Jam Session

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
woro90-1

Re: Jam Session

Příspěvek od woro90-1 »

Ono se to nejspíš má sypat jako Johnny B Goode anebo nějaké praštěné rockabilly, jasně to v tom slyším, ale nezahrál bych to ani náhodou, to by mi musely prsty běhat trochu jinak rychle...
Chmelař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chmelař »

jono a když se vo to člověk snaží tak to zní dobře na blití ... a hlavně je to fakt i takový nepravidelný jak řikal J.J. :)
timy1123

Příspěvek od timy1123 »

Mě to připadá spíš jak takový to hupsavý americký kuntry ani rocknroll ani blues ........a nic kloudnýho se k tomu nedá hrát
buď v tom hrát nějakej vyhrávanej doprovod a jen v těch zmiňovanejch pauzách něco vipidlikat a nebo šmrdlat váleček... ale to je vlastně taky spíš na doprovod....
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Tak to tady zase oživíme ne :) tady je backing (pomalák, slaďák :lol: ).
http://www.guitarbackingtrack.com/play/ ... tastic.htm

a tady můj pár sekundový pokus.
Nejsem solový hráč, spíš akorďák ale tak co už :oops: :lol: ať se to tu hne, jako dříve. Použil jsem Strat (neck+middle) a overdrive a delay z Korg A3. Na začátku mi to brumí (to stařičký Korg)

"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Příjemné :) ;)
Zítra se asi o něco pokusím, u nás se už spí.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

pupack: Dobre se ta pocuva, zvuk strata vyborny :)
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Vím, nepřesnosti, zlé tóny, rytmus. (Je to jam, další pokus se mi vůbec dělat nechce) Ale co mě štve mnohem víc, že jsem zaseklej v jakýchsi svých klišé, a když hraju z voleje, tak nedokážu myslet vně.

http://www.box.net/shared/lo11d2yct3f0js77fm4e
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

nojo ty klišé znám, sám se pořád opakuju. chce si to najít i jiné tóny než ty hraniční v pentatonice, jiné stupnice a mody a hrát a hrát :)
tubular díky :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
timy1123

Příspěvek od timy1123 »

pupack píše: a tady můj pár sekundový pokus.
Nejsem solový hráč, spíš akorďák ale tak co už ...

Jak už bylo psáno výše je to příjemný na poslech a zní mi to nenuceně ...prostě pohodička..
A kdyby jsi přidal nějakej ten vytahovanej ton tak by to bylo ještě lepší
...přijde mi z tý nahrávky, že zbytečně moc hraješ trsátkem všechny tóny což je někdy na škodu.
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Já taky nejsem žádnej velkej sólista, ale do toho backingu se mi hrálo celkem dobře, tak to sem hodím taky..

http://goo.gl/W7R0m
timy1123

Příspěvek od timy1123 »

Abych jen nekecal taky hodím do placu svojí improvizační onanii ....

mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Timy, to se mi líbilo tady nejvíc, fakt parádní :)
Chmelař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chmelař »

J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Dobře pánové, tady to zas žije. Jen tak dál.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

timy: fakt si nás tu celkem strčil do kapsy :) skvěle zahraný a na tý ploše několika minut to nenudí... hezky si to sólo vystavěl
chmelař: chtělo by se to pro začátek držet nějaký stupnice a naladit si kytaru...
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Tak jsem se nakonec odvážil něco nahrát.
Nehaňte mě za: zvuk- nahrával jsem to v audacity přes : Fokus-H strat, Ibanez Jemini (nejdřív zelený, později červený), Fender frontman 15g, a hlavně jakejsi sony pralesní mikrák F-V120 (humus)
a omlouvám se za moje herní "umění", je tam dost chyb a tak jsem dlouho přemýšlel jestli to sem vůbec dát, na nějaký stříhání nebylo ani pomyšlení, jsem rád že jsem to z toho audacity dostal v mp3 :D ale nakonec jsem si říkal že za zkoušku nic nedám :D

No a tady to teda je:
http://www.box.net/shared/ln1jooe70fvjbo67z1u9

EDIT: upraven odkaz (dík coxi)
Naposledy upravil(a) JohnyWM dne 9.11.2011 23:00, celkem upraveno 1 x.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

timy1123 - jojo já tak jakože nestandardně nesolově :D bendy bych měl začít, fakt je hraju minimálně :) ne že by mi nešly, ale tak nějak hraju "jinak" (holt až moc ovlivněn jednou kapelou, což je škoda, uznávám) Tvoje verze parádní, jsem rád že se lidi přidali :) člověk slyší melodie, které ho samotného nenapadly :)

tele.kom - super, je fajn že to každý pobral po svém, že jsou různé ne jen zvuky ale i způsoby, styly. Mám Tě na youtube v odběrech, tak mám pocit že Tě znám i když slyším jam :)

chmelař - trošku mi to zní jako by jsi hrál v jiné tónině, překontroluj, hraj, trénuj, poslouchej, vychytej :) nic se neděje, od toho tu tohle téma je ;)

John Wm - vůbec nepřemýšlej, jestli sem něco dát. Tady musí stud stranou, tady se nečeká dokonalost, spíš to, že jsi schopen svojeho jakéhokoliv nápadu :) a to se cení! za mě dobré. Každý máme svůj level. Takže jen tak dál, hraj hraj, trénuj, cvič, jamuj. takovýhle jam ti dá víc, než pilovat nazpamět konkrétní song :)

Lidi, paráda, tak doufám, že to tady tak jednou týdně takhle ožije :wink: kdyby někdo měl zajímavý backing, hned sem s ním :) ááá kdyby se i chytilo pravidlo, než postneš, ohodnoť nahrávky před sebou, byl bych moc rád ;) ať je zpětná odezva a lidi nemrzí, že se jim k tomu nic neřeklo ;) ta komunikace je v tomhle threadu stěžejní :)
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Tak jo
2pupack: luxusní zvuk, a příde mi to dost nápaditý, jak jde vidět, nejsem sám kdo se rád vyžívá ve flažoletech :D, ale ty bendy by to chtělo ;)

2cox: to je nahráno na nějakou akustiku ? - zvuk je v tomhle ohledu zajímavej, 2há půlka se mi líbí víc jako první ;)

2tele.kom : tohle se od ostatních liší takovým víc rockovějším, šťavnatějším zvoučkem :D na můj vkus celkem dost přírazů..

timi: perfektní co dodat... :D ; jak dlouho hraješ ? Základ jsou stupnice?

chmelař: semtam mi tam nesedí nějaký tóny ale jinak dobré :)
Chmelař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chmelař »

zítra tu bude další... sice v mojem špatným a blbým podání ale budu rád za každou radu...sem tak přemejšlel že jsem trošku ovlnivněnej plastikama tam to všechno zní mimo ale sedí ale tim to nebude....dobrou zítra něco dohodim ;) asi se nehodí ale nevodpustim si písničku kdo chce at poslechne
http://www.youtube.com/watch?v=9aLMuCxR0kU :) dobrou ;)
Chmelař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chmelař »

Chmelař píše:zítra tu bude další... sice v mojem špatným a blbým podání ale budu rád za každou radu...sem tak přemejšlel že jsem trošku ovlnivněnej plastikama tam to všechno zní mimo ale sedí ale tim to nebude....dobrou zítra něco dohodim ;) asi se nehodí ale nevodpustim si písničku kdo chce at poslechne
http://www.youtube.com/watch?v=9aLMuCxR0kU :) dobrou ;)
a sem trošku opilej ... tak uvidíme zitra co z toho bude :)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“