Egnater Tour - praskání z reproboxu

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
blaruskrudiask

Egnater Tour - praskání z reproboxu

Příspěvek od blaruskrudiask »

Čauvec, mám problém - když vypojím ze zesilovače (Orange Dual) kytaru, nebo na ní stáhnu hlasitost na nulu, a na zesáku dám hlasitost na max, nebo tak na půl, začne se ozývat z reproboxu (Egnater Tour) praskání. Ne v neúnosné míře, ale je tam. To se děje jen v případě, že mám nastavenej výkon naplno, na 30W. Když přepnu na 15W, neozývá se nic než ticho. Další věc je, že při vyšší hlasitosti (když je zapojená i kytara s volume) je slyšet docela dost šum, dá se zredukovat "lepšim" káblem?
Díky za radu
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 2.11.2011 13:35, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název tématu.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Praskání z reproboxu

Příspěvek od Stanley06 »

k tomu prvnímu: napadá mě, že může bejt špatná lampa v tom konci a když se přepneš na těch 15W tak jí to odpojí
k tomu druhýmu: záleží co je to za šum, možná by pomoh lepší kabel, snímače asi budeš mít kvalitní nebo nějaké nízkošumové lampy do preampu, aparáty prostě šumí a někdy se s tim moc dělat nedá
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
blaruskrudiask

S tou lampou nevim, mám permanentně nastavený 4 output tubes, i při 15ti i při 30ti W, takže z pohledu mě, jedou pořád všechny.. každopádně s hlavou ještě jsem rok a půl v záruce, tak pokud by takový projevy sílily, dám reklamaci. Napadlo mě, jestli to nemůže být reproboxem, protože kdysi jsem měl praskající trans.kombo a byl v háji reproduktor, jenže to je zas nesmysl, aby si box "vybral", že bude praskat při 30ti W a při 15ti ne e. Každopádně dík
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

promin, moje chyba, měl jsem za to, že na 30W jedou všechny 4 a na 15W jen dvě, tak v tom případě nevím, pokud to praská za ticha tak by to mohl být zesilovač, reprobox pokud do něj nejde výkon by neměl dělat žádnou neplechu
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
K-Roll

Příspěvek od K-Roll »

najvacsia pravdepodobnost je ze to bude preampova lampa.. ak mas nejaku taku v zasobe o ktorej vies, ze je 100% funkcna a bez problemov, skus ju rollovat medzi jednotlivymi predzosilovacimi stupnami ci to problem neodstrani.. vacsinou to byva problemom preampu, mne sa to nedavno stalo tiez
caparison horus HGS MF, custom Igor keller 7 string, Mesa boogie Mark 4
blaruskrudiask

Re: Egnater Tour - praskání z reproboxu

Supr, dík moc oběma, náhradní lampu nemám, ale zkusim to nějak pořešit
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“