni do H. Petistrunku nechci protoze hraju basy a ve vetsine veci si vystacim se dvema strunama. Proste mi to takhle staci.

MAM:
BOX Ampeg SVT 8x10
Zesak Ampeg V4BH (100w)...

Basu budu porizovat novou protoze svyho fendra si kazit na podladeni nebudu a stejne by to neuhral.
Operacne to vidim na nejaky ESP s EMG nebo proste neco s aktiv elektronikou (to si vyresim)..

Normalne to hraje krasne, ale kdyz jsem do toho zapojil petistrunku zvuk na H byl nekonkretni.

DOTAZ:
Zajimalo by me jestli nekdo pouzivate nebo znate nekoho, kdo ma stejnej zesak NEBO SVT Classic (to je to stejny jen vykonnejsi-300w) nebo jinej lampovej baskytarovej apec a pouzivate to s podladenou basou, nebo s petistrunkou, ci jestli neni na to podladeni lepsi neco s tranzistorovym koncem.?

Verim, ze vyssi vykon toho zesaku by mohl pomoct ten ton zkonkretnit, protoze na tom velkym boxu je to proste malo... ALe nechci bezhlave poridit classica, a zjistit ze to nejde, to radsi rovnou koupim svt-4....

Diky za uzitecne rady.
mám svt 4pro i cl stejný box ale využívám právě víc tu svt 4 pro jinak se pleteš clko má jiný flaše jako v4bh jiný charakter zvuku ale to musí hrát radši napíš jak si stavíš eq spíž bude ten problém v nastavení není možné aby to nehrálo
MM stingray hh 4str, FODERA NYC de luxe 4str, Ampeg svt cl ,Ampeg svt810e
Durin

Příspěvek od Durin »

Výrok "pojď si přijet zahrát, ať tě to sfoukne" mě vskutku pobavil :D
Ne, je hloupost, že 8x10 SVTčko od Ampega nebude hrát. To je jeden z nejlepších boxů, co je teď k dostání. V boxu bych rozhodně problém neviděl. Zkusil bych se podívat i do jiných částí "obvodu". Kabely, elektronika basy, struny, to může být cokoliv. Musí se to vztí vylučovací metodou :)
costha

Příspěvek od costha »

Radar ESP:
ekvalizer mam uplne rovne, jeste si s tim zkusim pohrat, treba kdyz pokroutim ekvac na base tak to proleze.. no uvidime... taky mi prijde divny, ze by to nehralo.. ale treba ma pravdu garde, akorat bych to nehrotil do uplne jine znacky, kdyz vim ze ta svt 4 to dava v pohode :)
garde

Příspěvek od garde »

GK 700RB-II + GK 810SBX
costha

Příspěvek od costha »

Uz to hraje jak prase... byla to picovina... kdyz jsem to zkusil s jinou basou tak to slo.. borec tam mel blbou baterku..

No jinak ale stejne pujdu do toho classica... takze OT: davam svuj aparatek na prodej kdyby mel nekdo zajem..
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =50&order=

S cenou sem ochotnej jit dolu ale prodavam to fakt dohromady a za 20 000 to cely prodavat nebudu.. Na dvacku vyjde na ebay jen ta hlava s postovnym a clem :) Uz sem se dlouho o aparaty nezajimal ale v cene do 25k jsem snad nic lepsiho neslysel...
garde

Příspěvek od garde »

....paráda....pekne nám to tá baterka natrela....toto je rozdiel medzi dojmami a pojmami....
GK 700RB-II + GK 810SBX
costha

Příspěvek od costha »

Jako jo ... Nebyla to ma basa, bylo mi ale divny, ze to na slabsich strunach stejne hralo....A ze to hralo na te svt 4 tak bylo tim, ze to mel koren vytaveny na ekvalizeru, takze to i pres tu slabou baterku "vytahlo".. :idea: No a zaverem byl jeste problem v kabelu mezi bednou a hlavou... Trosku tlumil vysky, takze to na te V4BH "necinkalo" a nebylo to konkretni.. Kdyz jsem sehnal jinej, tak to znelo lip... Jo a mimochodem v ty bedne od ampegu 810 je pekne zkurvene tenkej zvonkovej drat :? , takze to asi jeste stejne cely predratuju, myslim, ze to udela svoje :)

Takze nakonec to i pres teorii toho, ze by to prolezt nemelo, to vubec nezni spatne, ta v4bh hraje nadherne 8) , ale na tom mrazaku na muj vkus bohuzel malo nahlas... Alespon vim ze s aktiv basou never nicemu :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“