porucha Egnater Tweaker - lampy

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Bearder

porucha Egnater Tweaker - lampy

Příspěvek od Bearder »

Ahoj, snažil jsem se to najít ale je tu tolik textu že mě to přestalo po půlhodině bavit a stejně jsem nic nenašel.

Mám Egnater Tweaker kombo tak 3 měsíce.
Dnes sem přišel do zkušebny a po nažhavení nehraje.
Svítí power ale při standby sepnutí vše mlčí.
Pamatoval jsem si že horní mřížkou sem viděl světla lamp a teď už ne.
Tak jsem kombo rozdělal, vše vypadá normálně, kryty na třech 12AX7 sem sundal abych se podíval jestli jim nic není a po sepnutí evidentně žhaví všechny tři.
6v6 jsou ovšem začernalé a dá se do nich podívat jen zezhora a nemám zkušenosti jak vypadají nové lampy jestli jsou čisté čiré. Každopádně ty 6v6 evidentně nežhavěj.

Je kombo schopno vydat bez obou 6v6 alespoň nějaký zvuk a je problém s něčím co je pohání? Či mi po 3 měsících shořely (žhavil jsem tak 5-10 minut pravidelně před puštěním) a musím koupit nové či mám reklamovat celé kombo? Dají se reklamovat vůbec lampy jako takové?

Díky za odpovědi
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: porucha Egnater Tweaker - lampy

Příspěvek od Bummer »

Když nežhavěj, hrát to nebude. Jestli máš na reklamaci nárok, reklamuj - ovšem celé kombo. Že odešly obě najednou, je zvláštní a chyba by nemusela být v nich. Jinak to zčernání nemusí mít s vadou nic společného - už jsem černé elky viděl.

EDIT: Třeba tady. A zrovna 6V6 (ty dvě vpravo):
Obrázek
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

egnator dava do zesilovacu cerne 6v6, takze ty jsou cerne od zacatku a ne ze zcernaly.
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Díky za info a skutečně takhle vypadají což jsem našel i na netu že jsou černé

takže bude nutná reklamace což je bohužel horší varianta
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
Bearder

Příspěvek od Bearder »

tak sem teď čtením manuálu zjistil že je tam rychlotavná pojistka zvenčí vyndatelná která je po vyndání samozřejmě přepálená. Takže zkusím podle manuálu vyměnit pojistku bez 6v6tek a pokud neshoří tak výrobce tvrdí že je pak stoprocentně špatná jedna z koncových lamp a mám je vyměnit nejlépe v páru...

varianta 1
otázka je Vztahuje se v rámci reklamace i životnost těch lamp na dva roky? pak bych reklamoval kombo

varianta 2
nevztahuje se reklamace na lampy a musím si koupit novej pár za své

varianta 3
pojistka shoří i bez zapojených koncových lamp a pak je evidentně problém ještě před lampama tudíž reklamace

varianta 4
pojistka se nepřepálí a i po zapojení koncových lamp se nepřepálí tudíž bůhví co se stalo a mělo by to hrát.

snad to pomůže jinejm
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Zeptej se prodejce, ale myslím, že vztahuje. Ty bys do toho každopádně neměl pro uplatnění záruky vůbec sahat.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

Neviem, či lampy spadajú iného tovaru ako spotřební zboží, ale čo som pozrel jeden web tak i tak na to je 2 roky záruka. Lebo v SR je záruka na spotrebný tovar len 3 mesiace.

Jaké jsou délky záruční doby dle občanského práva?

U spotřebního zboží je to 24 měsíců (u použitých věcí lze zkrátit až na 12 měsíců), u potravin 8 dní (může být zkrácena nebo prodloužena; toto musí být uvedeno na obale), u krmiv 3 týdny, při prodeji zvířat 6 týdnů, při zhotovení věci na zakázku 6 měsíců, u opravy 3 měsíce, u stavby 3 roky, na stavební práce 18 měsíců. Je-li však u věci vyznačena lhůta k použití (např. v návodu nebo na obalu), končí záruka uplynutím této lhůty.

http://business.center.cz/business/prav ... ovedi.aspx
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Bummer píše:Když nežhavěj, hrát to nebude. Jestli máš na reklamaci nárok, reklamuj - ovšem celé kombo. Že odešly obě najednou, je zvláštní a chyba by nemusela být v nich. Jinak to zčernání nemusí mít s vadou nic společného - už jsem černé elky viděl.

EDIT: Třeba tady. A zrovna 6V6 (ty dvě vpravo):
Obrázek
Sakra, Bummere, copak to je za šasí? Vypadá to skoro jako Masco AS-18, nebo podobný typ.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nevím. :) Našel jsem to tady: http://www.ohio.edu/people/postr/bapix/6v6amps.htm Ten pán píše, že to kupoval na základě nějakého katalogu obchodu a když to vygooglím, tak mi vyjedou dobové plakáty z časů, kdy jsem byl ještě dlouho na houbách.

Bearder

Příspěvek od Bearder »

Takže kombo jsem vyreklamoval, bez problému a během jen pár dní mi ho na mou adresu poslaly zadarmo zpět.
Servisák napsal že se cosi přepálilo (má děsnej škrabopis) a že vyměnil i lampy 6v6.
Každopádně už žhavěj a z horní mřížky jsou vidět jejich světla.
Kombo hraje bez problému a max spokojenost (audiotek a vyřizovaly music city).

Pokud se najde kupec tak pude do světa. Ne že by hrálo nějak špatně, naopak jsem z něj stále nadšený ze zvuku lamp a možností ale vadí mi jednokanál a bral bych přepínání footswitchem takže to vidím na Line6 DT25 hlavu
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“