Pomoc s výběrem Les Paul (LTD,...) do 5000

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
dfleischer

Pomoc s výběrem Les Paul (LTD,...) do 5000

Příspěvek od dfleischer »

Zdravim,hledám další kytaru z důvodu používání více ladění,ale to ted neni podstatné :P Na kytaru mám určité požadavky,takže prosím vycházejte z nich:
  • 24 pražců
  • pevná kobylka
  • 2x HB (vůbec neřešte co do toho dali,stejně tam přijdou EMG 81 + 85)
  • Cena do 5k (do příští výplaty je daleko :lol: )
potřebuji něco pro ladění do D,zatím jsem našel tyto 2 kandidáty:
http://www.audiotek.cz/product-42086-ltd-esp-ec10-blk
http://www.audiotek.cz/product-38681-ltd-esp-ec50-blks

Měl bych pár otázek: je mezi těmito kousky nějaký závratný rozdíl? Co zpracování? Nečekam zázraky,ale neni to uplně sh*t? popř. nevíte o jiných alternativách? Bazaru se nebráním. Topic zakládám protože nemám moc zkušeností s low-end kytarami (teda držel jsem v ruce pár stratů Stagg,Axl,Dimavery a podobné "kytary" do 2k a to bylo něco hroznýho,oktávy neladili a po každém drnknutí na strunu se to celí rozladilo asi o 3/4 tónu :lol: )
Díky za reakce
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s výběrem Les Paul (LTD,...)

Příspěvek od Kosak »

podivej, jeste pred par lety jsem si rikal, ze proste jednoho dne si musim koupit nejakou esp (ltd) kytaru, bohuzel z tech cenove dostupnych (na ktere jsem tehdy mel) to byla velka bida a kdyz jsem prijel do prahy si je osahat, krome pro me libiveho designu to byla bida s nouzi

jestli ti nevadi pseudo les paul tvar, bez za ty prachy do provereneho corta evl, nesrovnatelne lepsi kytara za stejne penize
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
dfleischer

Bohužel ty Cort EVL se mi absolutně hnusí :lol: snad to neni tak zly jak řikáš (taky si jí jedu "osahat" do Prahy :) ) jinak jak řikam,nejde o značku ale aby splňovala ty požadavky (a s 24mi pražci sem našel pouze ty LTD)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

dfleischer píše:oktávy neladili a po každém drnknutí na strunu se to celí rozladilo asi o 3/4 tónu :lol:
Jestli to nebude tím, že na krámě nebývají kytary seřízené :wink: Právě mám na klíně setový Stagg a nerozlaďuje se ani trochu, i když kvedlám pákou jak idiot, vlevo ode mě je opřená Žlutá, která je původně ze setu od Behringeru, a na ladidla jsem už dlouho nesáhnul. A obě ladí po celém hmatníku. Problém laciných kytar je v něčem úplně jiném než v ladění.
dfleischer

woro90-1 píše:Problém laciných kytar je v něčem úplně jiném než v ladění.
no já ten problém chápu tak že se ty kytary vlivem několika faktorů zkrátka nedají seřídit :lol: (Je to tak? :oops: )
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Pomoc s výběrem Les Paul (LTD,...) do 5000

Příspěvek od Nero »

Když se chce, tak to jde :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Ono je těch věcí poměrně dost. Některý nejdou seřídit, některý pro změnu ani naladit. Povětšinou nekvalitní HW, měkký pražce, křivej krk... Tenhle seznam by na pár stránek vydal :evil:
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jasně, stát se to může, ale najít vyloženě neseřiitelnou kytaru je taky docela problém. Jsou takové, ale je jich poměrně málo.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Já to spíš bral jako soupis možnejch problémů u levnejch kytar :wink:
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Posmát se může cokoli, ale zrovna ladění nebývá moc často problém. Seřídit se dá kdeco, pokud to nemá vyloženě špatně naměřenou kobylku, nepoužitelnou výztuhu nebo špatný úhel lepeného krku, a to už se snad ani nedá sehnat. Ale běžně se objevují přečnívající pražce, otřepy na lisovaných dílech, nekvalitní plasty, vlhké dřevo a vůbec známky přístupu "vždyť se to má prodávat za pár drobných, tak hlavně ať jich vyrábíme co nejvíc, nějaké desetinky mm vem čert".
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“