ESP LTD nebo Cort?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Pytes

ESP LTD nebo Cort?

Příspěvek od Pytes »

Rozhodl jsem se, že si pořídím nějakou slušnější kytaru a nemůžu se rozhodnout mezi těmito třemi variantami. Jakou by jste mi doporučili vy? Hraji tvrdší rock a metal.

bud tuhle
http://eshop.kytary.cz/esp-ltd-elektric ... 49:0:0:1:0

nebo tu
http://www.musiccenter.cz/LTD-ESP-EC50- ... erie:24598

popř. tuhle
http://www.musiccenter.cz/Cort-EVL-Z4-B ... erie:15160
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

už jen kvůli snímačům bych ti doporučil Cortku, sám ji mám

jinak ty LTD jsem v ruce neměl, ale osobně bych řekl, že výstupní kvalitu levných kusů budou mít o dost horší, než Cort. horní hranice cen Cortek je sakra níž, než ESP, tzn mi přijde logické, že se můžou více soustředit na levnější kusy.
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

to není tak uplně pravda...ESP LTD je juniorská podfirma ESP, tam kytary začínají na 30 40 tisících, ale LTD dělá právě levně dostupně stejný modely pro lidi, kteří vědí, co chtějí...podle mě je to značka s modelama na vyšší úrovni, než Cort...Corty vypadají pěkně už od nejlevnějších modelů to je pravda, taky hrajou dobře, ale ESP LTD je ještě o krok dál, o tom není pochyb...sám bych bral ESP LTD s vědomím, že mi vydrží víc...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Die Hard or Die Home
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Maples píše:to není tak uplně pravda...ESP LTD je juniorská podfirma ESP, tam kytary začínají na 30 40 tisících, ale LTD dělá právě levně dostupně stejný modely pro lidi, kteří vědí, co chtějí...podle mě je to značka s modelama na vyšší úrovni, než Cort...Corty vypadají pěkně už od nejlevnějších modelů to je pravda, taky hrajou dobře, ale ESP LTD je ještě o krok dál, o tom není pochyb...sám bych bral ESP LTD s vědomím, že mi vydrží víc...
tak když to bereš takhle...

ESP-LTD znamená další investici, minimálně do snímačů. Ty by se na cortě nemuseli měnit, pokud by nedošlo k tomu, že by nevyhovovaly zvukově (což se upřímně stalo mě, keramika u kobyly je na mě asi trochu moc brutus :D)

další výhoda jsou struny zkrz tělo
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Ty nejnižší řady Esp jsou dost odbyté celkově platí že u ESP (popř.LTD) se platí za značku sice ty vyšší řady jsou supr ale kytara za kterou dáš u ESP 30ku se vyrovna třeba Deanovi za 20ku, ale je tam ten nemalý rozdíl 10000. Když ESP tak jen ty dražší sám sí viděl co psal Trao. Prostě pokud si potrpíš na image a chceš být třeba machr jak metallica :D tak si kup esp ltd ale jinak bych volil rozumnější volbu
Naposledy upravil(a) Mastr dne 31.10.2007 11:32, celkem upraveno 1 x.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Až budu slavný umělec a budu mít prachů jak želez nechám si klidně u ESP udělat signaturu :lol: to už ti je jedno že si dáš o 20 klacků víc za stejně kvalitní kytaru jak gibson o 20 klacku levnější :lol: hlavně že na tom bude tvé jméno a bude to vypadat cool
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Musím s Maplesem nesouhlasit. ESP-LTD jsou nechutně předražený kytary, na to v jakém stavu jdou do prodeje, v jakých materiálech, s jakou konstrukcí a s jakými snímači fakt nechutně. Cort je v této cenové relaci jasně lepší volba... Osobně jsem viděl 2 ESPčka jen krátce v hudebninách... (jeden alá hard SG a druhý alá hard LP) obě nic moc, a ani z vukově mi neučarovali bůh ví kdo to pro ně vyrábí... Na druhé straně jsem osobně Corta vlastnil, a to Xko... byla to kytara k nezaplacení, slušně seštelovaná už po koupy, 10tky slušný struny na tom, a ač snímače opravdu nebyly nic moc, proti Ibinám pod 10ku mnohem lepšíl.. COž u tebe s tou Cortkou co jsi dal na výběr nehrozí... EMGčka jsou dost slušný snímače a nějakou dobu ti vydrží...
Tak asi tak, ale co člověk to názor, takže mě tu za chvilku někdo zase zašlape :)
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

kdykoli jsem byl na nakym festaku, zvuk espcek vsechny ostatni normalne posral.. a nemyslim si ze by meli uz ty primo esp. ale slysel sem ze u esp jsou prave nejlepsi az ty s aktivnima snimacema, coz u levnych mrch cekat nemuzes. i kdyz snimace se daji zmenit ze :)
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

pigdestroyer píše:kdykoli jsem byl na nakym festaku, zvuk espcek vsechny ostatni normalne posral.. a nemyslim si ze by meli uz ty primo esp. ale slysel sem ze u esp jsou prave nejlepsi az ty s aktivnima snimacema, coz u levnych mrch cekat nemuzes. i kdyz snimace se daji zmenit ze :)
Já myslel, že ESP pod 40k kytary nedělá :wink:
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

rejpal :D

já jsem prostě všemi deseti pro cort. jasně, je to ovlivněné tím, že ji mám, jenže já bych si ji klidně koupil znovu, i kdyby přede mně někdo postavil LTD za 14 000. ta kytara mi prostě sedla, zvukově i komfortem při hraní a můžu ji jen doporučit (kór na tvrdou muziku)
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Dark Axel píše:rejpal :D

já jsem prostě všemi deseti pro cort. jasně, je to ovlivněné tím, že ji mám, jenže já bych si ji klidně koupil znovu, i kdyby přede mně někdo postavil LTD za 14 000. ta kytara mi prostě sedla, zvukově i komfortem při hraní a můžu ji jen doporučit (kór na tvrdou muziku)
Naprosto nenapravitelnej :D Sám jsem totiž rozhodnutý pro tuhle, z druhé ruky: http://www.musiccenter.cz/ESP-SURVEYORI ... erie:24772
Je to sice basa, ale ta už asi celkem hraje, neříkám že můj Jackson C20 hraje zle, ale tohle je prostě geniální stroj :D Až to proženu přes Little Marka II(kterého už mám též v plánu), tak zbourám zkušebnu, hehehehe 8)
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Stanley píše:
Dark Axel píše:rejpal :D

Naprosto nenapravitelnej :D Sám jsem totiž rozhodnutý pro tuhle, z druhé ruky: http://www.musiccenter.cz/ESP-SURVEYORI ... erie:24772
Je to sice basa, ale ta už asi celkem hraje, neříkám že můj Jackson C20 hraje zle, ale tohle je prostě geniální stroj :D Až to proženu přes Little Marka II(kterého už mám též v plánu), tak zbourám zkušebnu, hehehehe 8)
Tak v týhle cenový relaci je to uplně jiná situace :)
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Isachs
Tak v týhle cenový relaci je to uplně jiná situace
To jo, ale mě šlo o pigdestroyerovo výrok o levných mrchách od ESP :D Jinak samozřejmě tohle je už o něčem jinym :) Až to budu mít doma, tak měnim podpis :lol: viz odkaz: http://www.houdek.cz/catalog/product_in ... ts_id=1232

sorry za OT, ale tohle jsem sem dát prostě musel :D
Alexi_Laiho

Příspěvek od Alexi_Laiho »

proč kupovat drahý kytary když se drahý kytary můžou postavit.. :)
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12

zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
mathas

Příspěvek od mathas »

Presne tak, kdyz uz by sem me nekde volny velky prachy, tak si necham kejtru postavit a ziju s pocitem ze mam original, a ten original mam jenom a jenom ja a nikdo jinej :D
Pytes

Příspěvek od Pytes »

Nemáte někdo zvukovou ukázku tý cortky?
mathas

Příspěvek od mathas »

Podivej se na youtube.com tam je snad kazda kejtra :D
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Zvuková ukázka ti prd řekne, záleží totiž přes co to žene (aparát-krabičky) a na jaký nastavení, jaký má kabely (jestli nemá 0.000prd vlásky tkz. čorkaře) a pod... Pokud totiž zapojí Gibsona do Behringera s krabičkou třeba DeathMetal od Digitechu, tak to stejně bude prasárna ať ...
Nejlepší je prostě si zbalit cajk, domluvit se s prodejcema jestli maj kytary co chceš na skladě a hurá zahrát si na to... Nebo si to nech poslat a můžeš to do měsíce poslat zpátky (ze zákona na po internetu koupené věci ověř si u prodejce předem, může být totiž smouvou dáno jinak) Vyzkoušíš, zahraješ si na to, uvidíš jak ti sedne a mmáš možnost to i vyzkoušet s kapelou ve zkušebně, protože až tam se projeví jak to ve zkutečnosti hraje
Kirk
Kontaktovat uživatele:

IBANEZ

Příspěvek od Kirk »

A ne treba Ibanez??

Ja jsem resil kytaru na tvrdsi hudbu pred rokem a lakalo me ESP-LTD (EC 50) a aji na Corty jsem se dival... Ted hraju na IBANEZ RG321, docela povedenej kus... nema chybu..., jen mozna neni moc univerzalni (zadnej popik z ni nedostanete :) )

V levnejsi (i drazsi samozrejme) kategorii kytar hard&heavy jsou Ibanezy rozhodne nametem k uvazovani.
Ibanez RG321MH ---> George Dennis Mighty Mouse
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“