Tak záleží na tom jak je ten preamp navrženej . jestli je tam lampa/y v preampu spíš na okrasu a prochází přez ně jen část signálu tak to může hrát hned po zapnutí . Ale čistokrevnej lampovej preamp hned po zapnutí hrát nebude . Protože dokud se ty lampy nedostanou do provozuschopnýho stavu tak nepropustí žádnej signál .Nero píše:
Ještě jsem se nesetkal s hybridem, který by nehrál ihned po zapojení.
Zacházení s lampovým aparátem
Pravidla fóra
Re: Zacházení s lampovým aparátem
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Já mám právě ten dojem, že dnes asi v obchodě čistokrevnýho hybrida a pořádným lampovým preampem už ani nekoupíš.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
chtěl jsem něco higainovýho na doma takhle postavit, ale řikam si, jestli to má smysl 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Ahoj, mám dotaz a přemýšlel jsem kam to mám napsat, tak to napíšu sem. Mám nové kombo(3 týdny) VHT Special 6 lampu..Dneska když jsem ho zapl, nechal jako vždy kolem 5 minut žhavit, zapojil kytaru a přepnul stand-by. V tu chvíli, se z repráku začal ozývat rachot, takové praskání. Když jsem vypl stand-by, tak se praskání trochu ztišilo, ale praskalo to pořád. Tak jsem zase zapl stand-by, a zkusil točit volume na kytaře, jak jsem s tím točil, tak se ozýval zase šum a praskání, ale jiný než na začátku. Tak jsem zkusil vypnout stand-by, vytáhl jsem kabel od kytary, a zase zapl.. Praskání tu bylo zas, takže fakt nevím, čím by to mohlo být. nechal jsem chvilku to kombo ve stand-by módu, tak 15 minut, zkusil zapojit kytaru a zkusil hrát. Všechno bylo jak má, šumění i praskání je pryč, při točení volume jde taky všechno jak má.. Hrál jsem asi 15 minut, a potom to zase začlo hučet a praskat, tak jsem to radši vypl, a šel psát sem. Nenapadá někoho důvod? Díky za odpovědi.
PS: Ještě 3 doplňující dotazy k lampám. Vadí, když nezapojím kytaru do inputu, a přesto zapnu stand-by?
Vadí, když nechávám po dohrání kabel z kytary v kombu, třeba přes noc? Poslední dobou ho vyndávám, ale dřív jsem to nechával..
Teď jsem zjistil, že když mám kombo ve stand-by módu, ale zaplé volume a drnknu do kytary, tak se z repráku přece jen trochu ta kytara ozývá.. Není to špatně?
Pro ty co to dočetli do konce tak gratuluju, ani jsem nevěděl, že jsem se tak rozepsal. Díky za každou radu.
PS: Ještě 3 doplňující dotazy k lampám. Vadí, když nezapojím kytaru do inputu, a přesto zapnu stand-by?
Vadí, když nechávám po dohrání kabel z kytary v kombu, třeba přes noc? Poslední dobou ho vyndávám, ale dřív jsem to nechával..
Teď jsem zjistil, že když mám kombo ve stand-by módu, ale zaplé volume a drnknu do kytary, tak se z repráku přece jen trochu ta kytara ozývá.. Není to špatně?
Pro ty co to dočetli do konce tak gratuluju, ani jsem nevěděl, že jsem se tak rozepsal. Díky za každou radu.
Špatný kabel? 
To mě taky napadlo, ale to kombo to dělá, i když ten kabel vypojím..
Vadná preampovka? Nemáš nějakou na výměnu, abys to vyzkoušel?
Další už nemám, to kombo je dva týdny staré z prodejny, tak že by se to hned takhle pokazilo.. Ale je to možné, když při zaplém kombu trochu poklepu zhruba do míst, kde je lampa, tak to vždycky zachrčí, tak je možná vadná nebo špatně nasazená. Nicméně zezačátku mi to nedělalo.. jestli mi nic jiného nezbyde, tak to asi půjdu reklamovat..
Podobné praskání se mi taky jednou přihodilo. Možná nebo spíš asi určitě nebylo tak intenzivní jako u tebe, ale pohnul jsem se silovým kabelem (mezi zesákem a reprákem) a bylo to potom všechno v pohodě, asi jen špatný kontakt. To je ošem u komba dost neřešitelný problém, protože to tam bývá ve většině případů natvrdo naletované.
Možná jsou lampy třeba jen špatně zastrčené, skus rozdělat a podívat se. Kombo mohlo cestovat dlouho buh vi odkud, třeba jen trochu povyskočily a pohly se.
Další možnosti tady už zazněly, takže jen stručně: Lampy, kabel, špatný konektor, špatně zastrčené lampy apod. popřípadě reklamace...
Možná jsou lampy třeba jen špatně zastrčené, skus rozdělat a podívat se. Kombo mohlo cestovat dlouho buh vi odkud, třeba jen trochu povyskočily a pohly se.
Další možnosti tady už zazněly, takže jen stručně: Lampy, kabel, špatný konektor, špatně zastrčené lampy apod. popřípadě reklamace...
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
Praskání a různé zvukové škvčení a divné artefakty značí umírající respektive již mrtvou koncovou lampu. Ještě můžeš chvíli počkat než se ti začne smažit patice, pak to budeš vědět najistoOpen_cz píše:Ahoj, mám dotaz a přemýšlel jsem kam to mám napsat, tak to napíšu sem. Mám nové kombo(3 týdny) VHT Special 6 lampu..Dneska když jsem ho zapl, nechal jako vždy kolem 5 minut žhavit, zapojil kytaru a přepnul stand-by. V tu chvíli, se z repráku začal ozývat rachot, takové praskání. Když jsem vypl stand-by, tak se praskání trochu ztišilo, ale praskalo to pořád. Tak jsem zase zapl stand-by, a zkusil točit volume na kytaře, jak jsem s tím točil, tak se ozýval zase šum a praskání, ale jiný než na začátku. Tak jsem zkusil vypnout stand-by, vytáhl jsem kabel od kytary, a zase zapl.. Praskání tu bylo zas, takže fakt nevím, čím by to mohlo být. nechal jsem chvilku to kombo ve stand-by módu, tak 15 minut, zkusil zapojit kytaru a zkusil hrát. Všechno bylo jak má, šumění i praskání je pryč, při točení volume jde taky všechno jak má.. Hrál jsem asi 15 minut, a potom to zase začlo hučet a praskat, tak jsem to radši vypl, a šel psát sem. Nenapadá někoho důvod? Díky za odpovědi.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
http://www.citizen37.com
Ok, díky za odpovědi. Včera jsem to nechal tak 2 hodinky odpočinout, znovu zapnul a už to zase bylo úplně vpohodě, tak nevím čím to může být.. Zkusím to rozdělat a zkontrolovat všechny kontakty a jestli to tam dobře drží. Díky za pomoc.
Mám ještě pár dotazů, jestli by někdo nevěděl..
Vadí, když nezapojím kytaru do inputu, a přesto zapnu stand-by?
Mám ještě pár dotazů, jestli by někdo nevěděl..
Ne nevadí .
To že se to ozývá to je tim že se nezapíná anodový napětí ale zvýší se napětí na G2 koncový lampy tim se ta lampa uzavře(nehraje) ale asi se to napětí na G2 zvýší málo tak to trochu hraje . ale to by sem nehrotil.
To že se to ozývá to je tim že se nezapíná anodový napětí ale zvýší se napětí na G2 koncový lampy tim se ta lampa uzavře(nehraje) ale asi se to napětí na G2 zvýší málo tak to trochu hraje . ale to by sem nehrotil.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Nic z toho nevadi, vsechno je to OK.Open_cz píše:Mám ještě pár dotazů, jestli by někdo nevěděl..
Snad akorat u toho posledniho, zalezi na tom jak moc to hraje z repraku, pokud jen opravdu potichoucku, tak je to asi OK a je to zpusobem zapojeni toho standby (treba ze napeti do koncovych lemp se uplne neodpoji a jen se vyrazne snizi, treba pres nejake odpory). Pokud to hraje skoro normalne hlasite, tak je neco spatne (rozbity stdb vypinac nebo tak neco).
Hraju výhradně na šrot.
Tak je to asi v pořádku, jde to slyšet fakt jen když dám ucho až k repráku. Díky moc.Abu píše:Nic z toho nevadi, vsechno je to OK.Open_cz píše:Mám ještě pár dotazů, jestli by někdo nevěděl..
Snad akorat u toho posledniho, zalezi na tom jak moc to hraje z repraku, pokud jen opravdu potichoucku, tak je to asi OK a je to zpusobem zapojeni toho standby (treba ze napeti do koncovych lemp se uplne neodpoji a jen se vyrazne snizi, treba pres nejake odpory). Pokud to hraje skoro normalne hlasite, tak je neco spatne (rozbity stdb vypinac nebo tak neco).
Tak jsem teda to kombo zkusil rozdělat, sice se v tom moc nevyznám tak nevím co čekat.. Jediné čeho jsem si všiml je, že jack co vede z reproduktoru do zesilovače, nebyl zapojený úplně na doraz.. Takže asi 1mm čouhal trochu ven, nicméně když jsem ho tam víc zatlačil, tak stejně zase vyjel ven. Myslíte, že to může být tím?
Může. A dával bych si na to bacha, protože tě to může stát zesík.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
To právě vím taky, že se to nemá pouštět bez zátěže.. Tak já to nechám chvíli otevřené, a když to zas bude blbnout, tak zkusím jestli je to tím jackem.. Akorát nevim co udělat pro to, aby to tam drželo až na doraz, protože mi to skoro vždycky povyjede.. Leda nějak přelepit.
EDIT: Tak tím povypojeným kabelem to nejspíš nebylo, dělalo mi to zas a pohyb s kabelem nic neměnil. Zítra se zkusím zastavit do Kytar.cz a zeptat se jich co by to mohlo být a jestli to popř. reklamovat.
EDIT: Tak tím povypojeným kabelem to nejspíš nebylo, dělalo mi to zas a pohyb s kabelem nic neměnil. Zítra se zkusím zastavit do Kytar.cz a zeptat se jich co by to mohlo být a jestli to popř. reklamovat.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
bude to mrtva koncova lampa, asi to v ksefte dlouho stalo a hodne se pres to nahralo. ale pro jistotu to tam doval. nevim jak to je s koncovyma lampama v nove koupenym apecu, jestli ti zarucuji ze to bude aspon mesic hrat nebo je to jak struny na kytare, ze se pocita ze je hned vymenis. ..?
-
FilipRocker
K předešlému tématu o hybridu. Měl jsem Randalla RG75G3 Plus... A po zapnutí mu trvalo tak 5 sekund než začal hrát O:)
Open_cz -> přidávám se k podezření na mrtvou koncovku...měl jsem s VK kdysi stejnej problém a to co Ty popisuješ jako praskot a šum mi dost připomíná to, co jsem slyšel já, když mi pak zpětně oznámili, že byly vyhořelý koncový lampy....určitě bych okamžitě apec reklamoval...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
basa Ibanez TRB-100