hraní levou rukou
Pravidla fóra
- AlienW
- Kontaktovat uživatele:
sem zacatecnik sice neco jiz zahraji ale necitim se nejaky zkuseny a jestli muzu poradit mozna to je spatne, ale myslim ze ne. hraj tak jak to vyhovuje tobe. samozrejme k rychlosti potrebujes ovladat vsechny 4 prsty ale vzdy nemusis vsechny 4 pouzivat. casem prijdes na to jak ti to vyhovuje byva to u kazde pisne jinak. na svuj styl si zvyknes a budes ho praktikovat.sand sem ti pomohl
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
Re: hraní levou rukou
Snad jsem na správném témátu.Hraju sice jen pár dní,ale vůbec by mě nenapadlo,že nebudu schopen ovládat své prsty...
Dám typický příklad,kdy si připadám jak lempl,co ani neumí ovládat prsty.brnkám si jednu skladbu,nebo takovou pasáž,kde se střídájí durové akordy C a E.Z céčka na éčko to docela jde,ale z éčka na céčko,než uspořádám ty prsty,tak jsou 2,3 sekundy.Nevím,možná chci po sobě moc,když hraju teprve dny,ale myslel jsem si,že kam budu chtít dát prsty,tak je tam dám,jen se třeba netrefím na struny.Ukazováček v pohodě,ale prostředníček a prsteníček,nejsem schopný dávat tak,jak chci.To že to nechytnu přesně u pražce třeba,to je jasný,to chce trénink,ale to,že se mi budou motat prsty jinak než chci,se mi zdá divné.
Chce to jen čas a prostě cvičit cvičit a cvičit,nebo jsem fakt lepl?
Dám typický příklad,kdy si připadám jak lempl,co ani neumí ovládat prsty.brnkám si jednu skladbu,nebo takovou pasáž,kde se střídájí durové akordy C a E.Z céčka na éčko to docela jde,ale z éčka na céčko,než uspořádám ty prsty,tak jsou 2,3 sekundy.Nevím,možná chci po sobě moc,když hraju teprve dny,ale myslel jsem si,že kam budu chtít dát prsty,tak je tam dám,jen se třeba netrefím na struny.Ukazováček v pohodě,ale prostředníček a prsteníček,nejsem schopný dávat tak,jak chci.To že to nechytnu přesně u pražce třeba,to je jasný,to chce trénink,ale to,že se mi budou motat prsty jinak než chci,se mi zdá divné.
-
Teorge
To chce cvičit, prostě cvič přechody z jednoho akordu na druhý a ono se ti to vžije.
Jo, to chce jenom cvik, o ničem jinym to neni.. Takhle to měl každej kdo na kytaru začínal, takže cvič!Nicolas píše:Hraju sice jen pár dní,ale vůbec by mě nenapadlo,že nebudu schopen ovládat své prsty...
-
John M. William
Ano, chce to jen čas a píli. Nikdo učený z nebe nespadl. Kdysi jsem dělal to, že jsem si pustil Knockin' on heaven's door (G - D - Am a pak G - D - C) a hrál jsem to s tim. Sice existují nějaká cvičení, ale na začátek je podle mně klíčové naučit se takové ty "táborákové" hmaty, ty se hodí vždycky. To přehmatávání není takový problém, spíš je těžší, aby ti zněla barréčka, třeba takové Fm ve velkém barrém od první polohy..Nicolas píše:Snad jsem na správném témátu.Hraju sice jen pár dní,ale vůbec by mě nenapadlo,že nebudu schopen ovládat své prsty...

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
Chci se jen zeptat,jestli vadí,když mám při některých akordech palec vodorovně s krkem kytary?Jinak to většinou držím tak,jak s emá,ale onehdá jsem si všiml,že nějak samo se to tam tak začlo dávat.Hlavně akord C se mi tak dobře hraje,ale zahraju ho i normálně.Tak se chci zeptat,jestli na to dávat majzla,nebo je to jedno?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Je to dost špatně, blbě pak kroutíš rukou, což je silně omezující.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No,ikdyž se mi to tak hraje líp,tak je fakt,že mě to docela zpomaluje k přechodům na jiné akordy.ALe nebude to problém,když si dám bacha,tak to chytnu v pohodě i dobře,jen na to budu muset víc mysletNero píše:Je to dost špatně, blbě pak kroutíš rukou, což je silně omezující.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
S tímhle držením nemůžeš v podstatě chytit pořádně barré ani pořádně solovat. Pokud bys to chtěl dělat, musel bys zcela měnit polohu ruky, což tě zdržuje. Rozhodně se to odnauč.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Snad nevadí,když malinko přioživím tohle téma a povzbudím začínající hráče.Nicolas píše:Snad jsem na správném témátu.Hraju sice jen pár dní,ale vůbec by mě nenapadlo,že nebudu schopen ovládat své prsty...
Před zhruba půl rokem,kdy jsem začínal,jsem (jak popisuju výše) nemohl vůbec docílit (logicky) rychlých přehmatů třeba z E na C.Nyní,zhruba po půl roce nepravidelného hraní (třeba i týden dva pauza) už z E na C přehmátnu běhěm mžiku.
Takže to,čemu jsem nevěřil,že bude někdy možné,když jsem viděl jak mi to na začátku VŮBEC nejde,jde naráz v podstatě samo a je to prostě (tak jako vždy) jen o tom cviku,tréninku a tréninku!Takže kdo to myslí s hraním vážně a bude poctivě cvičit,najednou to půjde postupně samo.Stejně tak i baré akordy atd. atd.
A proč to píšu?Protože jsem si myslel,že ikdyž budu cvičit a cvičit,že mi to nemůže jít,ale ono to prostě nakonec půjde každému,jen někomu dřív a někomu pozděj.
Takže nevzdávat a cvičit
Edit:překlepy
ser na knížky existuje youtube a taky se jdi podívat na nějaký koncerty do klubu kde vidíš vpohodě jak kytaristi hrajou/drží kytary abys dostal představu
btw ten obrazek jsem neviděl ale z komentu pod tím to asi bude nějaka šilenost
Už nehraju, pouze poslouchám ...