2kelley: zase bych prosil tolik neblbnout; tady byli a i jsou jinačí "kofři" než já - já se sem vetřel poměrně nedávno. To tak na začátek
Obecně se v muzice pohybuju takových no asi 15 let plus mínus. Se ZK moc zkušeností nemám, protože jsem šel řekněme cestou 1. pokus = náhoda, pak dlouho studium teorie a praxe na počítači, hlavně MIDI, no a následoval 2. pokus = sháněl jsem, co jsem chtěl, aby pokrylo moje potřeby s obrovskou (v době nákupu) rezervou. Takže jsem nikdy neměl potřebu nějak testovat a pokud teď řeknu, že se po očku koukám na možný upgrade, kdyby se mi stávající comp rozletěl, tak hlavně teorie a diskuse/recenze. Čili nepředpokládám, že až přijde čas, budu mít jasného kandidáta už vybraného a nebudu se zdržovat
Věci z praxe: myslím, že tady i na jiných serverech (mám pořád stejný nick, tak stačí pohledat) mám dnes už docela dost článků, které jsou hlavně z praxe; momentálně dodělávám další report z posledního studiového natáčení včetně trošku víc detailního rozboru procesu mixáže na konkrétní (jak jinak) věci.
Studio jsem si dělal sám a opět - hlavně na základě nastudování si potřebných věcí (akustika, typy akustických úprav apod.). Co se HW týče, tak zase - je třeba sledovat "cvrkot" třeba v diskusích, kde se píše i o věcech, co přicházejí na trh nebo někdo písne s čím je maximálně spokojen, zase najdeš recenze apod. (pokud tě daný kus HW zajímá) no a ve výsledku buď koupíš nebo ne. Když jsi hodně aktivní i na jiných polích (překlady apod.), tak navážeš i spolupráci a máš šanci na (třeba) výrazně jiné ceny než normální smrtelník - prostě služba za službu. Nebo minimálně získáš i spoustu zajímavých kontaktů a můžeš pak diskutovat konkrétní věci (doporučení na preamp, mikrofon, ...). Je to prostě "jedno s druhým" a platí zde jednoznačně, že "komu se nelení, tomu se zelení"

Když jsi schopný a shopný udělat si dobré vztahy, tak je vše jednodušší.
A hlavně je to o praxi a ne až tak o použitém HW, to je třeba mít na paměti především!
P.