Rozlaďovaní kytary

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
SuperQuack

Rozlaďovaní kytary

Příspěvek od SuperQuack »

Cau. Mam kytaru Dimavery z kompletu s kombem za 4000 nebo 5000 a hrozne se mi rozlazuje. Nejvic kdyz pouziju tremolo, ale i tak. Nevim to jiste, myslim ze podobne tema uz tu bylo. Kdyz pouziju tremolo, nebo otocim knoflikem na ladeni tak to u nulteho prazce tak zapraska, jako by to tam drelo. Jestli jste to pochopili, budu rad za kazdou radu. Nelibi se mi kdyz urostred pisnicky musim ladit. diky predem :(
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozlazovaní kytary

Příspěvek od JanSpilka »

SuperQuack píše:Cau. Mam kytaru Dimavery z kompletu s kombem za 4000 nebo 5000 a hrozne se mi rozlazuje. Nejvic kdyz pouziju tremolo, ale i tak. Nevim to jiste, myslim ze podobne tema uz tu bylo. Kdyz pouziju tremolo, nebo otocim knoflikem na ladeni tak to u nulteho prazce tak zapraska, jako by to tam drelo. Jestli jste to pochopili, budu rad za kazdou radu. Nelibi se mi kdyz urostred pisnicky musim ladit. diky predem :(
jj jenze mi sme se bavili o dvouzvratnem tremolu a zamcich ;) a tam se nerozladovaly struny (kazda jinak), ale nevracela se kobylka do spravny pozice...

to co mas ty je s prominutim sh*t... ale zkus se podivat jak mas navinuty struny. Jestli sou struny alespon 3x obtoceny kolem tech ladicich sroubu na mechanice, jestli struny neprokluzujou.

vic me toho nenapada :roll:
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

nj,u levnych kytar se s timhle jevem asi clovek setka casto. pokud to neni kytara,tak by to mohlo byt spatny namotani,jak uz rikal Spilka vyse.
jinac nechu byt nejaky trhly fanaticky cestinar,ale nemelo by to byt spis rozladovani nez rozlazovani :D
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

s češtinou jdi do háje! Já nevim co máš za dialekt, ale podle mě je obojí správně :roll:
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Mig_all

Příspěvek od Mig_all »

Offtopic: nesli by spravcem fora smazat ty spamy? Hrozne spatne se taky neco hleda mezi tim odpadem....
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

jeste me napada neco..... Taky by to mohlo byt tim, ze zarezy na struny v nulty prazci sou maly, takze kdyz pakou vypnes struny, tak se ti trenim proste nevrati uplne do puvodni polohy, ale zustanou napnuty vic nez pred pouzitim paky. Toto by napravil jemny pilnicen a zvetseni zarezu..... Nebo mas proste blbou ladici mechaniku.......

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Jesper Strömblad

Re: Rozlazovaní kytary

Příspěvek od Jesper Strömblad »

JanSpilka píše:to co mas ty je s prominutim sh*t... ale zkus se podivat jak mas navinuty struny. Jestli sou struny alespon 3x obtoceny kolem tech ladicich sroubu na mechanice, jestli struny neprokluzujou.
ještě se taky podívej, jaestli ty struny nemáš navinutý naopak třeba ve třech vrstvách... - to taky neni uplně ono...
IN FLAMES
Ceremonial Oath, Dimension Zero, Hammerfall, Sinergy, Poltergeist
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

U kytary která nemá zámky na struny je skoro jistý,že se to bude rozlaďovat. A hlavně u takhle levný kytary. S tím se musí počítat. Ale co by ti mohlo pomoct s tím praskání strun. Povol si struny a nastrouhej si grafit na jemným smirkovým papíru. Nějakou měkkou tužku nebo tak něco. A pak prosypej tím grafitovým práškem ty drážky v nultým pražci. Grafit hodně snižuje tření tak ti to možná pomůže. Jinak nevím co by ti mohlo pomoct. Možná by u Dimavery pomohlo i nepoužívat tremolo :), ale tím jsem ti asi moc nepomohl. :wink:
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Mám podobný problém a nechci kvůli tomu otevírat nový topic. Kytarista od nás má kytaru s dvouzvratným tremolem, nejedná se však o žádnou šlupku. Je to poměrně drahá kytara, nevím, který je to model, z druhé ruky stála asi 12000,- Nejvíce se jí podobá asi tohle:

http://www.jacksonguitars.com/products/ ... 2913000522

Rozlazuje se tak rychle, že než naladíte poslední strunu, tak je ta první zas mimo. Zámky to samozřejmě má. Někde jsem slyšel, že pokud povolíte všechny struny najednou, když je měníte, tak tím mechaniku toho tremola totálně odrovnáte. Ten náš kytarák snad tak blbej nebyl, ale tu kytaru kupoval jetou, tak jestli to neudělal předchozí majitel, i když je to (minimálně v západních regionech) uznávanej muzikant. :)

Jestli víte, poraďte mi, prosím, co se s tim dá dělat, předem díky (a nechci slyšet ''nemáš zač'' :lol: )
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Ferino

Příspěvek od Ferino »

Stanley: Hledej téma Floyd Rose ladění, tam se to dozvíš, jak to naladit.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Díky, trochu si zapřekládam, ale tohle bude asi ono :D
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Kdyz to vezmu obecne a z nadhledu.... kazda kytara se rozladuje, s tim nic nenadelame....
Natahneme pekne novy struny, nastavime vyztuhu krku, dohmat, doladime, hrajeme, bendujem, zase doladime, hrajeme...
Nechame den lezet a druhy den je rozladena, naladime, zase vytahujeme, hrajeme jak o zivot, zase doladujeme... a takhle minimalne tyden dva, nez si struny sednou... Krk se podle typu kytary a dreva prizpusobi za cca 2-5dnu... (me u Ibanez RG jeste i po 4 dnech rozhodil ladeni a dohmat, nez se prizpusobil pnuti vyztuhy)

No, a pak nam zacnou v byte topit, vezmem kytaru do ruky a ejhle, pevna kobyla, kvalitni koliky a stejne musim doladit.... :)

Nejlip jsou na tom samozamykatelny mechaniky a pevny kobylky (nebo znackovy tremola). Ale i tak nam tam porad hraje roli teplota a vlhkost okolniho vzduchu. Kvalitni kytara z hodne staryho dreva uz na tyhle zmeny prostredi nebude reagovat tak jako kytara z narychlo dosusenyho dreva za par tisic.... A to se tyka i strun...

Nejjednodussi reseni pro mene movite s levnymi kytarami (Srat, apod.):
U Sollera (www.sollerguitars.com/obchod) koupit za cca 700-800,- 6ks nejlevnejsich ladicich mechanik Gotoh a tremolo "zaspalkovat".
V pripade prestupu na jinou, lepsi kytaru si mechaniky Gotoh muze vzdycky nechat. (U nekterych Stratu je pravdepodobnost nutnosti prevrtani otvoru na koliky z prumeru 8mm na prumer 10mm, a radeji i koupit u Sollera za par korun vlozky pro koliky ladicich mechanik na prumer 10mm - na ty puvodni koliky, kdyby se pak kytara prodaval s puvodnimi koliky)
Pokud nejsou finance ani na ty koliky, tak "zaspalkovat" tremolo kusem dreva (zlepsi sustain) nebo pridat pruziny a hodne pritahnout, az si tremolo (myslim typ vintage) sedne nadoraz na telo.
A dobre namotavat struny na koliky, pouzivat kvalitni struny (je to hodne poznat...)
:wink:
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
PáJa

Příspěvek od PáJa »

Já myslim, že by to mohlo být celkovým seřízením kytary - jeden yzmámej měl podobnej problém - na ibanezce - vzal za páku a konec, pak to vzal ke kytaráři, kterej mu to seřídil, něco mu tam vyšmelil a za pár kaček byla kejtle jako nová
imfree
Kontaktovat uživatele:

Ještě jiný problém?

Příspěvek od imfree »

Mě se netýka ani jeden ze zmíněných problémů, ale stejně se mi rozlaďuje, tak by mě zajímal nějaký názor: Kytara, Kopie Dean flying V (tuším že od Vavruši). Mechaniky Akord (nebo jak se to píše). Pevná kobyla. Napadají vás další důvody rozlaďování?
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Ještě jiný problém?

Příspěvek od Smrťokvítek »

imfree píše:Mě se netýka ani jeden ze zmíněných problémů, ale stejně se mi rozlaďuje, tak by mě zajímal nějaký názor: Kytara, Kopie Dean flying V (tuším že od Vavruši). Mechaniky Akord (nebo jak se to píše). Pevná kobyla. Napadají vás další důvody rozlaďování?
Mechaniky Akord to je nějaká Korea ne ? To prodává Bach. Nejspíš bych viděl problém v nich.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
petrpeter
Odborník

Re: Ještě jiný problém?

Příspěvek od petrpeter »

Smrťokvítek píše:
imfree píše:Mě se netýka ani jeden ze zmíněných problémů, ale stejně se mi rozlaďuje, tak by mě zajímal nějaký názor: Kytara, Kopie Dean flying V (tuším že od Vavruši). Mechaniky Akord (nebo jak se to píše). Pevná kobyla. Napadají vás další důvody rozlaďování?
Mechaniky Akord to je nějaká Korea ne ? To prodává Bach. Nejspíš bych viděl problém v nich.
JJ, Korea (jsou lepsi nez ty cinsky z "ruznorodych" slitin), dokonce Akkord dela i zamykatelny mechaniky.

Popravde, ja jeste nevidel kytaru, ktera by se naladila, a za mesic byla porad naladena... Ma na to vliv spousta faktoru, jak u nas zacali topit, hned jsem ji mel rozladenou, jak jsem tam dal bulkovy Daddaria, furt se to rozladovalo, namotal jsem u D o otacku navic nez jsem zvykly a zase se mi nejak pravidelne rozladovala...

Zkus DR struny, zkontroluj spravny nastaveni krku, jetsli neni uplne volna vyztuha (i to uz jsem videl), spravne namotavej struny, atd...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
imfree
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od imfree »

To sem ani nemyslel. Mě se rozladí po pár minutách hraní. Když sem na ni hrál venku, tak to nešlo. Eště že sem měl druhou kajtru.
Co se týče číny, tak z číny mám squiera a ten drží jak zabetonovaný. Ty mechaniky sice nejdou nějak super hladce, ale ani se nehnou.
Btw. Nějaký tip na slušné levné mechaniky??
Oholený Squier strat. Dean Flying (Vanvruša) Peavey Classic 30. BOSS DS1..
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

imfree píše:To sem ani nemyslel. Mě se rozladí po pár minutách hraní. Když sem na ni hrál venku, tak to nešlo. Eště že sem měl druhou kajtru.
Co se týče číny, tak z číny mám squiera a ten drží jak zabetonovaný. Ty mechaniky sice nejdou nějak super hladce, ale ani se nehnou.
Btw. Nějaký tip na slušné levné mechaniky??
u Sollera nejlevnejsi Gotoh asi za 160,- ceskych (?!? tak nejak) 1kus,
jestli chce, budu tam ted neco nalo kupovat, muzem se podelit o postovny...
jaraban
Kontaktovat uživatele:

rozlaďování

Příspěvek od jaraban »

Já měl Stagg X 400 a pořád se rozlaďovala(ale strašně rychle).Vzal sem to ke známímu a dali sme do količku podložky(odšroubovat to,za co se tim točí :D :D) a problém byl vyřešen.sice sem tím kolíčkem sotva otočil ale aspoň se po 10 minutach nerozladila........(+ zkusit víše uvedené rady) :wink:
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“